Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nihan123 píše: Více
Zaujalo mě „kluka bych jí samozřejmě nedovolila“ - co si pod tím představit? Co si tak pamatuju a sleduju u svých dětí (12 a 9), tak „kluky/holky“ samozřejmě mají. Je logické, že takové chození je něco dočista jiného, než o 5 let později, ale zakazovat vztahy s opačným pohlavím je dost nebezpečné. Snažila bych se prohloubit důvěru mezi tebou a dcerou, aby se nebála se ti s problémy svěřit a ty jí za ně nebudeš odsuzovat. Hodně si povídejte (tehdy, když ona chce, ne když ty máš pocit, že byste měly) a zkus si vzpomenout sama na sebe v jejím věku. Jinak co do medikace a dalšího postupu, to vám lépe poradí odborníci.
@unuděná píše: Více
Napadlo me to same. Moje dcera ma “kluka” od 8 let. A mladsi ho mela v 6 letech.
@Janča6 píše: Více
Přesně. Dcera od 1. třídy „chodí“ se spolužákem, občas jí přinese dokonce květinu nebo nějaký „šperk“, ona mu píše psaníčka se srdíčkama
Nevidím na tom nic závadného. Samozřejmě to má do vážného randění na míle daleko, ale aspoň ví, že mi to může říct a není to nic „špatného“ nebo že by na to byla ještě mladá ![]()
V tom máte asi pravdu všechny, ale kdyby tomu klukovi bylo stejně jako ji ne o 4 roky více, takový kluk už určitě nemyslí jen na chození a na květiny, ještě do toho když dcera vypadá jako by jí bylo 17 let…a ano už její chování řešíme z psychologem, slečna se chová už dost dospělé a s těmi prášky to úplně přehnala, vůbec ji to nemyslelo, prý to viděla v duchu jak je sama ji a padá, myslím že má psychické problémy, a já se ptala nato jestli to taky v tomto věku nemel někdo stejné, zda to bude trvat dlouho A jak mám reagovat, tohle její chování z léky mě samotnou poznamenalo nemůžu ji už věřit mám strach ji pustit samotnou i na WC
všechno špatně, celý tento tvůj přístup, ironický a odsuzovačný, buď jsi troll nebo absolutně bezcitná matka, která naprosto nerozumí dítěti v pubertě,
jo ona to s těmi prášky „přehnala“, to si dovolila moc, být tak nešťastná, až se chce zabít, jestli nejsi troll, okamžitě nastup do mediace nebo psychoterapie, jsi naprosto neempatická,
také bych chtěla vidět 11leté dítě, které vypadá na 17
No já teda taky zírám, jestli sis to celé nevymyslela, tak toho psychologa potřebuješ především ty. Chudák holčička. Mít doma takhle neempatickou matku, tak si to prásknu taky ![]()
@unuděná píše: Více
přesně, kloním se k trollovi,
ale pokud není, je to hyena, ne matka
@stinga píše: Více
Něco jako meh
Tyjo, co já v 11 letech vyváděla na táborech s vedoucíma kolem 17-20 let
A světe div se, sex to fakt nebyl
Vždyť je to tak krásné období. Jasně, holky jsou hodně zranitelné, ale pokud mají důvěru v rodiče, nestydí se před ním, navzájem si věří, tak je to nejvíc, co může být ![]()
@stinga takže podle tebe bych ji měla nechat ať si dělá co chce v 11 letech, to si můžu myslet i já o tobě že jsi špatná matka když necháš dělat svoje dítě co chce já tedy ne, ona má spoustu aktivit je jedničkářka dostane všechno na co si ukáže že jim tady to není moc dobře že jí dáme úplně všechno na co si ukáže ale taková je odmala právě proto nám to teď ukázala, chodí do školky mají víc a to že jí nedovolím aby chodila z klukem o 4 roky starší je moje věc, a ano vypadá to dospělá má prsa má zadek má všechno jako 17 letá holka
@stinga v čem hyena, tet to byly prášky pak to bude nůž nebo skočí z okna, jasné že musí být na každém kroku sledovaná předtím sledovaná nebyla měla volnost mohla si dělat co chce, ano kluka jí nedovolím ať si chodí s klukem který mu je stejně, nebo o pár let ale ne s klukem o kterém sama Paní učitelka říká že je zlý, a že bych je měla hlídat protože tomu klukovi rozhodně nevěří, a já prostě nechci aby ona si vzala život kvůli nějakému klukovi to prostě nejde to radši budu hyena a všechno ostatní, budu vědět že moje dítě žije, prostě si to tak p****** že teď bude hlídaná, musí vědět a znát svoje Hranice, s těmi léky to úplně celé zkazila a zničila mu důvěru to ona nevi neříkám to přední že už jí nevěřím, mě by zajímalo co bys dělala ty
@unuděná jo a právě že ta důvěra byla se vším se svěřovala věděla jsem že se jí ten kluk líbí, ale nikdy by mě nenapadlo že se kvůli němu chce vzít život řekla jsem jí ať se jí líbí může se jí líbit, ale na to že když se dozví že on má zájem o někoho jiného tak ona si vezme život tohle prostě nejde takhle to nefunguje
Bože, mě je úplně úzko, snad je to troll. 11letá holčička si sáhne na život a matka jí za to sjede. Ta nejpozději do dvou let vezme kramle a už nezachráníš vůbec nic, zakladatelko. Pěkně jsi to celé pos.rala.
Dobrý den
Prosím jsem máma dvou dcer jedné z nich je 9 let a druhé z nich je 11 let.Ta starší dcera se bohužel zamilovala Dětská láska ten kluk je starší ale nevšímá si nemám ani zájem, tak jsi má dcera pokusila předávkovat leky ano teprve 11 letech, nikdy jsem netušila že by se něco takového mohlo stát, samozřejmě že bych jí kluka nedovolila na to má ještě čas, řekla jsem jí že líbit se může ale nic víc. Bohužel dcera je hospitalizovaná a já jsem stoho všeho úplně na dně, nevím co mám dělat z kým otom mluvit, rodinu mám velkou hodně přátel ale nechci aby mi pak dceru odsuzovali, protože ona sama neví co ji napadlo, to že je zamilovaná říká jen kamarádkám, mě i policií řekla úplně něco jiného, už prostě nevím jaká dál je zařízená psychiatrie