Dětské sušenky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
25.2.12 15:04
Bersaba píše:
pavla111 píše:
Ahoj, mám 7 měsíční dceru a chtěla bych vědět jestli ji mohu dát do přesnídávky dětské sušenky. Je na nich že obsahují lepek, tak nevím jestli už ho takhle staré mimčo může. Ještě ho neměla. :D
Lepek může, radí se ho vyzkoušet právě v tomhle období. Pro jistotu ale začni pomalu, zkus nejdřív jednu a pak pár dní počkej, jestli nebude nějaká reakce.
Ale opravdu je lepší to se sladkým takhle zkraje nepřehánět. Myslím, že nejde ani tak o zátěž organizmu ani o riziko zkažených zubů, jako spíš o hrozbu návyku na sladké, který se pak může s věkem jen prohlubovat a odnaučení je pak strašně těžké.
(Právě tím procházím - své hubené, téměř průsvitné dceři jsem dva roky dopřávala tu sušenku, tu piškotek, i nějakou tu čokoládu ochutnala - a teď dostane tak maximálně půl gumovýho medvídka za týden, protože se u ní vyskytlo podezření na cukrovku. A ty záchvaty pláče, že jí nechci dát piškot, když ho dva roky baštit mohla, ty nikomu nepřeju…)

No, o ty návyky jde taky- to je logika mojí mámy, že když je kluk hubenej, tak může sníst dva obědy, Snažím se jí vysvětlit, že to není por něj dobrý, aby se naučil takhle přejídat.

• Citovat
  • Upravit
31744
25.2.12 15:25

Tak to si ani nepřejte vědět,co jsem dávala svojí dceři k jídlu před 15 lety :lol:
Podle některých,už by totiž nežila :pankac:
Myslím,že i teď až se malé narodí se budu držet svého selského rozumu a tabulky vynechám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
25.2.12 15:33

Koukám, že by asi děti měli zustat na mlíku snad do roka :lol: :lol:

Zakladatelko. lepek jsem začala zavádět- žužláník kurky chleba, občasným piškotem v ovocné přesnídávce, nyní v jogurtu, chlebem k snídani kole 8.měsíce a obilnýma kašema. Nevím, proč ti Dr žekla, abys je nedávala, nevidím v tom problém a přišlo mi nejjednoduší jimi ten lepek zavést. Dále, pokud krmíš skleničkama, tak v některých už je i lepek- přečti si složení.
Pokud vaříš doma, tak třeba dávám kus kus, ale počkala bych ožná do toho 8. měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.12 15:47
byron píše:
A moc nechápu tahat sem klobásy, hranolky, hamburgery, to je snad přepísklý, ne??

Tak přepísklý to není, když vidíš matku striktně dodržovat všechny rady pro kojence a den po prvních narozeninách nacpe dítěti takový hnusy. Takže je lepší dopřát dítěti tu tam piškot, rohlík ale pak i po roce pokračovat ve stravě upravené pro dítě.

• Citovat
  • Upravit
14335
25.2.12 15:53

Lucenka souhlasím, znám takových maminek pár, co by za zdravou stravou člověka pomalu ukamenovaly, všechno podle knih a teď mají děti okolo dovu let a pusu vidím denně lízátka…
Můj názor je všeho s mírou a dodržovat to co nejdél

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
25.2.12 16:20

No já si myslím, že nic se nemá přehánět. Opravdu jsou teď doporučení, že se má dítě s lepkem setkat nejlépe kolem šestého měsíce, ale kdo ví. Teď jsou samá doporučení, samá zdravá strava, nejezte glutamát, vyvarujte se „éček“, ale pořád přibývá alergiků (ať už na lepek, kravské mléko nebo cokoli jiného…). Když já byla děcko, tohle se nějak moc neřešilo a přežila jsem :D Rohlík bych asi nedávala, protože děti ho žužlají a on se jim pak v puse hrozně lepí, spíš asi chleba nebo ty sušenky. Prostě ať žije zdravý rozum! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
25.2.12 18:17
byron píše:
A moc nechápu tahat sem klobásy, hranolky, hamburgery, to je snad přepísklý, ne??

já jsem to právě myslela tak, že sušenky jsou proti tomu prd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
25.2.12 18:34

No, hlavně já neznám teda žádnou matku, co do roka striktně dodržuje stravu -vhodnou, a pak najednou na to kašle? To spíš od začátku je jim to putna.

• Citovat
  • Upravit
17630
25.2.12 18:38
byron píše:
No, hlavně já neznám teda žádnou matku, co do roka striktně dodržuje stravu -vhodnou, a pak najednou na to kašle? To spíš od začátku je jim to putna.

já si nemyslím, že je jim to putna. Co já tady v okolí vidím, tak to jsou spíš maminky, které opravdu nenapadne, že by to mohlo být špatné. Prostě jsou neinformované. Ještě se chlubí, jak mimino baštilo svíčkovou. A ano, taky neznám případ, kdy by na to kašlala až od roka. Když už, tak krmí prazvláštně už od začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
25.2.12 20:25

no tak zrovna na svickovy, trochu poupraveny (sul, smetana)nic spatnyho neni. je to lepsi nez ty susenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
25.2.12 20:38
lucie.t píše:
no tak zrovna na svickovy, trochu poupraveny (sul, smetana)nic spatnyho neni. je to lepsi nez ty susenky.

Taky bych řekla…Napsala jsem, že se dá vše uvařit tak, aby to mohlo batole, kojenec…
My už nesolíme, jsem ráda, že jsme s eodnaučila. Vařím docela zdravě, vše upravím a vynechám ty nmezdravé věci.

• Citovat
  • Upravit
17630
25.2.12 20:43
byron píše:
lucie.t píše:
Taky bych řekla…Napsala jsem, že se dá vše uvařit tak, aby to mohlo batole, kojenec…
My už nesolíme, jsem ráda, že jsme s eodnaučila. Vařím docela zdravě, vše upravím a vynechám ty nmezdravé věci.

jestli je to reakce na tu moji svíčkovou, tak tohle byla zrovna ta echt svíčková, co jedí běžně dospělí. A taky se jednalo o dost malé mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.2.12 20:49
byron píše:
lucie.t píše:
My už nesolíme, jsem ráda, že jsme s eodnaučila. Vařím docela zdravě, vše upravím a vynechám ty nmezdravé věci.

odbourala jsem tuk v jídle, že ho používáme minimálně, díky moderním spotřebičům a technice v kuch. nepotřebuju kapku oleje, cukr občas použiju, ale ta sul to je fakt mor, kterého není možné se zbavit :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
26.2.12 00:30

No tak to je zas výživná diskuze. :lol:

Na stravu svého dítěte jsem byla hodně striktní, s věkem dělám úlevy.Je to tedy především proto, že je alergik.No dobře, nebudu lhát, vyžívám se v dodržování všech doporučení pediatrů :lol:
Ale sem tam nějaká ta suchá sušenka určená pro děti, tak to mě vážně netrápilo…A nemusí ani tebe, zakladatelko.
Raději jsem ale měla nesolené křupky, jako mls pro něj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
26.2.12 08:26
byron píše:

Jenom se sem píší zkušenosti, co všechno jsou schopné matky nacpat svým dítkám a tady se řeší 3 sušenky do přesnidávky :lol: Já teda do roka dodržuju to co mi pediatr povolí/nepovolí. A po roce to žádná garda nebude s manželem se stravujeme víceméně zdravě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí