Dezert Pavlova - jak na to, aby zůstal v nerozmočeném stavu?

3712
11.12.23 14:27

Dezert Pavlova - jak na to, aby zůstal v nerozmočeném stavu?

Ahoj všem hobby cukrářkám. Mám na Vás dotaz, jak uchovat dezert Pavlova po naplnění šlehačkou ve stavu, aby se nerozmočil? Mám krásné vysušené křupavé křehké korpusky (jen bílek a cukr) a když je naplním šlehačkou a ozdobím ovocem, tak jsou fajn tak dvě hodinky. Potom v ledničce začnou korpusky vlhnout, až z nich začíná téct tekutina a nedrží pospolu a nakonec z toho je neforemená kejda. Jak to sakra v těch cukrárnách dělají? Nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4954
11.12.23 14:41

To bude dělat ta šlehačka, řekla bych :nevim: Osobně pavlovky plním krémem z mascarpone a nějakou dobu to vydrží. Ne tedy dva dny - ideální je plnit co nejkratší dobu před akcí, ale celé odpoledne určitě v pohodě dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.12.23 14:52

Muze to byt i prostředím v lednici. Pavlova tahá vlhkost z okolí. Doma bych ji asi proste plnila az co nejblíže době konzumace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
11.12.23 14:52

@vedma007 Tak klasická Pavlova by asi měla být spíš s tou šléhou, i když ta tvoje varianta je určitě taky dobrá. :-) Ale mě by zajímalo, jak to dělají v těch cukrárnách. To to dozdobují co hodinu, aby to měli pořád v té nejlepší kondici? Nebo do toho korpusu dávají nějaké zahušťovadlo, aby to tak rychle nepolevilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
11.12.23 14:54
@Tichošlápek píše:
Muze to byt i prostředím v lednici. Pavlova tahá vlhkost z okolí. Doma bych ji asi proste plnila az co nejblíže době konzumace

Zkoušela jsem to uchovávat venku i v lednici a výsledek stejný, po pár hodinách úplně rozmočené. Pokud neexistuje žádný fígl, pak nezbude, než plnit vždy jen to, co se sní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14704
11.12.23 15:02

A ztužovač šlehačky používáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8701
11.12.23 15:09

Časem změkne každá, ale je třeba nešidit cukr, šlehat opravdu dlouho, tím myslím ještě dlouho po tom, co už se zdá, že je to hotové a pomalu sušit, nepéct a po vypnutí trouby nechat v ní bez otevírání do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
11.12.23 15:50

Pokud máš korpusky takové mističky, tak je můžeš vytřít rozpuštěnou bílou čokoládou, než do nich dáš náplň. Uchovávat v krabici, která mírně odcloni vlhkost v lednici. No ale nejlepší je plnit postupně, no…

• Citovat
  • Upravit
3712
12.12.23 08:47
@Amalthea píše: Časem změkne každá, ale je třeba nešidit cukr, šlehat opravdu dlouho, tím myslím ještě dlouho po tom, co už se zdá, že je to hotové a pomalu sušit, nepéct a po vypnutí trouby nechat v ní bez otevírání do druhého dne.

Přesně tak jsem to dělala. Podle receptu od Florentýny, šlehat minimálně 10 minut na plný výkon. Korpusky byly jak ze žurnálu, ale stejně se rozmočily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
12.12.23 08:48
@Eva2610 píše:
Pokud máš korpusky takové mističky, tak je můžeš vytřít rozpuštěnou bílou čokoládou, než do nich dáš náplň. Uchovávat v krabici, která mírně odcloni vlhkost v lednici. No ale nejlepší je plnit postupně, no…

S tou čokoládou jsem to viděla v nějaké cukrárně, ale mám ráda tu opravdovou klasiku, tedy bez výtěru čokoškou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
12.12.23 08:49
@Semtex píše:
A ztužovač šlehačky používáš?

Nepoužívám, protože je sladký, ale šlehám do tuha. A ta šlehačka se mi neroztéká, v tom problém není. Jde o ten korpus pod tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14704
12.12.23 11:41

@Fee-bee no já jsem dělavala kdysi často trubičky z listoveho těsta plněné slehackou, ztuzovac jsem tam dávala a neprovlhalo mi nic prave ze a i v lednici vydržely dobre pekne :think: možná se v té slehacce začne časem nějak srazet v chladu voda (zejména ve větším chladu) a rychle se vsakovat do toho vysušeného testicka? Jak je vysušený a krupavy, jima tu vodu asi o to víc. Jak je tam ztuzovac, tak ten obsahuje škrob, který tu vodu naváže na sebe sam, ze ona pak neuniká? :lol: Nevím. Nicméně nas cukrárník říká, ze Pavlovy nevydrží přes noc. To se musí udělat a sníst v jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
27.6.24 19:08

Holky, upekla jsem mini Pavlovy, plnit budu zítra. Ale kde skladovat upečené korpusy přes noc? Stačí na lince nebo musí do lednice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
27.6.24 19:21

@Salorka nechávám přes noc v troubě. Přijde mi že v té lednici trochu navlhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.6.24 19:30

@Salorka já je skladuji v zavřené krabici normálně na lince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat