Dezinfekce hraček ve školce

Anonymní
24.6.13 08:22

Dezinfekce hracek ve skolce

Dobre rano, od vcerejska me to vrta v hlave. :lol:. Dezinfikuji Vam hracky ve skolce?
Tahle otazka vznikla diskuzi se znamou ze jeji dite je porad nemocne a zakoncila tim ze rekla ze by meli ve skolce vydezinfikovat hracky. 8o (je mozne ze to delaji behem prazdnin kdy tam nikdo neni tak treba ty hracky oplachnou nevim).Bud jsem divna ja protoze me nikdy hracky nenapadlo dezinfikovat ani doma. Akorat kdyz byla mala mimino tak sem hracku obcas oplachla pod horkou vodou. Takze jaky je Vas pohled na to.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
24.6.13 08:25

:think: jednou za rok vyperu plyšáky. Pak teda omyju nové hračky v teplé vodě. Takový ty plastový hrůzy s dírou do vany občas naplním octem a nechám odmočit (bývá v nich černá plíseň)…nemyslím, že ve školce něco desinfikují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.6.13 08:26

Tchýně je „školnice“ ve školce a hračky teda nedesinfikujou. Omyvatelné umyje. Asi jako normální údržba doma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.6.13 08:26
@Anonymní píše:
Dobre rano, od vcerejska me to vrta v hlave. :lol:. Dezinfikuji Vam hracky ve skolce?
Tahle otazka vznikla diskuzi se znamou ze jeji dite je porad nemocne a zakoncila tim ze rekla ze by meli ve skolce vydezinfikovat hracky. 8o (je mozne ze to delaji behem prazdnin kdy tam nikdo neni tak treba ty hracky oplachnou nevim).Bud jsem divna ja protoze me nikdy hracky nenapadlo dezinfikovat ani doma. Akorat kdyz byla mala mimino tak sem hracku obcas oplachla pod horkou vodou. Takze jaky je Vas pohled na to.

nedezinfikovala jsem nikdy.. co šlo, tak se jednou za čas vypralo, nebo omylo mýdlovou vodou a to je tak vše.. dítě, které vyroste ve sterilním prostředí, je náchylnější.. jinak ve školce nevím o tom, že by cokoliv dezinfikovali, běžnou praxí je pouze to, že přes prázdniny se nechají odborně vyčistit koberce, vyperou se deky a pod, ale to je tak všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 08:28

@Žirafátko : ja si to taky myslim.Jsem si rikala jestli treba mam jine starosti nevim proste k tomuhle jsem asi volnejsi :nevim:.Jako moje dite chodi taky prvnim rokem do skolky ale nemocni nejsme minimalne…

• Citovat
  • Upravit
32920
24.6.13 08:38

Mamka je učitelka ve školce a omývá se všechno poslední týden v srpnu, i dezinfekci jsem tam cítila ;) Já doma mám teda rezervy..měla bych víc omývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 08:45

Jako ja pochopila, ze by to meli delat casteji.Jako myslim si ze to omejou v tom srpnu treba ale rozhodne ne v prubehu roku.

• Citovat
  • Upravit
32920
24.6.13 08:52

Tak jsem se ptala a prý ty hračky co jsou nahoře, na poličkách a větší věci se utírají pravidelně, to dělají uklízečky při úklidu..ale dezinfekcí kompletně všechno jen před začátkem školního roku. Na pravidelnou dezinfekci všech hraček není během roku čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.6.13 09:18

Tak já nedezinfikovala nic, maximálně plyšáka vyperu, ale jen když je špinavý, ne kvůli dezinfekci. Ve školce bych to ocenila, to je pravda, ale zaprvé by se to muselo dělat snad každý týden a to těžko můžeme po učitelkách chtít. Nemluvě o tom, že spousta plyšáků by se asi častým praním rozpadla.
A za druhé děti si musí zvykat, vytvářet imunitu. A my musíme doufat, že tam nechodí žádné dítě, které šíří infekci apod. Ale dobrý nápad, teď mi to bude vrtat hlavou..! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
24.6.13 09:38

Ve státní školce, kam jsem chodila jako dítě, tak se dělal velký úklid vždy o prázdninách, ale hračky se rozhodně jen umyly, vypraly, nedezinfikovaly.

Když jsem pracovala v soukromé, tak jsem myla/prala několikrát do roka. Ale také žádná dezinfekce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.6.13 09:54

A k čemu to bude? Aby to mělo nějaký význam, tak by se ta hračka musela odbreberkovat při každém předání dalšímu dítku. A to si teda neumím představit. Pepíček by musel nejdřív otřít kostičku sajratem a pak jí teprve dát Tomáškovi Tomášek by to samé musel udělat, než by jí dal Marušce :lol:

Doma jsem párkrát prováděla drastickou očistu, když se objevily nějaké střevní nemoci. Ale normálně hračky jenom peru a omeju, když je potřeba. U nás ve školce je jenom myjí a perou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
24.6.13 09:55

U nás v soukromé školce se tak dvakrát do roka umylo lego a vyprali se plyšáci. Jinak se nikdy nic nedezinfikovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 10:02
@kotyk píše:
A k čemu to bude? Aby to mělo nějaký význam, tak by se ta hračka musela odbreberkovat při každém předání dalšímu dítku. A to si teda neumím představit. Pepíček by musel nejdřív otřít kostičku sajratem a pak jí teprve dát Tomáškovi Tomášek by to samé musel udělat, než by jí dal Marušce :lol:Doma jsem párkrát prováděla drastickou očistu, když se objevily nějaké střevní nemoci. Ale normálně hračky jenom peru a omeju, když je potřeba. U nás ve školce je jenom myjí a perou.

K cemu nevim. Ale zakerne se tesim na reakci ucitelky. :lol:.Tohle totiz vymysli takzvane vecne stezovatelky a porad neco hledaji.Asi pak maji pocit dulezitosti nevim.
Ja bych to neresila ale nejak mi to proste vrta v hlave od vcerejska jestli jsem divna ze diteti ve skolce nebudou dezinfikovat hracky.Jako nejspis to delaji jednou za rok kdyz je skolka zavrena ale jinak tam taky nevidim zadny ucel.
Jsem rada ze nejsem divna. :lol:

• Citovat
  • Upravit
7974
24.6.13 11:13
@Anonymní píše:
K cemu nevim. Ale zakerne se tesim na reakci ucitelky. :lol:.Tohle totiz vymysli takzvane vecne stezovatelky a porad neco hledaji.Asi pak maji pocit dulezitosti nevim.

Hele, nejseš ty kapánek škodolibá :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 11:34
@kotyk píše:
Hele, nejseš ty kapánek škodolibá :lol:?

Jsem.Ale jenom nekdy. ;).Kdyz uz toho je hodne. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin