Dieta nad nami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
20.4.10 17:08

Spíš jste měli tolerantní sousedy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.10 17:11

měli jste asi slušné a ohleduplné sousedy, kteří respektovali děti. Já pokažde, když potkám paní co bydlí pod náma, se omlouvám, protože mám hyperaktivnější děcko a ona je vždy v pohodě a říká mi, že to je prostě dítě. a myslím si, že mě někdy pěkně proklíná.
Jsem ráda, že nebydlíš podemnou.

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
20.4.10 17:17
Ale vlastne som len chcela pocut nazory, este stale si myslim ze vychovat slusne dieta nemoze byt az taky problem .. na nas si susedia nestazovali ze dupeme (takze si chcem mysliet ze preto, ze sme nedupali) :andel:

Ty si myslíš že je to výchovou? To bych si myslela kdyby tomu dítku byly tak 4-5 let a více (posuzuji podle mojí 4leté dcery, ta už poslechne) Ale jestli je to dítě mladší, navíc ještě ani nemluví, tak jak mu chceš vysvětlit že si nesmí hrát a nesmí běhat? Má ho maminka přivázat k židly? To by ses taky nevyspala, protože by pěkně ječelo! Jak už tady někdo psal, tohle je úděl paneláků. Naštěstí v něm nebydlím, ale jezdím na návštěvu k manželovým rodičům a tam mi to stačí. Slyším přes zeď televizi, jako bych se na ni sama dívala. Ale to už sem nepatří. Počkej až budeš mít sama dítě, pak budeš mluvit jinak.

• Citovat
  • Upravit
babi Zlopocasna
20.4.10 17:24

Tak to mozno ten maly bol k tej stolicke priviazany, asi dva tyzdne som pocula ako ju posuval po dlazke … no, mozno to bol stol :think:

Neviem, pytam sa, zase raz mi trochu pretiekli nervy. Proste chcem si mysliet ze uz aj malemu dietatu sa musi dat rozkazat. Pes ma vraj IQ ako troj, stvorrocne dieta a tiez sa da vychovat aby nezlostil.

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
20.4.10 17:32

V tom případě bych tě chtěla vidět, jak svému dítěti rozkazuješ a ono tě poslechne… :think:

• Citovat
  • Upravit
6882
20.4.10 17:36

Já jsem opravdu ráda, že bydlíme v baráku. U nás je zcela normální, že doma jezdíme na odrážedle. A když se u nás sejde více dětí, tak je tu opravdu živo.
Dítěti to můžeš říkat 1000×, ale opravdu to můžeš jen říkat. :roll: Však uvidíš v praxi.
Víte co holky, já si vždy říkám..jen ať si skáče třeba po hlavě, hlavně že je zdravá. Můj synoveček má dětskou mozkovou obrnu, kterou mu zjistili ve 4 měsících. Teď je mu rok a půl a díky „vojtovce“ začal držet hlavičku. V motorice se posunul na úroveň tříměsíčního miminka. Co by za to jeho rodiče dali, kdyby jim takhle běhal po baráku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
20.4.10 17:40

Consi, úplnej souhla. Hlavně že jsou zdravé a ať si klidně běhaj, je to pro ně přirozené. Kdyby se jim to zakázalo a donutili bychom je k tomu, co by se stalo? Psychické problémy, nevyrovnanost, vzteklost a podobně. I děti se potřebují vyjádřit a vyřádit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
20.4.10 17:42

Consi máš pravdu. V dnešní době může být člověk jen rád že má zdravé dítě. Taky mám ve svém okolí jeden případ. Holčička se narodila zdravá, ale pak dostala epileptický záchvat (nevím kolik jí bylo měsíců) a od té doby je postižená. Takový rodiče by dali všechno na světě za to, aby jejich dítě bylo zdravé, běhalo, křičelo, zlobilo…

• Citovat
  • Upravit
babi Zlopocasna
20.4.10 17:42

No tak to ja sa tiez len modlim nech je to zdrave … ale este dnes si zivo pamatam ako nam na dedine zabavili pistalky, ze tam ziju aj ini ludia nie len my. A v meste boli odlozene, ze piskat az na dedine :-D

Mozno sme len so sestrou boli drzane nakratko, tak neviem pochopit tu volnost co sa jej dostava ostatnym deckam.

• Citovat
  • Upravit
44181
20.4.10 17:44

babi,ačkoliv souhlasím s ostatními,tak malé dítě nejde „vychovat“,aby nedupalo,neřvalo,ale chápu Tě :kytka:

Bohužel,v příštích pár měsících,letech,s tím nic moc neuděláš.Budeš muset počkat do doby,než dítě vyroste a trochu pobere rozum :kytka:

Babička s dědou bydleli v paneláku,trávila jsem u nich spoustu času,vím,že tam jde slyšet „trávu růst,padat špendlíky na zem“ :mrgreen:
My bydlíme v cihlovém bytovém domě,taky jde hodně slyšet,není to tak strašné..

Babička s dědou se nás v tomto směru hodně a nekompromisně umírňovali,ale až ve věku,kdy jsme měli rozum a kdy jsme to byli schopni pochopit - tak kolem 3 let.

U tak malých dětí se jakékoliv trestání,domluvy minou účinkem.
Svoje děti se snažím vést k tomu,aby moc nedělaly rámus,nedupaly,Adámek už poslechne,Emička ne.
Naštěstí máme skoro všechny rodiny v domě malé děti,tak se nehádáme.Stejně tak se u nás v domě odpouští rozházené hračky,provozní nepořádek na společném dvoře a pískovišti.

Přeju pevné nervy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.4.10 17:48

babi víš je volnost a volnost. Zase víš, kde jsou nějaké meze. Když vidím, že to už Terka přehání, tak jí samozřejmě usměrním. Není to tak, že by se mnou cvičila. Ona sama už ví, kam až může jít. Tam jde o ty základy, že v obchodě se neběhá a v restauraci se neřve a tak dále. ALe to je normálka, žádná máma nechce mít doma fakáně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.4.10 17:50
xzuzkax píše:
Consi máš pravdu. V dnešní době může být člověk jen rád že má zdravé dítě. Taky mám ve svém okolí jeden případ. Holčička se narodila zdravá, ale pak dostala epileptický záchvat (nevím kolik jí bylo měsíců) a od té doby je postižená. Takový rodiče by dali všechno na světě za to, aby jejich dítě bylo zdravé, běhalo, křičelo, zlobilo…

Jenda se taky narodil jako zdravé miminko, nikdy by nečekal, že dopadne tak jak dopadl. Má taky epilepsii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
20.4.10 18:00

Já si myslím,že to babi nemyslela zle.Je těhotná,pokud ji skutečně „24 hodin denně dupe nad hlavou dítě“,ona chodí na noční,nedivím se jí,že je unavená,podrážděná.
Chtěla se někde vypsat,poradit.Ze začátku jste ji myslím zbytečně moc setřely.Nenarážím,nerada se hádám,jen ji chápu.

To,že mají některé děti dnes moc volnosti,jsou rozpustilé,drzé,myslí si,že jim patří celý svět,v tom souhlasím,ale je to na jinou diskuzi..

Navíc,my jsme jako děti bydleli na dědině a když jsme moc křičely,celá parta,tu a tam na nás nějaký soused vyletěl.Trávila jsem čas u babičky v paneláku,tam jsem byla taky usměrňovaná.Nevidím na tom nic špatného.Samozdřejmě úměrně věku.

Vy,co žijete v rodiných domech,toto neznáte.Máte výhodu.Ale panelákové děti se musí odmalička usměrňovat a učit,že tu nežijí sami :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.4.10 18:04

Jani já si nemyslím, že by zde bylo napsáno špatného. Babi chtěla slyšet názor a slyšela ho. Já taky byla panelákový dítě a naše Tereza taky v panálu víc jak rok bydlela a prarodiče z obou stran bydlí v paneláku, takže není to o tom, že by se naše dítě ze vsi se neumělo v paneláku chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.4.10 18:19

Ale vždyť já jim to říkám furt, že nemají na tu podlahu skákat, že nemají jezdit přes prahy, že nemají lítat jak šusi. A stejně k ničemu. To si pak jedině sousedi ke všemu stěžují (nám ovšem ne :idea: ), že doma navíc hulákám.

To je těžko. My máme taky byt pod dětmi a užila jsem si toho až nad hlavu. Navíc si neustále zvali návštěvy a běhalo jich třeba pět :roll: .
Naše děti aspoň nesmějí mlátit do topení a hrát fotbal, což ty nad námi dělaly běžně (topení klasicky v noci 8O , fotbal o půl sedmé ráno za halasné asistence tatínka).
I když zase strašně hrkáme židlemi v kuchyni. Měli jsme tu ještě nedávno kobereček, ale už nám z něho bylo docela šoufl, jak do něj děti při každém jídle cosi nakypaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová