Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den.
Chtěla bych oslovit ty, jenž mají s touto diagnózou nějaké zkušenosti..
Manželovi byl diagnostikován difuzní velkobuněčný lymfom gcb. Dnes má poslední chemoterapii, R-CHOP. čekám, jak se vrátí, kdy a jaká vyšetření se budou provádět. Chci se zeptat čím vším bych mu mohla dopomoci k posílení imunity a celkového i duševního stavu? Na internetu je spousta různých informací, ale potřebovala bych to vysvětlit „po lopatě“ jak je tento druh lymfomu léčitelný a jestli je pravda, že se vrací? Nádory se nacházely v krku, mohou se rozšířit i do hlavy, srdce? Popřípadě jiných životně důležitých orgánů? Zeptala bych se doktorů, jenže s nim musí vždy jet tchyně a já tak nemám možnost.. Předem mnohokrát děkuji..
Ahoj - dcera má Hodgkinův lymfom, léčí se ve FNKV. Zřejmě to nebude totéž - nevím - ale dle dostupné literatury patří lymfomy mezi nádory s 95% prognózou plného uzdravení. Paní doktorka říkala, že pokud se do roka nevrátí, pak je považována za zdravou a vrátit by se neměl. Jeho vznik nesouvisí s životním stylem, proto ani účinná prevence není známá - ale jako u všech takových onemocnění je prevencí úprava životního stylu, pohoda, žádný stres, vyvážená strava…však to znáš.
lymfomhelp.cz
a máš tam i linku, kam volat-pondělí a středu
@Eleanora1988 píše:
Dobrý den.
Chtěla bych oslovit ty, jenž mají s touto diagnózou nějaké zkušenosti..
Manželovi byl diagnostikován difuzní velkobuněčný lymfom gcb. Dnes má poslední chemoterapii, R-CHOP. čekám, jak se vrátí, kdy a jaká vyšetření se budou provádět. Chci se zeptat čím vším bych mu mohla dopomoci k posílení imunity a celkového i duševního stavu? Na internetu je spousta různých informací, ale potřebovala bych to vysvětlit „po lopatě“ jak je tento druh lymfomu léčitelný a jestli je pravda, že se vrací? Nádory se nacházely v krku, mohou se rozšířit i do hlavy, srdce? Popřípadě jiných životně důležitých orgánů? Zeptala bych se doktorů, jenže s nim musí vždy jet tchyně a já tak nemám možnost.. Předem mnohokrát děkuji..
Kamarádka pro ně pracuje a prý je to skoro moc pesimistické, co se v inf. píše, že prý tam píší vždy tu nejhorší variantu.
@Eleanora1988 dobrý, chtěla jsem se zeptat, jak jste natom nyní?