Dilema se sušičkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Muf86 určitě jo. Já to tak dělám. Prostě vyperu zvlášť bílé, zvlášť modré, červené, tmavé… no a pak to frknu všechno do sušky a suším. Mě se občas stane, že mám vlhké prádlo co nalezlo do povlaku od deky ale tomu se dá zabránit zapnutím knofliků. Nedoporučují sušit šusťákové věci, nebo záclony. Tedy aspoň na mé sušičce ale té je už 8 let jak jsem psala. Musíš si uvědomit, že sušička má během sušení až teplotu 70° takže asi i proto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a když někde na prádle je, že se může sušit, ale šetrně, jaký to je program? To teda asi ta bavlna nebude, co? Já tam takové ty znaky bubnu a teček na sušišce nemám, tak nevím… na syntetiku? ale to když jsem dala, tak prádlo bylo vlhké ![]()
Mám ted nové povlečení ze scan squiltu, bylo drahé a nemá jít do sušičky. Co jsem koukala, mám to asi na všech doma a suším normálně a nic se s tím nestalo. Ted se ale trochu bojím. Na co to mám dát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scai já mám sušičku na které mám pírko což znamená šetrné sušení tak to občas používám ale jinak nevím. Už to mám takový zastaralý kus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scai píše:
Holky a když někde na prádle je, že se může sušit, ale šetrně, jaký to je program? To teda asi ta bavlna nebude, co? Já tam takové ty znaky bubnu a teček na sušišce nemám, tak nevím… na syntetiku? ale to když jsem dala, tak prádlo bylo vlhké
Mám ted nové povlečení ze scan squiltu, bylo drahé a nemá jít do sušičky. Co jsem koukala, mám to asi na všech doma a suším normálně a nic se s tím nestalo. Ted se ale trochu bojím. Na co to mám dát?
Kazda sušička je přece jiná.
Já mám třeba programy pro mačkavé, nemačkavé a to co snese vysoke teploty. Nemam to podle materiálu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lolllo to jo, ale jak mám teda vědět co je šetrný program, který je na nižší teplotu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scai píše:
@Lolllo to jo, ale jak mám teda vědět co je šetrný program, který je na nižší teplotu?
ja nic neriesim a vsetko tam flakam na 2,5 hodiny a tecka. Este sa mi nestalo, ze by sa nieco znicilo. Davala som tam susit aj latkovky a su furt jak nove
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vesmilka nene v návodu to není. Tam je popis těch programů, ale nevím v kterým je třeba nižší teplota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obvykle je nizsi teplota u tech citlivejsich materialu, takze bych hledala pojmy jako jemne, syntetika… Teda Bosch to ma dle nejakeho idiotskeho prekladu nazvane jako snadno udrzovatelne ![]()
Co mas za znacku?
Kdyztak napis aspon orientacne jmena programu, casto byvaji pojmenovane stejne (pradlo k zehleni, pradlo do skrine…) a jsou tam ve dvou variantach, jedno pro to odolnejsi pradlo (vyssi teplota) a jedno pro citlivejsi (nizsi).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scai ano to máš pravdu nižší teplota tam napsaná není. Já myslela to co doporučuje @ugluk . Jemné, syntetika… a nebo jak má Bosch snadno urdžovatelné. Mám bošku takže to mám i na pračce. Taky jsem to nepochopila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vesmilka @ugluk mám aeg. Je tam bavlna extra suchá, do sřkíně, k žehlení, pak třeba ložní prádlo ( to by mě dost zajímalo jak je nastavené, mix prádla krátký program (ten dávámmkdyž si nejsem jistá), pak syntetika do skříně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scai Tak v tom pripade syntetika je urcite na nizsi teplotu, bavlna na vyssi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ale jinak - ona i nektera 100% bavlnena tricka bez obrazku maji psano bud zakaz susicky nebo prani na 30 a suseni na nejnizsi stupen. Tam nemilosrdne neresim a susim na vyssi teplotu. Koneckoncu ja vetsinu veci susim na vyssi teplotu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scai tak v tom případě ta syntetika ale já se přiznám že jsem jako @ugluk taky všechno suším na jeden program. Někdy tedy suším na suché k žehlení, ale jinak na suché do skříně a dcera aby to měla opravdu suché, suché tak suší na suché do skříně plus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes konečně jdu pro tu sušičku, doufám, že sí vyzkouším ještě dnes, nebo zítra
Nemůžu se dočkat a zároveň se bojím, že si něco zničím, jak tady někdo psal, že se mu věci srazily… a navíc se nevyznám v látkách… třeba rifle jsou bavlna? (omlouvám se za hloupou otázku)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit