Dilema třídy ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
836
24.6.21 12:14

Dilema třídy ve školce

Ahoj, syn nastupoval do školky ve 2 letech a ve školce chodil do určité třídy. Pak přišel první Covid, kdy se následně otevřely jen některé třídy. Musel chodit tedy do jiné, ale byl tam strašně spokojený, mnohem spokojenější než v té první třídě. Učitelky zbožňoval, neustále mluvil o kamarádech a tak když začal další školní rok, poprosila jsem, aby ho v té třídě nechali. To i udělali a začal nám krásný rok plný kamarádů. Problém je, že jsem ho tímto rozhodnutím oddělila od vrstevníků z naší čtvrti. Chodí do třídy s dětmi z opačného konce obce. Na ulici má asi 10 vrstevníků a všichni jsou v jiné třídě (třetí), takže s nimi nějak zvlášť nekamarádí. Taky teď jeho spolužáci vesměs odejdou do předškolní třídy a synovi ve třídě zbydou asi jen 3 kluci, se kterými se moc nebaví.
Chtěla bych se poradit jestli teda syna nechat ve třídě kterou má rád, ale nebude tam mít už svoje kamarády nebo jestli ho nechat přiřadit za dětmi z ulice. Říkám si, že se s dětmi z ulice potká za další rok v předškolní třídě, ale nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4818
24.6.21 12:24

Na názor syna ses ptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.6.21 12:26
@vedma007 píše:
Na názor syna ses ptala?

Ano, ale jeho jediná starost je proč mu kamarádi odejdou. Nechápe, že je o rok mladší a nemůže s nimi do předškolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
24.6.21 12:28

V první řadě neni dobrý ho každý rok přehazovat jinam jak horkej brambor podle toho jak odchází/přichází děti. Dcera šla do jedný třídy a byla v ní až do nástupu do školy, připadala bych si jak magor, kdybych každý rok chodila za učitelkama a prosila je o výměnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.6.21 12:30

@Nickjmeno tak ta první třída kde byl se rušila. Chodil tam jen půl roku. Respektive, rozhodli se ji nechat pro předškolní děti a zbytek přeřazovali. Proto jsem chtěla, ať nemá zase po půl roce změnu, ať ho nechají tam kam ho dali při Covidu, protože se mu tam i moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
24.6.21 12:38
@nikinnna píše:
@Nickjmeno tak ta první třída kde byl se rušila. Chodil tam jen půl roku. Respektive, rozhodli se ji nechat pro předškolní děti a zbytek přeřazovali. Proto jsem chtěla, ať nemá zase po půl roce změnu, ať ho nechají tam kam ho dali při Covidu, protože se mu tam i moc líbí.

Tak ho tam nech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.6.21 12:40
@jita22 píše:
Tak ho tam nech.

Když ona se ruší i školka ve vedlejší vesnici a děti přejdou k nám. Docela se bojím, aby mu ve třídě nezbylo 5 dětí a zbytek neměl přespolňáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.6.21 12:40

@nikinnna
Zeptala bych se syna. Ale asi nemá problém se seznámit.

My naštěstí nemáme žádné předškolní třídy, děti jsou věkově smíšené a syn celé tři roky byl ve své třídě. Jen se vyměnila paní učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
24.6.21 12:42
@nikinnna píše:
Když ona se ruší i školka ve vedlejší vesnici a děti přejdou k nám. Docela se bojím, aby mu ve třídě nezbylo 5 dětí a zbytek neměl přespolňáky…

A co je na přespolňákách špatnýho?
Vždyť jsem pochopila, že další rok pak jde stejně do předškoláků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.6.21 12:43

@jita22 tak pravděpodobně je nepotká na akcích pořádaných naší obcí nebo jen tak na dětském hřišti, aby se s nimi pohrál mimo školku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.6.21 12:44

@jita22 Jj další rok pak půjde do předškoláků a tam by měl být s dětmi z okolí už určitě. Jestli jich teda nebude tak moc, že udělají dvě třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
24.6.21 12:56

Jestli se potká s některými místními příští rok, tak bych ho nechala, kde je teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
24.6.21 13:01

Moc to řešíš. Dětské kolektivy jsou proměnlivé a děti přizpůsobivé. Nechala bych ho tam, kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
24.6.21 13:12

Stejně větší přátelství naváže až ve škole. Nechala bych ho tam kde je, neřešila přespolňáky a jestli si jednou za čas zahraje na hřišti s někým ze třídy nebo ne. Podle mě to zbytečně moc hrotíš a ušlapáváš maličko cestičku synovi. Nech ho kde je spokojený a on si pak kamarády najde sám, třeba i na tom hřišti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.6.21 13:15
@kruel píše:
Stejně větší přátelství naváže až ve škole. Nechala bych ho tam kde je, neřešila přespolňáky a jestli si jednou za čas zahraje na hřišti s někým ze třídy nebo ne. Podle mě to zbytečně moc hrotíš a ušlapáváš maličko cestičku synovi. Nech ho kde je spokojený a on si pak kamarády najde sám, třeba i na tom hřišti ;)

Já vím, ale on v září bude hrozně smutný kvůli tomu, že mu odejdou kamarádi a chtěla bych mi nějak “ulehčit”…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí