Dioptrie u malých děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85410
28.2.19 13:44

Jo a je dobre mit nahradni. Taky musime vyresit, ted ji porostla hlava a menili jsme je. Puvodni mela minimalne 2×, protoze vetsinou si na ne sedla nebo my na ne stoupli. Ale verim, ze u tech starsich to neni takovy problem. Zezacatku jsme dokonce ˇuseli kupovat prvni 2×, protoze je shodila z kocarku nekam a ja to zjistila az doma. Ale se starsimi se da domluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
28.2.19 13:51

@blumen @Adebe Holky moc děkuji, jste zlatý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.2.19 14:01

@blumen asi to tak budu řešit taky. Ale znamená to teda nosit pořád s sebou jak klasicke tak ty sluneční co. To zase bude raketa za ty sluneční :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
28.2.19 14:03

@Adebe to jo, no … ale my vybrali takove obeoucky, ze je asi vyuzijeme i jinak. Ty slunecni jsou o neco vetsi nez klasicke a pozdeji je muzete vyuzit jako normalni, jestli chapes :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.2.19 14:03

@Verca1901 rado se stalo. jeste teda doplnim ze je dobry at si bryly vybere sama ktere se ji libi (samozrejme takove ktere ji sedi) a bude je o to radeji nosit ;) syn to bere fakt jako modni doplnek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.2.19 14:05

@blumen jako menit v tech obrouckach tmave a peuhledne skla?
A potrebovali jste na ty slunecni recept od doktorky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.2.19 14:17

@Adebe

dělají se i dioptrické zatmavovací, právě řešíme jestli kvůli létu nebo ne, když stejně pořád nosíme kšiltky nebo kloboučky, protože slunko do očí vadí obecně

@Verca1901

být na tvém místě tak to ženu ať brýle dostanete a hned, né za půl roku, můžou tam hrát roli i svaly oka a ty u dětí se dají hodně spravit/vycvičit v rámci vývoje.. u dospělého je to více méně dané ale u malých dětí se dá něco dělat, když se začne hodně brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.2.19 14:20

@kjhui ty zatmavovaci prave moc nechci. mela je mamka a rikala ze strasne trva nez se ve stinu vrati zpatky do cirych… ze nezvladaji ty skla rychle prechody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
28.2.19 14:27

@Adebe no, ze ty obroucky na slunecni vyuzijeme pozdeji na klasicke, napriklad. Zatmavovaci jsem taky nechtela. My jsme v DE a platili jsme si vse sami, v Cesku nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.2.19 14:35

@blumen chapu to je dobry napad . My jsme si to taky platili sami vsechno ale stejne jsme meli papir od doktorky..ale na ty slunecni asi potreba nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
1.3.19 10:50

Plusové dioptrie jsou nejen na dalekozrakost, ale i na tupozrakost.
Já jsem šla s dcerou ve čtyřech letech preventivně na oční, protože manžel býval tupozraký, bývá to dědičné a když se to neléčí (= nedají se brýle), tak to pak může mít doživotní následky.
Dcera viděla i mravence na kropenatém koberci :-D , na dálku taky viděla všechno.
Ale tupozrakost jí zjistili +2 a +4 dioptrie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
3.4.19 18:32

Syn taky videl vsechno a na kontrole u ocneho jedno oko zdrave, druhe po rozkapani 7 :roll: Tak jsem zvedava, jak dopadne na kontrole v lete. Doktorka se obava tupozrakosti tj. ze telo pouziva jenom 1 oko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10143
3.4.19 19:45
@Monika123 píše:
Syn taky videl vsechno a na kontrole u ocneho jedno oko zdrave, druhe po rozkapani 7 :roll: Tak jsem zvedava, jak dopadne na kontrole v lete. Doktorka se obava tupozrakosti tj. ze telo pouziva jenom 1 oko

při takovém nálezu bych tedy do léta nečekala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
3.4.19 19:47
@Monika123 píše:

A na co se jako ceka :think: proc nema okluzor a bryle hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.4.19 20:59

Promiň, ale není na co čekat. Dcerka dostala v roce a půl brýle a okluzor okamžitě. Měla 0 a 4dioptrie. Od tří let jezdíme na cvičení na speciálních přístrojích, aby se oko co nejdříve zapojilo do vidění. Je na to omezený čas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA