Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a je dobre mit nahradni. Taky musime vyresit, ted ji porostla hlava a menili jsme je. Puvodni mela minimalne 2×, protoze vetsinou si na ne sedla nebo my na ne stoupli. Ale verim, ze u tech starsich to neni takovy problem. Zezacatku jsme dokonce ˇuseli kupovat prvni 2×, protoze je shodila z kocarku nekam a ja to zjistila az doma. Ale se starsimi se da domluvit ![]()
@blumen asi to tak budu řešit taky. Ale znamená to teda nosit pořád s sebou jak klasicke tak ty sluneční co. To zase bude raketa za ty sluneční ![]()
@Adebe to jo, no … ale my vybrali takove obeoucky, ze je asi vyuzijeme i jinak. Ty slunecni jsou o neco vetsi nez klasicke a pozdeji je muzete vyuzit jako normalni, jestli chapes ![]()
@Verca1901 rado se stalo. jeste teda doplnim ze je dobry at si bryly vybere sama ktere se ji libi (samozrejme takove ktere ji sedi) a bude je o to radeji nosit
syn to bere fakt jako modni doplnek ![]()
@blumen jako menit v tech obrouckach tmave a peuhledne skla?
A potrebovali jste na ty slunecni recept od doktorky?
dělají se i dioptrické zatmavovací, právě řešíme jestli kvůli létu nebo ne, když stejně pořád nosíme kšiltky nebo kloboučky, protože slunko do očí vadí obecně
být na tvém místě tak to ženu ať brýle dostanete a hned, né za půl roku, můžou tam hrát roli i svaly oka a ty u dětí se dají hodně spravit/vycvičit v rámci vývoje.. u dospělého je to více méně dané ale u malých dětí se dá něco dělat, když se začne hodně brzo
@kjhui ty zatmavovaci prave moc nechci. mela je mamka a rikala ze strasne trva nez se ve stinu vrati zpatky do cirych… ze nezvladaji ty skla rychle prechody
@Adebe no, ze ty obroucky na slunecni vyuzijeme pozdeji na klasicke, napriklad. Zatmavovaci jsem taky nechtela. My jsme v DE a platili jsme si vse sami, v Cesku nevim
@blumen chapu to je dobry napad . My jsme si to taky platili sami vsechno ale stejne jsme meli papir od doktorky..ale na ty slunecni asi potreba nebude.
Plusové dioptrie jsou nejen na dalekozrakost, ale i na tupozrakost.
Já jsem šla s dcerou ve čtyřech letech preventivně na oční, protože manžel býval tupozraký, bývá to dědičné a když se to neléčí (= nedají se brýle), tak to pak může mít doživotní následky.
Dcera viděla i mravence na kropenatém koberci
, na dálku taky viděla všechno.
Ale tupozrakost jí zjistili +2 a +4 dioptrie…
Syn taky videl vsechno a na kontrole u ocneho jedno oko zdrave, druhe po rozkapani 7
Tak jsem zvedava, jak dopadne na kontrole v lete. Doktorka se obava tupozrakosti tj. ze telo pouziva jenom 1 oko
@Monika123 píše:
Syn taky videl vsechno a na kontrole u ocneho jedno oko zdrave, druhe po rozkapani 7Tak jsem zvedava, jak dopadne na kontrole v lete. Doktorka se obava tupozrakosti tj. ze telo pouziva jenom 1 oko
při takovém nálezu bych tedy do léta nečekala
@Monika123 píše:
Syn taky videl vsechno a na kontrole u ocneho jedno oko zdrave, druhe po rozkapani 7Tak jsem zvedava, jak dopadne na kontrole v lete. Doktorka se obava tupozrakosti tj. ze telo pouziva jenom 1 oko
A na co se jako ceka
proc nema okluzor a bryle hned
Promiň, ale není na co čekat. Dcerka dostala v roce a půl brýle a okluzor okamžitě. Měla 0 a 4dioptrie. Od tří let jezdíme na cvičení na speciálních přístrojích, aby se oko co nejdříve zapojilo do vidění. Je na to omezený čas.