DiS sociální pedagogika uplatnění

Anonymní
26.1.23 09:56

DiS sociální pedagogika uplatnění

Ahoj, teď jsme ve škole měli přednášku VOŠ sociální, která nabízí sociální pedagogiku.
Přednáška mě zaujala, láká mě práce vychovatelky v družině, která je zmíněná v profilu absolventa.
Vysokou s tímhle zaměřením v okolí nemám a nemám možnost se stěhovat, mám skvělou práci na HPP a byt. Škola mě zaujala jak blízkostí, rozvrhem i předměty.
Chtěla jsem se ale zeptat, zda s Disem najdu uplatnění a zda bych mohla opravdu pracovat jako vychovatelka v zš.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
26.1.23 10:13

To zalezi co je napsane v profilu absolventa, pro tento konkretni obor. Uz jen z nazvu oboru bych byla opatrna, aby to nebylo jen pro specialni skoly s druzinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 10:22
@dreamis píše:
To zalezi co je napsane v profilu absolventa, pro tento konkretni obor. Uz jen z nazvu oboru bych byla opatrna, aby to nebylo jen pro specialni skoly s druzinou.

Tak jsem si to vyhledala a máte pravdu, nevi tedy někdo, jak dobře se dá sehnat uplatnění, popřípadě jak je na tom mzda? Nejlépe z vlastní zkušenosti? (Vím, že si to jinak mohu vyhledat)

A zda je podle vás DiS k něčemu? Říkám si, že cokoli je lepší než nic.

• Citovat
  • Upravit
138
26.1.23 10:34

Jsem z toho jelen, jak to chápete vy?
Přednášející nespecifikoval, říkala, že bychom mohli dělat tedy vychovatele, myslíte, že včetně družin v zš?
Mohla jsem se jí zeptat, ale v tu chvíli mě to nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
26.1.23 10:38
@Kleisy píše:
Jsem z toho jelen, jak to chápete vy?
Přednášející nespecifikoval, říkala, že bychom mohli dělat tedy vychovatele, myslíte, že včetně družin v zš?
Mohla jsem se jí zeptat, ale v tu chvíli mě to nenapadlo.

Ano, já bych tomu rozuměla jako vychovatel a asistent na běžné ZŠ, pracovník v sociálních službách, vedoucí kroužků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.1.23 17:33

Jako vychovatel v běžné ZŠ samozřejmě pracovat můžete. Jsem diplomovaný sociální pedagog a pracuji v ŠD, tedy to mám podloženo osobní zkušeností.

@dreamis píše:

Myslím, že si pletete sociálního a speciálního pedagoga…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
27.1.23 10:18
@Feny one píše:
Jako vychovatel v běžné ZŠ samozřejmě pracovat můžete. Jsem diplomovaný sociální pedagog a pracuji v ŠD, tedy to mám podloženo osobní zkušeností.Myslím, že si pletete sociálního a speciálního pedagoga…

Děkuji, mohla bych vám napsat a poptat se na nějaké věci?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
27.1.23 12:12
@dreamis píše:

Psala sociální, ne speciální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.1.23 18:21

@Kleisy určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.2.23 19:28

Tuhle školu ještě studuji…a ano vychovatelka v ZŠ můžeš vpohode být, mám pár známých co s touhle voskou právě vychovatelkou na ZŠ dělali nebo ještě dělají :palec:, hlavně dost organizací oceňuje právě Vosku před vysokou, protože je zde více praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze