Učitelství ČJ na 2. stupni ZŠ

305
24.1.23 19:32

Učitelství ČJ na 2. stupni ZŠ

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti. Mám magisterský titul ze Sociální pedagogiky + pedagogické minimum. Před několika lety jsem se přihlásila na studium Českého jazyka a literatury pro vzdělávání, ale kvůli tíživé životní situaci jsem studium ukončila. Aktuálně učím češtinu a výtvarku na 2.stupni ZŠ, ale ráda bych byla oficiálně aprobovaná, což znamená další nástup na VŠ. A můj dotaz zní: Když mám magisterské vzdělání v úplně jiném oboru, mohu jít na navazující magisterské studium Českého jazyka? Jde mi o to, že bakalářské studium neotevírají kombinovaně, magisterské ano.. Na fakultu si samozřejmě zavolám, ale to, že neotevírají kombinované Bc. studium jsem se dozvěděla teď, tak bych ráda věděla jestli někdo řešil podobnou situaci. Díky moc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
24.1.23 19:40

Podle mého můžeš, pokud uděláš přijímačky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.1.23 19:40

@Lizzie001 No ale tam přijímačky právě nejsou.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
24.1.23 20:27

Podle mě můžeš, ale ověřila bych si to na konkrétním studijním oddělení, jaké jsou podmínky k přijetí. Možná se obecné info dá dohledat i na webu zacniucit.
:kytka:
Já bych mela taky dotaz prosím… Když mám vystudováno učitelství pro SŠ matiky a fyziku mám jen bakaláře - můžu tu fyziku třeba učit na ZŠ nebo nižším stupni gymplu nebo rovnou také na SŠ? Nemá někdo zkušenost? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.1.23 20:28

To si teda nemyslím, že nemají přijímací zkoušky na navazujícího magistra.

Právě proto že je vzdělávací systém postaven tak, aby mezi bakalářským a magistreským studiem byla propustnost.

I kdyby to prostě brali tak, že vezmou všechnyy svoje studenty, co udělají bakaláře ten rok, tak by měli umožnit ti podat přihlášku a nějak složit zkoušky.

Příspěvek upraven 24.01.23 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.1.23 20:29

@MartinkaKo můžeš :mavam: didaktiku máš vystudovanou na vyšší úrovni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.1.23 20:31
@MartinkaKo píše:
Podle mě můžeš, ale ověřila bych si to na konkrétním studijním oddělení, jaké jsou podmínky k přijetí. Možná se obecné info dá dohledat i na webu zacniucit. :kytka:
Já bych mela taky dotaz prosím… Když mám vystudováno učitelství pro SŠ matiky a fyziku mám jen bakaláře - můžu tu fyziku třeba učit na ZŠ nebo nižším stupni gymplu nebo rovnou také na SŠ? Nemá někdo zkušenost? :hug:

s bakalarem nebudes kvalifikovana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.1.23 20:33
@Letynka16 píše:
@MartinkaKo můžeš :mavam: didaktiku máš vystudovanou na vyšší úrovni ;)

to je prave omyl. Cim nizsi stupen, tim vice didaktiky. Ja mam vystudovano zs, nasledne na celozivotku ss, tam jsme didaktiku vubec nemeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
24.1.23 20:37

Právě pedagogické minimum, didaktika i pszchologie pro učitele byla v rámci toho jednoho oboru absolvována, v tom druhém ne… teoteticky záleží na rediteli, možná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.1.23 20:38
@MartinkaKo píše:
Právě pedagogické minimum, didaktika i pszchologie pro učitele byla v rámci toho jednoho oboru absolvována, v tom druhém ne… teoteticky záleží na rediteli, možná?

https://www.msmt.cz/…ich-k-1-zari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
24.1.23 21:40

@Letynka16 Aha, tak to jsem nevěděla, myslela jsem, že na magistra jsou přijímačky všude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
24.1.23 21:45

Pri podminkach na navazujici mas napsane, s jakymi bakalarskymi obory berou. Ja mam CJ pro 2. stupen taky a na NMgr. berou snad jen ze tri oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
25.1.23 08:44
@Letynka16 píše:
@MartinkaKo můžeš :mavam: didaktiku máš vystudovanou na vyšší úrovni ;)

Opravdu? Dle mě musí mít vs. Pak už to bude v pohodě, ale s Bc počítám, že nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
25.1.23 08:45
@matkabagristy píše:
to je prave omyl. Cim nizsi stupen, tim vice didaktiky. Ja mam vystudovano zs, nasledne na celozivotku ss, tam jsme didaktiku vubec nemeli

Tohle mě taky napadlo. Na celoživotním byla didaktika jen oborová a žádná obecná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
25.1.23 09:43

Podle mě by sis krásně mohla dodělat učitelství na celoživotku. Zkus se poptat nebo podívat např. na pedagogickou fakultu UK -celoživotní vzdělávání. Hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze