Diskuze bez žvatlání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
19.6.06 16:42

K játrům - nedoporučují se, ale je to jako se vším, pokud bys to jedla pravidelně, ale sem tam se nic nestane…já jednou za čas jedla játrové knedlíčky (jinak játra nemusim), neměly by je ani děti a malá si přesto tak jednou do měsíce či méně často dopřeje také…totéž s Nivou a jinými „plesnivými“ sýry. Prostě když to není pravidelně a velké množství, zas tak to neuškodí…kdyby se šlo do důsledku, asi by se nesmělo nic…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
19.6.06 16:50

Milý pseBílý,

játra - já je nejedla spíš kvůli tomu, že se v nich hromadí kdejaké odpadní látky z těla a všecko moje dítě fakt nemusí :wink: , i když jinak je ráda (není to osobní 8O ?)

velký UTZ - obvykle 20. a 30.-32. tt, zjisťuje se velikost plodu, množství plodovky, případné vrozené vývojové vady (zejm. různé rozštěpy , vvv vnitř. orgánů, počet končetin a prstů), měří se mimi a sleduje se, zda velikost odpovídá týdnu těhotenství a zda se vyvíjí jednotl. orgány rovnoněrně, pokud je to možné a chceš, zjistí ti lékař pohlaví miminka.
Jinak je to skvělý zážitek (hlavně ten ve 20.tt, doporučuju vzít budoucího taťku, je na co / koho koukat a konečně se může s miminkem blíže seznámit).

tvé příspěvky v růz. diskuzích - najdeš snadno tak, že si v diskuzním fóru (odkaz dole v chlívečku Nové komentáře) klikneš vpravo nahoře na Zobrazit vaše příspěvky a máš chronologický seznam všech diskuzí, do kterých ses kdy zapojila.

Jdu si zakvokat k nám do září :lol: . Pa

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.6.06 17:04

BilyPse - mmch zvlastni nick, nejak se mi blbe sklonuje :o - k jatrum to vidim tak, ze sice obsahuji fakt hodne vit a - ale i kdyz pri jeho nadmernem uzivani hrozi hypervitaminoza, coz neni nic dobreho u vitaminu rozpustneho v tucich - ale jeho pozivani v tehu se nedoporucuje hlavne kvuli tomu, ze obsahuje presprilis ulozenych odpadnich latek z organismu - preci jen jatra cisti telo, zejo? Takze bych to videla tak, ze pokud si je das jen obcas - asi tak dvakrat, trikrat nebo ctyrikrat za mesic - tak sobe ani miminku neublizis. Pokud se jima budes cpat obden, tak to asi zrovna OK nebude.

A ted k tomu slepiceni - taky mam spis muzsky mozek, ale obcas si zaslepicim rada a s chuti. Hodne se moje kvokani zmenilo po narozeni prvniho ditka, ony ty hormony udelaji sve. A taky musim rict, ze ve skupine neznamych bab si poslepicis nejlip o detech - a nepripadas si tam jak exot :o Jo, s chlapama slepicim o necem jinem, to jo :D
Ale ver, ze az budes mit mimise doma, taky mirne zblbnes, ono to tak proste funguje :D:D:D:D

Takze pokud nakouknes do diskuse na vecne tema - treba jakou mycku nebo jaky teplomer , nebo proc ne jatra najdes tam vecne a vstricne odpovedi - pokud chces neco obecnejsiho, tak mas asi malinko smulu - proste jak se holky znaji dele, tak o sobe vedi vic a bavi se o vetsich intimnostech nez na zacatku. Protoze me to taky zase az tak nebere az tak moc chodim si vecer pokecat na chat - a ver, ze tam probirame hodne veci - od prujmu deti, prikrmy, vychovu pres politiku, sport, vedu, knihy, televizni porady az po treba pocitace, auta nebo jazykove skupiny :D:D:D

Stejne mam obecne pocit, ze je to tu tolerantnejsi a mene slepici nez na rodine…

Jeste jsi zminovala zdrobneliny - vetsina je jich tu vzitych, takze slova jako manza, tehu, mimis nebo jina beru uz ne jako zdrobneliny, ale jako funkcni zkratky, ktere mi urychluji psani. Neco jako fce, vlnosti, zk, opr, mmch, mt, btw…

Lesina

PS: Svoje diskuse najdes snadno pomoci sledovani diskusi - po kazdem novem prispevku ti prijde upozorneni na mail - a neboj, dalsi upozorneni ti dorazi az kdyz zase nahlednes do diskese - takze se ti mail nezahlti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
19.6.06 17:28

Ahojky.

Velký UTZ proto, že je podrobnější než u tvého dr. Uvidí na něm, jestli miminko nemá rozštěp, jestli má srdíčko správně komor, jestli fungují ledviný, moč. měchýř........... Je na něm zkrátka víc vidět.

Jinak k tomu žvatlaní. Nějak jsem si po porodu říkala. Ježiši kriste, proč na to dítě žvatlám :roll: No časem se to nějak upravilo samo. Jsem zvědavá, jestli se toho vyvaruješ. Ono ti narození dítka převrátí život i city naruby :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
19.6.06 19:40

Dobrý den,

játra Ne konzumovat často a spíše kvůli odpadním látkám v nich se ukládajících než kvůli vit. A.

Triplle test Zjištění množství hormonů (např. HCG) z krve - může případně poskytnout podezření na vývojové vady plodu.

Velký UTZ Podrobné prohlédnutí plodu(srdce, plíce, vylučovací systém, velikost řasy na krku - down, kontrola páteře a rtu - roštěp atd. ) a zjištění ostatních faktorů. Množství plodovky, pupečníkové cévy, prohlédnutí placenty.

Tak, doufám, že jsem byla dost neosobní.

Nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.6.06 21:21

Ahojka,

o játrech toho nevím víc, než že by se neměli jíst často, protože to je vlastně čistička organismu, a je v nic h moooc těch škodlivin … ale když je jím tak jednou za 3 měs. tak myslím že je to O.K. :lol:

A k druhému … tak si založ diskuzi, kde se bude hovořit poze o věcech důležitých :wink: … ano, je tu slepičinec, ale co chceš od ženských :lol: .Abych pravdu řekla, já si taky s ženskejma zas tak moc nepokecám, lepší to je s chlapama. Ale tady je to fakt jiný, možná i proto, že se tu vlastně neznáme, a proto se i mě tady dobře drbe, a zanadáva a zažvatlá :lol:

• Citovat
  • Upravit
986
20.6.06 23:00

Ahoj :wink:

Já nechci nikomu brát právo zakládat novou diskusi, to je každého věc. Jenomže mi to prostě nedá :wink: .

Nemyslím si, že by tady byly všechny diskuse zahlceny šišláním a žvatláním. Pokud má někdo nějaký problém a já vím, jak jej řešit, tak mu ráda odpovídm. Současně pokud mi nějaká diskuse „nesedí“, tak se do ní prostě nezapojím. Je každého věc, do jakých diskusí se zapojuje, a je každého věc, jak se vyjadřuje. Nemusím souhlasit s názory druhých a nemusím ani souhlasit se způsoby vyjadřování jiných lidí, pokud nikoho svým vyjadřováním neurážejí.

Pokud někomu odpovídám a snažím se mu pomoci v jeho problémech, tak se snažím neuhýbat od tématu. Tzn., že pokud má někdo problém s rýmou u malého dítěte, rozhodně neprobírám bolest v koleni mého prastrýčka :wink: . A pokud chce někdo znát recept na moji oblíbenou pomazánku, ráda ho poskytnu. A nepíšu pomazánečku, ale pomazánku, a ne česníček, ale česnek.

Jenomže se mi taky příčí napsat, že moje roční dcera má PRDY, protože si myslím, že jsou to prdíky. Tak to je, protože mám malé dítě. A tomu se neubrání nikdo. S malým dítětem se slovník prostě změní :!

Jsem toho názoru, že většina diskusí zde je věcných, najdu tady pomoc a radu a ráda jí i ostatním poskytnu. A nemám pocit, že jsem ve slepičinci. Jsem prostě mezi lidma, kteří mají stejné starosti a problémy a radosti. A někdo mi nesedí, nesedí mi něčí názory, ale to přeci nejde se s každým shodnout.

Deníčky jsou samozřejmě něco jiného, tam se s holkama už znám a tudíž mi přijde normální jim napsat, že můj milovaný prastrýček onemocněl s kolenem. Je to stejný, jako bych to řekla kamarádce po telefonu. A nenutím nikoho, koho to nezajímá, aby to četl a reagoval mi na to. Ale pokud se mě někdo zeptá, jak je to s požíváním jater v těhotenství, tak ho tím kolenem svého prastrýčka zatěžovat prostě nebudu.

Já si myslím, BilyPse (taky se mi ten nick nějak špatně skloňuje :lol: ), že bys ráda s někým pokecala o všech problémech, které ti těhotenství a nadcházející mateřství přináší a přinesou. A Tvoje problémy máme všechny a nemyslím, že o nich slepičíme. Prostě je mezi sebou probíráme. Nebylo by lepší se zapojit nebo založit diskusi (pokud není) pro stejný měsíc porodu??? Tam se sejdeš s holkama se stejnýma problémama. A jestli diskuse na stejný měsíc porodu už běží, holky tě rády přijmou mezi sebe a zasvětí tě. Já mám totiž trochu pocit, že se „bojíš“ naskočit do rozjetého vlaku, že se nezapojíš, že si nesedneš s ostatními, že se nezorientuješ a tak. Možná se mýlím, prostě to tak cítím. Ale být Tebou bych se toho nebála. Já taky „naskočil“ za jízdy (a už hodně rozjetý) a dneska je to OK. Bylo to zkraje obtížný na orientaci v holkách a dětech, ale dá se to zvládnout. A věř, že tě holky neodsunou na vedlejší kolej :wink: .

To jsem se rozepsala. To je snad nejdelší komentář :lol: :lol: :lol: , co jsem tady kdy splodila :lol:
A žvatlání zdar :lol: :lol: :lol:

Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
21.6.06 10:03

BilyPes

… „vono“ to je těžký … asi Tě chápu, ale musím souhlasit s tím co napsali baby přede mnou…

Taky jsem spíš takový ten nedrbací týpek, ale řekla bych, že to, co od diskuze očekáváš, lze realizovat jen velmi těžko :lol:

Jak již bylo napsáno, odpovědi na konkrétní otázky zodpoví nejlépe konkrétní diskuzní téma „Potřebuji poradit“ a společnou situaci (těhotenství, dítě, atd. …) lze řešit jiným tématem „Stejná situace“ … jenomže to se už můžeš rovnou zapojit do diskuzí holek, které jsou již založeny… :roll:

Jo - a myslím, že takových „nedrbacích týpků“ je tady fakt hodně :wink: O to bych se opravdu nebála :lol:

Tak třeba to nějak rozlouskneš 8)

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.06 12:17

...

Dobře, uznávám, že jsem maximální exot a tenhle můj pokus se opravdu nesetkal s kladným ohlasem. Za odpovědi děkuju (i za ty sarkastické - sarkasmus je mi vlastní). Ujasnila jsem si, že nejlepší bude, když se zase pěkně odregistruju, povídat si budu v reálu se svými blízkými a na internetu si i nadále budu vyhledávat informace, které mě budou zrovna konkrétně zajímat - třeba i tady. Jsem si úplně jistá, že do žádné „povídací“ diskuze, které tady jsou k dispozici, se zařadit nemůžu, protože jakmile jsem to zkusila, hned mi začaly všechny spolupovídalky „držet palečky“ a byla jsem zařazena do „aktualizovaného seznámku“ a z toho jsem okamžitě měla kopřivku a šedý zákal. Ani trochu nemám touhu někoho prudit ani se někomu vysmívat za způsob, jakým komunikuje. Proto je mnohem lepší a taky jediné řešení, zůstat mimo takové komunity, jak mi příhodně radíte - abych nelezla tam, kde se mi nelíbí. Jenomže tady opravdu nemůžu vlézt na jentak popovídání vůbec nikam. A celkem mě ani neutěší, že na Rodince je to údajně ještě horší. Předpokládám, že lidi jako jsem já tady odtud zase rychle utečou nebo se opravdu podílejí jen na věcných jednotlivých tématech, jenže já jsem hledala trochu něco jiného. Ale nevadí. PS: Já taky nemluvím o svém budoucím miminku například jako o „kojenci Karlovi“, zdrobněliny ve vztahu k dětem taky neodsuzuju, ale aby šišlal někdo na mě, to mi fakt neni příjemný. Ale všechno tohle už jsem psala ve svých dvou předchozích příspěvcích. Mám dojem, že některé z odpovídajících reagovaly spíš na reakce ostatních, než na to, co já jsem psala, protože jinak by mi nevkládaly do pusy věci, nad kterýma valím oči, a neradily mi věci, které jsou tak trochu mimo toho, o co mi jde. A nebo jsem to prostě nesrozumitelně vysvětlila.
Tak se tady mějte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.6.06 13:00

Hahaha, Bílýpse, kojencem Karlem sis mě získala :lol: . Neměla jsem v úmyslu se zapojovat, neboť sem chodím do třech pro mě důležitých diskuzí a to mě plně uspokojuje. Ale chci ti říct, že ti částečně rozumím. Jedna z hlášek, která mě spolehlivě sráží ze židle, je například: ti naši drobečci, broučínci milovaní........ :lol: . Klidně je možný, že mi to někdy taky ujelo, ale snažím se tomu obloukem vyhýbat. Na druhou stranu střeba slovo „mimís“ nebo „mimináč“ používám běžně , stejně jako „manža“ - to když se mi nechce uvádět jeho jméno ani ofciální označení „manžel“.
Jinak ale mohla bys ještě zkusit vydržet, třeba se ještě pár chlapů :lol: najde :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.06 13:32

Tak jsem se sem konečně koukla :) Taky chodím víceméně jen do dvou diskuzí, občas kouknu jinam. Souhlasím s tím, že tady úroveň kvokání a zdrobnělinkování není tak hrozná jako třeba na rodině, a vyskytuje se tu méně chytráků a pitomců než na doktorce. Celkově se mi zdá úroveň zdejšího diskuzáku dobrá. Zároveň soucítím s BílýmPsem, protože šišlání, zdrobněliny, palečkování a další sluníčkování jakožto stará cynička taky nemůžu vystát. Šišlám výhradně na svá domácí zvířata a šišlání na děti se budu bránit zuby nehty, nechci těm chuděrám zadělat na dyslálii :)
Jenže, BílýPse, na babincových diskuzácích se tomu nedá uniknout, jednu takovou diskuzi moderuju a i když tam mám taky inteligentní (a povětšinou mladé a bezdětné) štamgastky, ke kvokání tam dochází, k typicky ženským hádkám taky, a různé krémíky, čajíky, mlíčka a broučky se mi taky nepodařilo vymýtit. Zdrobněliny jsou trend (i v krámě už jsem viděla crackery „s příchutí slaninky“) a musíme to vydržet, stejně jako jsme vydržely elasťáky a špičaté boty. Doporučuji se nad to povznést a nerozčilovat se. Škoda nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
21.6.06 13:45

Tak jeste jednou do teto diskuse :wink: BilyPse, utikat nemusis, nikdo te nevyhani a utekem si nepomuzes. :wink: Cely zivot je o toleranci a kompromisech. Takze, tebe nikdo neodsuzuje, ze nezvatlas a nesislas a nechce to po tobe, ty prosim neodsuzuj diskuse, kde se zvatla, sisla a kvoka… a neocekavej, prosim od holek, ze z nich budou „drsnacky“. I mezi temi -cky, -cecky, a -cinkami muzes najit uzitecne informace. Myslim, ze pokud chces, najdes tu dost serioznich diskusi a na svou primou otazku k veci jiste vzdycky dostanes primou odpoved k veci. A ke zdrobnelinam…mluvime cesky a do cestiny zdrobneliny patri a budme za ne rady. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.6.06 13:52

Myslím že se musím Bílýhopsa zastat - nevšimla jsem si, že by někoho odsuzovala, natož chtěla od holek, aby byly drsňačky. Jenom se chtěla bavit určitým způsobem a zkusila takovou diskusi rozjet. Zatím se ale setkala s vysvětlováním, proč to nejde (třeba to fakt nejde). Ale má svůj názor, proč do ostatních diskusí nechce, tak jí je nenuťme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
21.6.06 13:55

Jé, já už si myslela, že to BílýPes zabalil bez rozloučení, což by byla škoda, už kvůli kojenci Karlovi :wink:

Já tě asi špatně pochopila, nedokázala jsem si přestavit zcela neosobní diskuzi jedoucí třeba rok, rok a půl i déle ve více méně stejné sestavě. To občas něco člověk práskne nebo si postěžuje, monitor to unese a nezatěžuješ své živé okolí.

Já taky nejsem zrovna šišla, spíš poloviční chlap, ale tady se mi líbí, nějak se mi zdá, že přes monitor toho snesu víc než v přímém kontaktu (minulý týden jsem zdrhla z mateřského centra s kopřivkou a s úmyslem tam víckrát nejít - a hup potíž :? , Dalisovi se tam moc líbilo).

Jak dopadl UTZ - má Karel všecko co má mít?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.6.06 14:10

Ale je fakt, že výraz „manža“ jsem dost dlouho silně nesnášela. Nakonec jsem ho ale sama začala používat, prostě proto, že „se to tak píše“. Daleko víc mi ale sedí třeba „můj muž“, i když je to delší a někdy zavádějící - můj muž nemusí být můj manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová