Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na romantiku v maxíkovo provedení fakt nemám
- my to rodičům normálně řekli. Ani jsme snad nebyli spolu, když jsme jim to zdělovali. Jestli máš pochybnosti, tak klidně ještě počkejte, než to vyhlásíte - nebudete první ani poslední, kdo to z těchto důvodů tají dýl.
Ahoj,
tchánovcům jsme to oznámili v sedě a prostě jsme řekli, že budou bába a dědek, že jsem těhotná. U nás se žádná romantika nekonala, protože jsem ani pořádně nevěděla, jak to všem oznámit. Tak jsem to nakonec udělala naprosto neromanticky ![]()
Zdrobněliny používám jen u Peťky a to proto, že mi příjde divné, kdybych mu říkala „Petře“ Jinak nemáme mimíse, ale trpaslíka…
Klára
Tak ta bageta je opravdu výborná
, ale já bych to stejně asi i v takové situaci ještě zatajila. Zatím si pořád řikám, že to začnu zveřejňovat až po ultrazvuku, dalším ultrazvuku, genetických testech … jenomže teď už zbývá jen velký ultrazvuk - žádné další zlomové okamžiky, pokud vím, pak už nebudou … jenomže to se přece nedá „normálně“ říct. Pořád mi nabíhají trapný situace, jak by to mohlo vypadat, jako třeba: máma: „ten pes teď v létě zas tak pelíchá“ - já: „no a já jsem teď v létě těhotná“ - máma: „pořád se někde válí chuchvalce“ - já: „jo“ - máma: „co že jsi řikala? že někam jdeš?“. Taky jsme rozházený po celé republice, takže se navštěvujeme jen jednou za čas a nikdo mě nemá možnost sledovat, jestli měním návyky, oblečení a tak. A vlastně těhotenství považuju za normální stav, protože z posledního roku mi zabralo už osm měsíců (teda rozděleno na tři epizody - ta poslední je zatím nejdelší a nejslibnější). Stejně si myslím, že budeme s tatínkem celkem tragédi rodiče, až si přivezeme tu miniopičku a ani jeden nebudeme tušit, co s ní (no od tatínka se to stejně asi moc nepředpokládá, tak tím hůř pro mě). Vůbec nechápu, jak jste to mohly zvládnout. Já jsem se zatím samostatně nestarala ani akvárko …
BilyPes
Tak já si taky zkusim udělat ten milimetr:
![]()
Kojenec Karel je 16 weeks 4 days old
ne tak jinak ten milimetr:
![]()
Unborn kojenec Karel je 16 weeks 4 days old
BilyPse fakt by byla škoda,kdybys nadobro opustila toto forum,je s tebou sranda.Taky mám raději pánskou společnost,ale opravdu nemají zájem diskutovat o těhotenství atd.Mno to odosobnění,těžko garantovat,dítě je silně osobní záležitost.Oznámení těhotenství obdobný jako u Maxíka,tchyně k snídani připravila vejce se salámem,takže jsem mohla buď hrdinně zatloukat,nebo se potupně poblít.
Baby, ja som tusila, ze z toho bude dobra diskusia, zabavam sa coraz lepsie
![]()
BilyPes, tvoj styl humoru je squely
A vies co? Som si ista, ze po case ta tu zacnu oslovovat Pejsku alebo nejak podobne
(kto by stale vypisoval BilyPes, navyse ked sa to zle sklonuje)
Zdravime KK (kojence Karla) ![]()
No ale maxík to zkombinovala ..... A z toho mi vychází, že jsi ty vajíčka snědla, vzápětí potupně ..... a pak jsi to teda prozradila - Taky docela dobrý ![]()
Jsem srab,vyklopila jsem to,všichni mě oplácavali a ty vejce furt stály přede mnou a gothaj tak smrděl,ale aspoň jsem stihla říct pardon a odporoučet se na WC.
Ja navrhuji oslovovat BilehoPsa - GORO
Je to kratke, rychle a nemusi se sklonovat. Jiste si pamatujete v 80tych letech oblibeny japonsky serial Goro bily pes - v prvnim dile se cokl zabehne a nasledujicich x dilu ho holka hleda po celym japonskym souostrovi.. ![]()
Jinak Maxiku - to tuleni bylo samozrejme s manzelem, mne to dostava do kolen proto, ze rozhodne u „tuleni“ nezustane, ze…
zvlast kdyz „snazilky maji pravidelne tulenicko, meri si bazalni teplutky a kontroluji posevni hleniky, aby z nich byly tehulinky, ktere budou mit mimisky a spolu s manzou budou rodinecka…“
![]()
Prosim neco podobneho jsem nekolikrat cetla na rodina.cz. Timto samozrejme se nechci vysmivat nebo zlehcovat udel lidi, kteri se pokouseji o dite…
Tak nad touto diskusi jsem se fakt uprimne pobavila
GORO, BilyPse, taky nemusim zkratky typu manza, tulenicko (z tohoto mam osypky a uz vubec bych nemohla hromadne informovat, kdyzepak to tulenicko probehlo, na to fakt nemam
, nicmene je pravda, ze holky na miminu jsou fajn, diskuse tu byvaji na urovni a bez vzajemneho napadani, co je udajne na Rodine denni chleba, takze se ty zdrobnelinky tu a tam daji ustat a clovek tady najde spoustu uzitecnych info, o kterych by jinak nemel ani sajn. Jo a Petulka samozrejme neni mimis, i kdyz je to tu in, ale prdolka ci prcek
Kojenec sice je porad, ale tento termin bych ve spojeni s nim nejspis nepouzila, i kdyz kojenec Peter by neznel spatne
Teto diskusi ZDAR preje
JANDULKA
Já jsem se taky dost dobře nasmála…
![]()
S tím oznamováním jsme to taky neměli nijak romantické, manža
to nevydržel a řekl to hned rodine a jedněm známým s tím že ostatním až za dýl. Bohužel to nevyšlo, a napříště jsme si řekli že to taky nikomu neřeknem. Ale dost dobře si neumím představit jak to uděláme s rodiči, protože ty ví o různých vyšetřeních a tak to s nima řešíme a nejspíš dostanu hned neschopenku, tak na téhle frontě se to asi neutají. Ale žádná romantika to nebude a ani nebyla (mamka to na mě poznala - prý jsem se tak blbě culila…- Jinak to taky budem oznamovat až já nevím kdy rozhodně po třech měsících.
Jinak u nás v rodině se říká v těhotenství piskoř, ale to se mi moc nelíbí, asi bude cvrček.
Jenže mně když někdo prozradí, že čekají miminko, okamžitě si začnu představovat ten akt, při kterém vzniklo. A u většiny lidí mi z takové představy málem slezou nehty … Ne, že bych byla prudérní, ale když si představim, jak si moje rodiče a tcháno-rodiče začnou tohle taky představovat …
… Já vim, že se tak nějak obecně předpokládá, že když spolu dva lidi žijí, mívají obvykle i intimní kontakty, ale stejně mi to trochu připadá, jako že jim rovnou můžeme poslat video
. Ta představivost je vůbec strašně zajímavá věc - taky toho za ten den i noc tolik prožijete? Já jsem teda pořád naprosto uštvaná ![]()
Představivost bych někdy poslala do háje..... Co ta moje všechno dokáže vymyslet… ![]()
Ale zase ten akt kolikrát ani neproběhl a je z toho taky nějaký Kojenec XX- vezmi třeba inseminace nebo umělé ![]()
Dobré odpoledne
.
Tak doma mrňousovi mimís taky neříkám, to používám jen jako jednu z variant, když o něm píšu. Doma mu říkám všelijak, podle momentální nálady mojí i jeho. Někdy třeba velmi roztomile Maximální miminko, neb jmenuje se Max, při narození vážil skoro 4,5 kila a nyní ve třech měsících má sedum a půl
. Ovšem prvnímu jsem říkala Kojenec nespokojenec
, neboť v začátcích byl velmi nespokojený. No a prostřední, jménem Alice, zkráceně Alka, mi v prvních měsících života málem vyřvala díru do hlavy, říkala jsem jí tudíž Alkajda
(nikomu to ale radši neříkejte, já ji mám jinak dost ráda
).
Hele Goro, normálně se to říká tak, že mámě řekneš: mami, chceme ti něco říct - čekáme miminko. Nebo - budeš bába. Nebo - bude nás víc. Nebo - co tě napadne. Prostě si vynutíš její pozornost, aby tě vnímala, a pak jí to normálně řekneš. Protože reakci rodičů ti stejně nikdo nezaručí, tak si s tím nelam hlavu.
Tak třeba naše máti. Když jsem jí na zahradě oznámila, že čeká svoje první vnouče, tak její reakce „a co bude s vánočním trhem“ mě málem složila do záhonu
. Až po několika měsících jsem se od známé náhodou dozvěděla, jak to ve skutečnosti prožívá - sotva někam přijde, tak už ode dveří huláká, že bude bába
. Doma se přitom tvářila jako indián
.
Aha, tak tady se pro změnu probírá výroba miminek. No z tuleníčka to asi opravdu nebude, si myslím. ![]()