Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holčiny,
tak co bych vám dneska napsala … Včera to byl peklo den. Začalo to už tím, že si příťa zapomněl vzít sváču, co mu vždycky chystám do lednice. To mě dost ranilo. Taky jsem si hned poplakala - z toho mimi-ňuňu-nene-ňuňu-čka-ňuňu jsem teď tak přecitlivělá… ách … Na práci jsem se vykašlala - stejně mě neba - a vyrazila jsem nakupovat (tak si nejlíp odpočinu - vy taky?
). Narazila jsem na rajčata ve slevě. 14,90 za kilo. Já mám stejně nejradši, když už jsou měkčí. Salám zase kupuju jen nazelenalej, protože tak mi aspoň trochu připomíná zeleninu. Takže holky, kdybyste některá doplňovala seznámek, tak mi tam please please připište BilyPes - rajčata - 2 kg - 28,90 Kč celkem - DNES!!!
Odpoledne jsme šli s příťou (jasně, že jsem ho za tu svačinu hned sprdla - ale stejně mám pocit, že vůbec nechápal, o co mi jde, když jsem zase začala nabírat … ach ti chlapi, co?
). Pak jsem hodinu čekala, než se dostatečně vypodívá v knihkupectví, ale když jsem viděla, že vychází z balíčkem, zjihla jsem, protože už jsem tušila, že to bude asi nějaká knížka pro mě - nebo vlastně pro nás - pro maminku a tatínka. No co vám budu povídat - byly to dvě PC gamesy, střílečky. Teď už asi vy tušíte - a správně - že jsem se neudržela a začala vzlykata a jestli jsem nezemřela, vzlykám ještě teď … Ale holky, já vím, že vy mě chápete…
PS: Osoby, místa a situace jsou změněné (až v rozsahu 100%).
PS1: Toto byla názorná ukázka, jak se liší „běžný“ prací prášek (rozuměj ostatní tlachací diskuze), od „tohoto“ pracího prášku (rozuměj tato tlachací diskuze), aby to už bylo opravdu všem jasné (většině už je … ach, jak jsme důvtipné
)
oops, holčiny, do toho seznámku samozřejmě 29,80 Kč celkem!! Mi zrovna vlez hormon na mozek, když jsem to počítala ![]()
Ze začátku jsem si myslela že ti rozumím, co si od této diskuze představuješ, ale teď už úplně tápu
![]()
Myslim že jsem na tom jako ditiska - doteď jsem měla za to, že chápu. Teď jen valím oči.
A bude hůř, začne šplouchat i plodovka ![]()
Ovšem dokážu si představit, že když je někdo od 6tt na nemocenské s příkazem ležet v komoře nožky nahoře a rodinu má 300 km daleko, potřebuje někde ventilovat i tyto záležitosti
a těžko to vyčítat.
KD vstává, mám po ftákách ![]()
Nazdar holky, jsem zmatená jak lesní včela
(ale vy asi taky, ne?)! Dřív jsem měla poměrně vysoké trojmístné íkvé - tak buď se tím těhotenstvím tak razantně zredukovalo, nebo už fakt nevím
…
Každopádně jsem v této diskusi dospěla do zá:,–(ní krize své emiminovské identity - jak ve své domovské diskusi narazím na zdrobnělinu (a to je furt!), rozsvítí se mi v hlavě červená kontrolka. V těchto slabých chvílích bych se uchýlila sem, ale asi nemám na skladě dostatek podstatných problémů. Achjo
.
No jo, jste mě odhalili, že tu sladkou novinku prostě nechci ostatním říct. Ale já to „normálně“ fakt nedokážu - jako třeba zavolat a sdělit to. Rozhodně se u toho musim šklebit a bejt děsně vtipná, ale to musí být osobně (jenže jak jsem psala, s jednotlivými částmi nejbližšího příbuzenstva se vídám jednou za delší dobu - třeba čtvrt roku), a oni by si stejně mysleli, že kecám. Protože já taky dost kecám
Z toho mi plyne, že asi fakt bude nejlepší, když počkám do další návštěvy a budu doufat, že už nakynu a někdo to bude komentovat (třeba tou tady zmiňovanou vlídnou otázkou, jestli bych neměla trochu omezit jídelníček). Zatím jsem přesvědčená, že to na mě nikdo nemůže vidět. Není jediný kus oblečení, který by mi už byl malý. A nějakých těch 2 kil navíc si fakt nemůže nikdo všimnout. Mimochodem - třeba to ne všichni vědí, i když myslim, že to asi nebude vespolek velká novina
- jedna sestřička mi řikala, že bříško roste nejpomaleji tomu, kdo je sportovní typ a má pevnější břišní svaly. Že na někom to neni poznat ani v 20 nebo dokonce v 25 týdnu. Samozřejmě v prvním těhotenství to jde mnohem pomaleji než v dalších, ale už je fakt zbytečný říkat.
Napište taky, čím se zrovna „trápíte“ - máme tady pestrou společnost od „zatím splasklých“ až po už dávno „splasklé“, tak například pro mě to bude zajímavé číst, o čem přemýšlí a co dělá někdo dva týdny před narozením miminka nebo co vyvádějí malinké nebo i větší děti.
PS Mně osobně milimetříky u ostatních taky připadají celkem praktické, aby bylo vidět, kdo jak na tom je, takže kvůli mně je vypínat doopravdy nemusíte ![]()
Lentilko (pardon, na pomlčky nemám síly ani prsty, Dalis visí u prsu), já tu vedu mírně schizofrenní existenci, sem si chodím zablbnout a ve svém „domovské“ diskuzi holkám sděluji, že jsem si zrovna koupila úplně super šatičky a dneska do toho obchodu půjdu znovu koupit sestře dárek atd. Ony totiž holky narozdíl od „manži“ řeknou/napíšou - to je super, dej fotku, ať vidíme, jak ti sluší ![]()
Bilý pse, koukám, že jsi pěkně rozdvojená osobnost. Nejdřív tady popisuješ jak nechceš vědět kterému strejdovi bolí koleno a teď o tom chceš plkat ?? takže doporučuji ti založ si metřík(protože pak je to krásně přehledné) a bež do měsíce, kterého „patříš“. hlky tě určitě rádi vezmou mezi sebe, ikdyž po tvém úvodu, nevím nevím. A tam můžete rozebírat, každodenní starosti a radosti ![]()
Maxiku , s pomlčkami se nesmol - je to slovní hříčka se jménem a počátečním písmenem příjmení (i když já mám dvě, takže na konci nicku by měla být zkratka Hradce Králové). Já blbnu všude, jsem ráda, když se tu můžeme zasmát. Jenže mi byl narušen patriotismus vůči naší diskusi a navíc tam včera holky probíraly, co bylo v Ordinaci
(čumím na to taky, zastřelte mě
)… Tak teď už vůbec nevím, co mám kam psát
.
Tak já pocházím z té třetí skupiny a to ze skupiny rozplasklých (těhotných). Co se oznamování týče, tak teda klobouk dolů bílý pse. To já při své ukecanosti bych to asi nevydržela. I když teď smekám i sama před sebou, že jsem ještě nevyžvanila pohlaví prcka. Teda kromě emimina. Ale doma jsem neřekla ani muk.
U nás oznámení proběhlo tím stylem, že jsem si z dovolené dovezla těhotenské kalhoty a pak jsem se šla v nich ukázat nastávajícím babkám. Jedné to došlo hned a moje mamka si pak ještě půl hodiny myslela, že si děláme srandu. Takže žádná romantika neproběhla.
Lentilka - my nemáme televizu, pro mě jsou to vždycky novinky
![]()
A s tím hk na konci by to nebylo tak efektní ![]()
A momentálně řeším, jak je možné, že mě Dalis kouše do bradavky, když má himbajs jen 1 a půl zubu dole a žádný protikus nahoře.
JAU ![]()
Nazdárek!
BilyPse, pochopila jsem tě dobře? Ten příběh (s těma rajčatama) je přesně to co sem nepatří? Jestli to tak není, tak mě klepni kladivem…
Jinak - o čem přemýšlí skoromáma 5 týdnů před porodem: Momentálně přemýšlím, jak oznámit ostatním, že se nám miminenečičeninečko
narodilo. SMS typu Ahoj, už jsem tady, měřím…, vážím… mi přijde dost ohraná… PORAĎTE! ![]()
Barbanku, kamarád mi poslal toto a moc se mi to líbí: Ahojte lidi, jmenuji se Tereza … narodila jsem se 18:55 měřím 50cm a vážím 3360g. Nevolejte ještě nemám telefon.
barbánek - Dalis se narodil večer - psala jsem DOBROU NOC (spoUstu mezer) 3950/53/18:55/DALIBOR