Diskuze bez žvatlání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6153
23.6.06 09:16

Jo, tak přesně o nějakou takovou hlášku mi jde! Když nevymyslím nic jiného, tak ten telefon použiju. Díky!
Ještě se mi líbilo: Konečně vím, jak vypadá máma z venku! Ale to nám nedávno poslala kamarádka a asi i všem našim společným známým, tak se nechci opakovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.6.06 09:20

Barbanku - my smsky rozesílat nebudeme (jsme na to oba leví jak turecká šavle a obvykle si to na té kraksně nechtě smažem - leda přes net), prostě manžela zaúkoluju, aby zavolal mé mamce a jeho rodičům. Příbuzní se to dozví přes tamtamy (vysoce spolehlivé :idea: ) a až se zvetíme (teda hlavně ten můj, protože to bude jeho bojový úkol) z toho nervy drásajícího zážitku (= porodu), tak dáme vytisknout ve fotolabu oznámenky s fotkou, jménem a porodními mírami, které rozešleme poštou (však do té doby se to nepos…molí , příbuzní to vydrží :D ). Aby měl každý památku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.6.06 09:22

Goro, dobra ironie - ale obavam se, ze jsi holky zmatla :o

Na me tehu nebylo videt az do nastupu na dovolenou pred MD - tj zhruba do 30tt - jsem bacule, tak proto (brisni svaly bohuzel vypracovane opravdu nemam). Posledni den jsem sla do prace v predtehu gatich a v halene - ale pozor, z prace jsem uz musela kalhoty rozepnout (nastesti se mi podarilo vyzebrat sicherhajzku, tak jsem si kalhoty pripla aby nepadaly - hele, me pak behem mesice narostlo velebricho, u ktereho mi kazdy hadal dvojcata. A za mesic se rust zastavil a ja dalsi dva mesice fungovala s velebrichem. Zvlastni je, ze me ani v nejmensim neomezovalo - nepripadala jsem si neohrabana, ani tlusta, jen jsem mela obleceni na brise silene usmudlane - a to neustale.
Ono cele prvni tehotenstvi (fakt je rychlejsi napsat tehu) bylo takove neskutecne - vubec jsem nevedela do ceho jdu… Druhe mi zase silene uteklo, bo me zamestnavala Ada na plny uvazek :D

Goro, ver mi, ze zblbnes stejne jako my vsechny tady. Pravdepodobne budes s miminem doma a po par mesicich se pristihnes, ze psovi davas povel HACI!!!! nebo ze dite oslovujes psim jsmenem (a naopak). Bezne houpam voziky v supermarketu a donutit se myslet a mluvit jako svepravna osoba je dost tezke. Jde to, ale drobne ulety ma kazda :D

U druheho porodu jsem v nemocnici resila polovinu veci co u prvniho - nejaky prodni plan a dotepani pupecni snury, ci polozeni mimina na bricho mi bylo fakt putna, zato jsem presne vedela, ze si nenecham dite budit, kdyz prave usnulo - kdyz mi jedna starsi sestra vysvetlovala, ze TED musime prebalovat. Jo a vzala jsem si sebou knizky, na kterou jsem doma nemela cas - Velke spionazni pripady prvni poloviny 20 stoleti :)

Rodine jsme to rekli telefonicky v obou pripadech, nic jsme neresili.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.6.06 09:26

A nase SMSky znely priblizne takto:
Jmenuji se Adletka a jsem fakt kocka. … Nasi se maji fajn.
Je nas zase o jednoho vic, nebudeme se bat vlka nic - nas rodinny tym posilila holcicka Josefka a to vahou … kg a delkou … cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.6.06 09:30

Barbánku a Lesino, díky za podporu. Klepnout kladivem by potřebovaly ostatní :)
Rajčata byly samozřejmě parodie. Ale vidím, že teď budu ještě týden vysvětlovat, že můj přítel není takový polodement a já plnodement, jak to vyplynulo z toho „příběhu“.
Jistě že jsem to napsala jako ukázku toho, co si tady nepředstavuju (taky jsem tam jasně dole uvedla, že je to vymyšlený). A nepředstavuju si to proto, že se to nijak nevztahuje k tématu těhotenství, mateřství atd. Zatímco rozhodně sem patří například že někoho miminko pokousalo při kojení nebo jak dát vědět narození. Číst tady podobná rajčata a svačinky, to by mi asi brzo žalem vypadaly zuby :wink:

Barbánku, jak já se znám, asi počkám, až mi někdo zavolá, jestli už jako „jo“. A já například řeknu, že už jsme týden doma … Ale uznávám, že to by asi hned tak někomu nevyhovovalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.6.06 09:31

Ahoj,
ted jsem si tu neco malo pocetla a nez uderim celickem o klavesnici v dalsim zachvatu, neco napisu :lol:
Goro (fakt dobra zkratka :wink: ), ja ti doporucuju oznamit tu stastnou novinu az tak tesne pred nastupem dotycneho/dotycne do skolky, tech par let udela s clovekem neuveritelny zmeny! Predstavivost je fakt metla lidstva, predstav si, ze si tvoje rodina predstavi nejen to, jak roztahujes nohy svemu zakonnemu choti (to je vyraz!), ale navic i vsemu moznymu zdravotnickymu personalu!!! K neuneseni!
Kdyz nad tim tak premyslim, asi jsme udelali za:,–(ni chybu, povest se uz bude napravovat tezko… i kdyz zase je fakt, ze i nase matky si tim tak nejak zrejme prosly :lol:

Takze vzhuru do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.6.06 09:34

Goro, ja obe holky prenasela a to dost dlouho (mela jsem dva TP - a Ada se narodila skoro mesic po tom prvnim, Pepi necele tri tydny po prvnim TP) no a ver, ze na otazku UZ jsem fakt silene alergicka doted. Uvidis, ze si to sice ted nejak planujes, ale realita bude jina.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.6.06 09:44

BilyPse - já jsem, myslím, dost dobře pochopila, že s těmi rajčaty to byla ironie (máš recht, žes to napsala dostatečně zřejmě), ale co jsem nepochopila vůbec - proč neustále zdůrazňuješ, co do TVÉ DISKUSE patří a co ne, když se tu všechny maximálně snaží nešišlat a nemluvit o osobních věcech 8O . Přijala jsem strategii místní komunikace, že držím hubu a krok - když s někým nesouhlasím, tak na jeho příspěvek prostě nereaguju - ale styl, jakým vedeš své příspěvky ty, mi fakt vyráži dech :? . Možná by to chtělo ne vlastní diskusi, ale přímo vlastní těhotenský a mateřský server, kde budeš přispivatelky moct usměrňovat dle libosti. Jdu se kladivem klepnout sama :roll: , třeba se mi v té kebuli rozsvítí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.6.06 09:53

Píšu to, Lentilko, proto, že stále někdo řeší, jestli sem může napsat slovo „xy“ a větu „zž“ - viz mnoho předchozích příspěvků. Tak jsem udělala opravdu názornou ilustraci (aby se furt někdo neptal, jestli je „dostatečně neosobní“ nebo jestli nevadí, že použil třeba slovo „mimís“ - a přitom se samozřejmě obracejí na mě jako na zakladatelku, i když nemám vůbec ambice něco si tady přivlastňovat), v čem přesně spočívají moje pohnutky založit novou diskuzi, když už jich tolik povídacích běží. Věřím, že naprostá většina chápe, že opravdu nejde o slovo „manža“, ale o celkový styl. A pořád doufám, že už to tady teda přestaneme řešit a budeme normálně tlachat v lehkém, zábavném a trochu věcném stylu, jak už to tady celkem pěkně funguje. Tak se nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
23.6.06 09:56

Goro, tak už mi to dneska nedá a napíšu. Myslím, že jsi svým dnešním komentářek pár čteček nachytala. O to víc jsem se já bavila :lol:

Chtěla si vědět, jak to bude dál? Mám pár příkladů, ať vidíš co tě čeká. Matesovi je něco málo přes rok. V pondělí si šáhl na linku pro nůž, já v návalu úzkosti po něm šáhla, tak šikovně, že padl vedle něj. Ani ne za deset minut, mi přilítl po schodech v obýváku(jsou tři). Když jsem viděla jak měl při pádu zkroucenou hlavu, myslela jsem, že je po něm. Naštěstí jsou dítka fakt gumový.
Včera prozměnu padl po hlavě z gauče. Taky vše dopadlo dobře. To nepočítam, vyházenou hlínu z kytek, které už jsou jen v místnostech jemu málo přístupné. Vykrámované vše zakazané atd........

K oslovaní mé drahé polovičky, jsem se zde naučila používat manža. Jméno sem tahat nechci a manžel mě přijde moc usedlé.
Tvůj příťa, ikdyž myšlen jen v žertu, mi vyvolával na mém těle neskutečné postavení chlupů do pozoru. Brrrrrr

Dítě oslovuju pako(pakoušku), ale fakt z lásky :lol: Prostě všechno zašmudlí :roll:

Tož troška života od nás.

Marci a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
23.6.06 09:58

BilyPse,nedá mi to ,abych se tě nezeptala ,jestli si na tu tvrďačku jen hraješ ,anebo opravdu jí si :?:
Jestli ovšem taková si i v reálu ,tak si s tebou ten tvůj (nevím jak ho nazýváš) moc romantilky neužije ,přijdeš mi takový babochlap :evil: a neuraž se ,je to jen názor :lol:
Jinak ,já občas kouknu na tuto diskuzi,nejsem nijak proti ,nejsem ani šílená matka šišlající ,ale všeho moc škodí,bych řekla 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.6.06 09:58

OK, tak to sorry, už v tom teda mám jasno - souhlasila jsem s tvým prvním příspěvkem, protože už z citoslovce Jůůůůů se mi otvírá kudla v kapse :evil: , no přežívám to v diskusi tak, že reaguju na to, co mě zajímá (kromě té spousty kydů - a to často i osobních :! - co napíšu kolem toho). Musím ale říct, že i mě se zmocňuje strach, jestli to, co píšu, vyhovuje místním pravidlům a pět stránek dohadů na toto téma mi pořádek v mé zatmělé kedlubně neudělalo. (Hernajs, tohle má fest daleko do těch pseudovtipných keců, co tu píšu jindy, abych aspoň imitovala srandu). Tak diskusi zdar :! .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.6.06 10:06

Zatmela kedlubna je fakt dost dobra a dostacujici :lol: :lol: Zaznamenavam si tvuj vyraz do virtualniho seznamu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
23.6.06 10:10

Tohle je naprosto dokonalá diskuze… :lol:
Jsem taktéž naprosto neromantický typ - u zamilovaných filmů (když už tedy nedopatřením přepnu TV) skřípu zuby, manžel se válí smíchy.
Oznámení těhotenství nastávajícímu otci proběhlo silně neromanticky - suchá SMS - jsem těhotná. Večer po práci mi velice děkoval, že jsem ho ušetřila reklamy na Tchibo nebo kde sakra byla ta dojemná scéna s předáváním dětských botiček ve vzorově zabaleném balíčku u kouřící kávy, kdy ON slzí dojetím a ONA se prapodivně tváří…

Oznámení rodině proběhlo poměrně brzy - těžko se tvářit tajemně a vymýšlet si „nemoci“ či „omezení“ když o vás celá rodina ví, že dobrým vínem nepohrdnete. Takže při otevření láhve jak u mé drahé matky, tak u tchánovců jsem jen suše podotkla : „děkuji, nedám si, jsem těhotná“. Tvářili se, že mají radost, tak jim to budu věřit…

Oznámení o narození zatím neřeším, ještě je 8 týdnů čas, ale rozhodně to nebude ve stylu mé kamarádky, která jako ódu na narození svého potomka sepsala vlastnoruční dojemnou báseň, kde detailně rozebrala vše od početí (Goro - tvá představivost může pracovat) až k aktu zrození :roll:

Teď se momentálně „připravuju“ na porod - tzn. mám dobrý pocit, že jsem přečetla jednu knihu a příští týden absolvuju hodinový rychlokurz předporodní přípravy. Mezi mými kamarádkami horlivě sepisujícími detailní porodní plán, navštěvujícími 4 x týdně kurzy příprav a diskutujícími o nejlepším porodníkovi v kraji tak působím trošku exoticky a nezodpovědně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
23.6.06 10:12

Já si teda vůbec nemyslím, že by bílý pes byl taková tvrďačka. Jen prostě nemusí ňuňuťuťu a věci co se netýkají přímo tématu těhotenství, porod a potom narozené dítko. To mi teda vůbec nepřijde, že kvůli tomu by měla být tvrďačka, že jo Bílý pes.
Já ti teda naprosto rozumím. Taky si raději přečtu věci týkající se přímo daného tématu. S tím jsem sem taky šla, že se něco dozvím o těhu věcech a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová