Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
25.8.12 10:29
@Jindřiška7 píše:
Nemáte prosím někdo osvědčený recept na tvarohový koláč? Díky za tip :D

já dělám skvělý recept od babičky -kynuté těsto(s citronovou kůrou, popř. trošičku rumu) a na to tvaroh smíchaný s vejcem cukrem a trochou skořice. Nakonec to posypu rozdrobenými rumovými perníčky a upeču. Po vychladnutí můžeš ale nemusíš polít máslem

• Citovat
  • Upravit
3951
25.8.12 10:56

@sophinka a jak děláš to kynuté těsto? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.8.12 10:58
@sophinka píše:
já dělám skvělý recept od babičky -kynuté těsto(s citronovou kůrou, popř. trošičku rumu) a na to tvaroh smíchaný s vejcem cukrem a trochou skořice. Nakonec to posypu rozdrobenými rumovými perníčky a upeču. Po vychladnutí můžeš ale nemusíš polít máslem

sophi to jsou děti veselé a hravé celé odpoledne viď :mrgreen: :hug: po rumové buchtičce, mnam..

• Citovat
  • Upravit
sophinka
25.8.12 11:03
@Jindřiška7 píše:
@sophinka a jak děláš to kynuté těsto? díky

1/2 kg hladké mouky, z 1 citronu kůru, 1/4 l mléka, 3dkg kvasnic,2 vejce, 6 lžic rozpuštěného másla (nebo oleje) trochu soli trochu cukru

• Citovat
  • Upravit
15054
25.8.12 11:05
@Jindřiška7 píše:
Nemáte prosím někdo osvědčený recept na tvarohový koláč? Díky za tip :D

http://ekucharka.net/…o-a-obrazek/
ještě sypu nastrouhaným perníkem a polévám rozpuštěným máslem, něco jak sophi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.8.12 11:05

Sophi ta vejce celá? a ten cukr myslíš do kvásku a pak už ne? na mě musíš polopaticky..jinak mám napsáno a zkusím :*

• Citovat
  • Upravit
sophinka
25.8.12 11:07
@saracenka píše:
Sophi ta vejce celá? a ten cukr myslíš do kvásku a pak už ne? na mě musíš polopaticky..jinak mám napsáno a zkusím :*

dám ohřát mléko, dám do něho kvasnice a rozkvedlám vejce (taky do toho ať se nešpiní nádobí) přileju do mouky, trochu cukru, soli, máslo, uhnětu těsto

• Citovat
  • Upravit
46669
25.8.12 11:09

Včera jsme přijeli z dovolené a už to zase začíná. Dneska vařím cvičně jen sekanou s kaší, odpoledne jdeme na svatbu a od zítřka zase vařím regulérně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.8.12 11:11
@sophinka píše:
dám ohřát mléko, dám do něho kvasnice a rozkvedlám vejce (taky do toho ať se nešpiní nádobí) přileju do mouky, trochu cukru, soli, máslo, uhnětu těsto

ty neděláš kvásek? tuušim že moje teta dělá kynuté knedlíky že to naháže vše do mísy najednou..

• Citovat
  • Upravit
3951
25.8.12 11:12

@sophinka díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.8.12 11:12
@KPKristy píše:
Včera jsme přijeli z dovolené a už to zase začíná. Dneska vařím cvičně jen sekanou s kaší, odpoledne jdeme na svatbu a od zítřka zase vařím regulérně… :mrgreen:

po dovče mám problémy si stoupnut k plotně kor když se tam chodí na papu

• Citovat
  • Upravit
3951
25.8.12 11:13

@dzarunka díky, ten vypadá moc dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.12 11:14

Mamka dnes dělá toto, jsou moc dobrý :palec:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.8.12 11:20
@Jindřiška7 píše:
@dzarunka díky, ten vypadá moc dobře :palec:

tady je v reálu, chlapovi moc chutnal, mně až druhý den, nebyl už tak drobivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.8.12 11:26
@saracenka píše:
ty neděláš kvásek? tuušim že moje teta dělá kynuté knedlíky že to naháže vše do mísy najednou..

ale ono to v tom mléku vzejde :pankac: i s těmi vejci, nikdy jsem s těstem problém neměla :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny