Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymniholka píše:
Uz jsem trhla i svuj rekord ze pri volném dnu jsem spala 19 hodin v kuse a jeste me budil budik do skoly. A taky nejde ani schopna slyset vetsinou budik kdyz spim
Nemuze to byt take vitamin d jako u me? Ted je logicke, ze lidi netravi moc casu na slunci a tak ho maji malo.
@Anonymniholka no, asi budeš muset někde ubrat, ve škole těžko, a brigády zřejmě potřebuješ, tak zkus ubrat trochu ve cvičení. V nedostatečné únavě to nebude. Vzhledem k vytížení těžko počítat s tím že máš dobré stravování, zkus se na to zaměřit a trochu si jídelníček vyvážit, dost masa i zeleniny, v dostatečném množství denně. Hlavně vitamíny. Na noc zkus meduňku, ať je ten spánek kvalitní. Spát v tichu a ve tmě. Aby si tělo opravdu odpočinulo. Přes den na povzbuzení zkus čaje (maté), ale vyhni se energěťákům. Neboj se dopřát i nějaké cukry přes den. S cukrovinkami to nepřehánět, ale bát se jich nemusíš, cukr je pohotový zdroj energie, nejlepší jsou ale mono-sacharidy, jako je hroznový cukr, takže určitě dost sladkého ovoce.
Pokud se to, ale za pár dní nezačne lepšit, dejme tomu cca týden/14 dní nejdýl, zajdi za lékařem, protože pak bude asi chyba zdravotní.
Mne na to trochu pomaha zelezo. U sestry to byla stitna zlaza.
Tezko rict, nech si udelat odbery krve, muze to byt spousta veci.
Jinak ja to mam dlouhodobe, jen nekdy je fo lepsi a jindy horsi. Kdyz muzu, prospala bych cely den. A myslim, ze to je geneticke
Nastesti jsem schopna fungovat v praci atd.
Já jsem teď byla měsíc úplně nepoužitelná, ráno jsem se vzbudila a už se mi po chvíli chtělo spát (nešlo to, mám malé dítě) měla jsem nechuť k úklidu a vaření, přitom jsem to měla ráda. Zjistili mi, že mám hrozně nízkou hladinu železa. Beru tabletky a cítím se mnohem, mnohem líp
(ALE jsem těhotná). Když jsem byla netěhotná pomáhalo mi magnesium (to sypané) tabletky jsou na prd. A zařadit do jídelníčku více zeleniny a ovoce a víc pít ![]()