Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
23.8.12 14:53

Takže ze zemlbáby se stalo uhlí :cert:, takže jsem dceru odbyla skleničkou a sebe rohlíkem. A vymýšlím co bude k večeři.

• Citovat
  • Upravit
15054
23.8.12 14:59

Tak to je ta piškotová bábovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
23.8.12 15:06
@dzarunka píše:

Jé, hned mě napadly vánoce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
23.8.12 15:56

@dzarunka pěkně to vypadá :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tali1
23.8.12 16:39
@dzarunka píše:

Krásná mnamka. :lol:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
23.8.12 17:22

Takže na večeři bude sýrová omáčka se šunkou a těstovinami.

• Citovat
  • Upravit
23.8.12 18:24

AHOJ, jsem začátečník 8) a darovali mi maso kýtu. Co s tim :mrgreen: Jako něco vim, ale něco novýho bych chtěla. Co byste z kýty udělali vy? díky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
23.8.12 19:46

Opět sójová čína :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
23.8.12 19:48

@verunkamandarinka Dala bych ji příteli, ať ji naloží, abychom ji mohli příští víkend vyudit :palec:

• Citovat
  • Upravit
17010
23.8.12 19:53

Ode dneska vari porodnice,.polivka nudlova se zeleninou a jatrovyma knedlickama, veprova spikovana kyta s bramborem a mrrkvivy salat s jablkem. Na veceri chleba s platky uzene krkovice, horcice a jablko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
23.8.12 19:55

Broskvové řezy

Trochu jsem si upravila recept od e. v.y., přidala na těstě, těsto udělala bezlepkově, místo meruněk dala broskve, místo šlehačky zakysanou smetanu s želatinou a navrch nastrouhala marcipán a pokapala rozehřátou čokoládou s rumem a jsem absolutně spokojená - dvě třetiny broskvových řezů jsou již v čudu :pankac:
Teď se mi ještě v troubě zapéká cuketa s rajčaty, prosciuttem a sýrem - a večer bude opět obžérství :lol:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
23.8.12 19:57
@veveruskaa píše:
Ode dneska vari porodnice,.polivka nudlova se zeleninou a jatrovyma knedlickama, veprova spikovana kyta s bramborem a mrrkvivy salat s jablkem. Na veceri chleba s platky uzene krkovice, horcice a jablko.

To máš luxus porodnici :palec:

• Citovat
  • Upravit
1346
23.8.12 20:14

U nás dnes játra na cibulce, brambor a obloha :jazyk:
A zítra co vařit netuším… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.8.12 21:25

@verunkamandarinka doufám, že jsem odhadla, že ta kýta bude vepřová
Vepřová kýta na kari
750 g vepřové kýty, trochu oleje, 2 cibule, 1-2 lžičky kari, mletý pepř, 1-2 lžíce hladké mouky, 200 g zakysané smetany

V tlakovém hrnci na troše oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Odstavíme, vmícháme kari a pepř. Omyté a osušené maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Opečené maso ze všech stran osolíme a vložíme do tlakového hrnce na cibuli. Podlijeme vodou (asi do poloviny masa), hrnec uzavřeme a dusíme doměkka (doba záleží na kvalitě a velikosti kusu masa).
Měkké maso z hrnce vyjmeme a necháme částečně zchládnout. V troše vody rozmícháme mouku, vlijeme do hrnce a 15 minut povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu a necháme jen krátce přejít varem. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Vepřové plátky ve znojemské omáčce
4-6 plátků vepřového masa (kýta, kotleta), olej, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce mouky, 1 cibule

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme je z pánve a nasypeme do ní pokrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, vmícháme nadrobno pokrájené okurky, vrátíme na směs maso, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Zatím rozmícháme mouku v hrnku vody. Až je maso měkké, přilijeme vodu s moukou, přidáme hořčici, promícháme, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
24.8.12 07:34

Dneska Tortila plněná kuřecím masem s česnekovým dipem a čerstvou zeleninou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů