Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Čočka, fazole, hrách. Vaříme je odlehčeně bez jíšky a s vejcem místo párku ![]()
Špenát, brambor, vejce. Červená čočka. Černá čočka. Mražený hrášek se zakysanou smetanou a kari. Hodně různé polévky v létě saláty. Polenta. Kuskus. Salát vinegret. Zeleninové směsi dle toho co je v akci. Fazolové lusky se smetanou a slaninou. Kulajda. Houbová om. Vývary.
Prakticky všechno se snažím kupovat v akci. Vím, co chci koupit a kouknu se na kupi. kde je to nejlevnější.
Humus na různé způsoby: základ cizrna (uvařím víc a pak dám vařenou do mrazáku, šetří to čas, protože bez parního hrnce se vaří dlouho) a třeba dochucený něčím zajímavým, např. sušenými rajčaty, nebo třeba z červené čočky je také výborný.
Já ani nechci moc cíleně zdravě a levně vařit, ale vůbec netuším, co o víkendu na oběd.
@hannidos23
Ja dnes byla na oběd u našich. Vařil táta… poslední cca půl roku vaří mnohem zdravěji, jelikož měl špatné zdravotní výsledky na preventivní prohlídce. No a vařil sekačku z kuřecího mletýho + nastrouhaná cuketa. Prý úplně bez tuku + k tomu nastavovaná kaše a šnitlík + nakládaná řepa. Fakt mňam a ani to mletý kuřecí mi nevadilo, protože ta cuketa tomu dodala šťávu. ![]()
Česneková pomazánka z nízkotučného tvarohu s pažitkou ![]()
Kakaovo kokosový dezert z nízkotučného tvarohu ![]()
Nebo smíchat tvaroh a trochu domácí marmelády bez cukru.
A nebo třeba dělám to že ten tvaroh smíchám s kapičkou vanilkové esence a malinko to posypu perníkovým kořením a nebo kořením spekulátus.
Dřív me vždycky tvaroh přišel nudný a takový nijaký A pak když jsem se trochu začala zajímat o nějaké to udržitelné hubnutí a správné stravování to jak se trochu nasytit a zároveň aby to nebyly jenom ty prázdné kalorie tak jsem objevila plno fajn vychytávek a s tvarohem. ![]()
Tohle jsou takové ty moje svačinky a jinak třeba ráda dělám ryzeto z kuřecím masem nebo čočku Ale nedávám do toho jíšku. Ale to asi není žádná novinka no pokud se o nějaké zdravé stravování zajímáš ![]()
@Zvedava1 píše: Více
Rozumím ![]()
Pravdou je že u mě je to i o takovém tom psychologickém pocitu jako že prostě je to netučné takže by se po tom nemělo tloustnout
ale já jsem úplně prdlá v tomhle
@žena_za_pultem píše: Více
V tuku se rozpouštějí užitečné vitamíny A, D,E a K. Tuky potřebuješ.
@žena_za_pultem píše: Více
Tloustne se hlavně po sacharidech.