Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
22.8.12 08:48

Dnes kuřecí maso, cuketa a brambory na pánvi.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
22.8.12 08:58

Já bych si dala zas bramboráky.
Ale jelikož nějak furt přibývám, tak asi bude jen zelenina. A pokud nás nepustí domů, tak budu jíst ty jejich sračky.

• Citovat
  • Upravit
3374
22.8.12 09:40

Oběd uvařen špagety s nivovo-hermelínovou omajdu hotové :) já si dám až odpoledne asi zase můj salát s kuřecím… loni jsem snědla snad tuny šopáku letos se zase užeru míchaného salátu famili ze špáru + dávám rajčata salátové okurky papriky a restuju kuřecí prsa s gril. kořením MŃAM ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
22.8.12 09:41
@saracenka píše:
mě vadí to dušené a to koření právě, můj se mohl užrat a já byla o melounech a francouzských bagetách, ale vinikající mají moučníky

:mrgreen: Jejich koření zboňuju :srdce: Miluju místo hamburgru falafel v pittě, miluju jejich úpravu zeleniny a jejich pomazánky, miluju arabský kafe s kardamonem a silný černý čaj a můžu se utlouct po jejich přeslazených sladkostech - kdyby uměli jen ty, mohla bych na nich žít po celou dovolenou - a to jinak sladký nesnáším :dance: :srdce:
Jen se to naučit vařit a péct :zed:
No a zase nemůžu ten chleba se sýrem :poblion: :mrgreen: Podle jednoho „vizionáře“ jsem v nějakým minulým životě žila v Maroku, tak je mi ta jejich kuchyně možná blízká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1346
22.8.12 10:19

My dnes na oběd jen zapečené brambory na smetaně s rajčátkama, kuřecím masem a provensálským koření… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.8.12 11:23

Ták jsme doma, jdu udělat květákové placky s bramborem a rajčatový salát.

• Citovat
  • Upravit
1346
22.8.12 11:39

@levmah28 Jak děláš ty placky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.8.12 12:17
@Michaella27 píše:
@levmah28 Jak děláš ty placky?

Normálně :mrgreen: uvařím květák, rozmačkám ho, přidám vajco, mouku a strouhanku a osmažím, ještě do nedávna jsem ho obalovala jak blb.

• Citovat
  • Upravit
15054
22.8.12 12:21
@levmah28 píše:
Normálně :mrgreen: uvařím květák, rozmačkám ho, přidám vajco, mouku a strouhanku a osmažím, ještě do nedávna jsem ho obalovala jak blb.

já někdy k tomu strouhnu sýr, nebo měkký salám nebo dám pažitku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
22.8.12 14:25
@dzarunka píše:
já někdy k tomu strouhnu sýr, nebo měkký salám nebo dám pažitku ;)

taky to tak dělám :palec: akorát zas nechci často dělat smažené, ale holky to milují

já dneska poprvé udělala quinou, se zeleninou a kuřecím masem a nebylo to vůbec špatné :palec:
a dojeli jsme dneska tu zeleninovou polívku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
22.8.12 14:56

My dnes meli bramboracku a pecene kure s bramborem + okurkovy salat. jeste chci upect jogurtovou bublaninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
22.8.12 14:58

Nakonec plněný papriky a k večeři zapeču cuketu s rajčetem, česnekem, sýrem a šunkou a dáme si jí s bagetou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.8.12 15:00

@eshta Jak to zapékáš?

• Citovat
  • Upravit
25007
22.8.12 15:05
@PetkaK píše:
@eshta Jak to zapékáš?

zapečená cuketa
cuketu nakrájím na kolečka 0,5-1cm silná, dám do vymazanýho (oliv. olejem nebo máslem) pekáčku, nasolím a nechám 10min trochu pustit vodu, pak na ní rozetřu utřenej česnek (dost), jako další vrstu dám kolečka rajčat, čerstvě mletý pepř a provensálské koření a pokapu oliv. olejem, zakryju alobalem a dám péct na půl hodinky. Pak vytáhnu, posypu krájenou šunkou a strouhaným sýrem a dám ještě na 15-20min zapéct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.8.12 15:09

@eshta Díky zase jsem o něco chytřejší. Já dnes hodila akorát do pekáče brambory na kostičky a tu cuketu, posypala tymiánem a bazalkou a zapekla. K tomu na pánvi udělala kuřecí maso. Sníst se to dalo, ale každý recept v cuketové sezóně se hodí, páč tcháni pěstujou a sami to nejí, takže přísun máme celkém velký :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny