Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3108
24.8.12 07:43

Cukyna v trojobalu (nějak se nám přemnožily za chvíli jich bude dalších 7 :D a to jenom z jednoho trsu) a bramborová kaše :) rajčatový salát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
24.8.12 07:56
@Mucha píše:
Cukyna v trojobalu (nějak se nám přemnožily za chvíli jich bude dalších 7 :D a to jenom z jednoho trsu) a bramborová kaše :) rajčatový salát

Mně skoro nerostou :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
2218
24.8.12 08:15

Přítel chtěl na dnešek holandský řízek, udělám asi s kaší, má to moc ráda i dcera, takže super bez přemýšlení dneska :pankac:
No a zítra nejspíš nějaké maso s nivovou omáčkou, to už jsme taky dlouho neměli a máme to rádi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
24.8.12 08:57

Dneska palačinky a nějaká polévka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
24.8.12 09:40

U nás rýžový nákyp a pórková polévka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.8.12 09:47

Na plotně bublá hrášková polívka. Premiéra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
24.8.12 10:21

Holky, viděly jste včerejší VIP Prostřeno? Zaujalo mě, jakým způsobem Robert Vano dělal koprovku :D
Brzy to podle něj vyzkouším..

• Citovat
  • Upravit
1101
24.8.12 10:28

Dnes i zítra plněné papriky s rajskou om. a dom. houskový knedlík a zítra s těstovinami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
24.8.12 10:42

Dnes řízečky a chleba…jedeme na vejlet…a zítra? to ještě nevím…asi co dům dá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
24.8.12 10:52

@Amber_1977 Neviděla, asi mrknu na netu, páč koprovku děláme skoro pořád :)

Dnes bude zbytek od večeře - těstoviny se sýrovou omáčkou (pro malou) a já si asi udělám nějakou polívku.

• Citovat
  • Upravit
3108
24.8.12 10:53

@Amber_1977 taky jsem nevěřila že mi něco poroste poprvé něco pěstuji :) a i celer mám pěkný a stručí ale to jí spíš malý já to moc nemusím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
24.8.12 11:00

@PetkaK Tak to budeš docela zírat - on ji tedy dělal nastudeno, jako přeliv přes lososa, ale.. Začal půl hrnkem majonézy a v tu chvíli jsem věděla, že to klasická koprovka fakt nebude :lol:

@Mucha Nám toho polovina uschla, ale i tak.. Celkem dobré sklizně rajčat, sem tam okurky, papriky a něco cuket a dvou typů dýní - na to, že se chudinky ještě s koprem a jahodami tlačí na cca 1,5 m2, je to výkon :palec:

• Citovat
  • Upravit
24.8.12 11:44
@danyk píše:
@verunkamandarinka doufám, že jsem odhadla, že ta kýta bude vepřová
Vepřová kýta na kari
750 g vepřové kýty, trochu oleje, 2 cibule, 1-2 lžičky kari, mletý pepř, 1-2 lžíce hladké mouky, 200 g zakysané smetany

V tlakovém hrnci na troše oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Odstavíme, vmícháme kari a pepř. Omyté a osušené maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Opečené maso ze všech stran osolíme a vložíme do tlakového hrnce na cibuli. Podlijeme vodou (asi do poloviny masa), hrnec uzavřeme a dusíme doměkka (doba záleží na kvalitě a velikosti kusu masa).
Měkké maso z hrnce vyjmeme a necháme částečně zchládnout. V troše vody rozmícháme mouku, vlijeme do hrnce a 15 minut povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu a necháme jen krátce přejít varem. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Vepřové plátky ve znojemské omáčce
4-6 plátků vepřového masa (kýta, kotleta), olej, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce mouky, 1 cibule

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme je z pánve a nasypeme do ní pokrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, vmícháme nadrobno pokrájené okurky, vrátíme na směs maso, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Zatím rozmícháme mouku v hrnku vody. Až je maso měkké, přilijeme vodu s moukou, přidáme hořčici, promícháme, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

dekuju :kytka: pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
24.8.12 12:24

U nás dnes bramboráky - cukeťáky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.8.12 12:51

Dnes frankfurtska polivka a kuresci prsa na zampionech s ryzi, nektarinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny