Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
25.8.12 11:31
@sophinka píše:
ale ono to v tom mléku vzejde :pankac: i s těmi vejci, nikdy jsem s těstem problém neměla :nevim:

dobře děkuji..vyzkouším až si koupím rum a perníčky, doufám, že mi to starej nevysosne

• Citovat
  • Upravit
saracenka
25.8.12 11:36

Sophi tu skořici nasypeš do toho sladkýho tvarohu a nebo navrch toho tvarohu

• Citovat
  • Upravit
46669
25.8.12 11:49
@saracenka píše:
po dovče mám problémy si stoupnut k plotně kor když se tam chodí na papu

No jo, týden jsem nevařila a bylo to poslední, na co jsem se domů těšila… Vlastně jsem se domů netěšila vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
25.8.12 12:19

Dneska nevařím, zůstalo ze včerejška :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.8.12 12:22
@saracenka píše:
Sophi tu skořici nasypeš do toho sladkýho tvarohu a nebo navrch toho tvarohu

promíchám s tvarohem… pokud ho chceš mít nadýchaný tak ušlehej jeden bílek a pak teprv do toho tvaroh, žloutek, cukr, skořici

• Citovat
  • Upravit
saracenka
25.8.12 12:23

KARAMELOVÝ VĚTRNÍK NA PLECH:

TĚSTO:750ml vody
23dkg másla
23dkg hl. mouky špetka soli
8–9 vajec

1 NÁPLŇ:750ml mléka
2karamelové pudinky
cukr moučka

2NÁPLŇ:1 šlehačka
cukr
ztužovač šlehačky

POSTUP:

TĚSTO:vodu rozehřejeme s máslem+solí, potom najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku i hrnec, je to asi 4minuty.Do vychladlé hmoty zašleháme vajíčka jedno po druhém. Vymažeme oba plechy a naneseme těsto vyválené, rozdělené na 2díly. Dáme péct do předehřáté trouby na 200st. Prvních 15min. neotevírat vůbec troubu, těsto by se propadlo. Pečeme asi 30min.Je třeba, aby byl povrch pěkně křupavý, jak to těsto stydne, tak měkne.

POSTUP:
NÁPLŇ:uvaříme 2 karamelové pudinky v 750ml mléka a necháme vychladnout. Potom vyšleháme 1 máslo se 2 lžícema moučka cukru a postupně přidáme vychlazený pudink. Dosladíme dle chuti. Na 1 plát upečený naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou šlehačku s cukrem a ztužovačem šlehačky. Přiklopíme 2 plát a polijeme polevou karamelovou.

POLEVA KARAMELOVÁ:
250g cukru krupice
250ml smetany ke šlehání

POSTUP:
Cukr nasypat do hrnce a nechat roztavit. Neochutnávat-pálí! Když cukr zkaramelizuje přilít horkou smetanu. Neleknout se, celé to vzkypí. Vaříme dokud se karamel úplně nerozpustí, když to bude moc husté, přilít další horkou smetanu dle potřeby. Ihned nalít na větrníček a nechat v ledničce do druhého dne odležet. Dobrou chuŤ

• Citovat
  • Upravit
50155
25.8.12 12:34

Tak obedu bude zel. polevka a palacinky s tvarohem a ovocem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.8.12 12:36

U nás zeleninová polévka a pak ještě vývar s játrovými knedlíčkami, přírodní kuřecí plátky s bramborem, švestková buchta s drobenkou a děti udělaly těsto na pizzu, tak odpo pizza

• Citovat
  • Upravit
50155
25.8.12 12:40

Tak obedu bude zel. polevka a palacinky s tvarohem a ovocem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
25.8.12 13:55
Nakrájím dva včerejší rohlíky na kostičky, přidám dva hrnky hrubé mouky, dám dva žloutky, dva hrnky mlíka a ze dvou bílků vyšlehaný sníh, dvě špetky solepromíchám, a dám do 4 hrnků vymazaných máslem, dám do hrnce s vařící vodou tak aby byli hrnky ponořeny cca do půlky a vařím pod pokličkou 25 minut
@saracenka píše:
jak děláš ty hrnkové knedlíky?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
25.8.12 14:01

Holky, prosím Vás nějaké nápady na pečené kuře? příjde mi, že ho peču pořad na stejno…Díky za inspirace… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.8.12 14:31
@dzarunka píše:
http://ekucharka.net/…o-a-obrazek/
ještě sypu nastrouhaným perníkem a polévám rozpuštěným máslem, něco jak sophi

Tohle miluju, mňam…akorát, že teď hubnu :cert: Já vždycky, když držím dietu, tak si po večerech čtu kuchařky. Asi jsem masochista :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.8.12 14:32
@Tlapička píše:
Holky, prosím Vás nějaké nápady na pečené kuře? příjde mi, že ho peču pořad na stejno…Díky za inspirace… :kytka:

Udělej kanadský kuře, jednoduchý a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.8.12 14:33

@saracenka To je bomba :potlesk: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.8.12 14:35
  • načítám...