Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
21.8.12 22:38
@eshta
@eshta píše:
@Amber_1977 jak děláš cuketové kari?

Extrémně jednoduché, ale bacha na tu kari pastu :! Je to megadryják pálivý..
Takže - na troše oleje osmahnu trochu plátků česneku a cca lžičku kari pasty (a i to je víc než dost), přidám kousky cukety a na závěr podliji kokosovým mlékem, zredukuji a dochutím kořením (kurkuma, římský kmín, kardamon, sůl..).
To je celá sranda - původně jsem to dělala z dýně, našla jsem na to někde recept, ale jde to z cukety, z patizonů.. a tak. Podávám to s rýží a občas posypu parmezánem, ale to se gastronomicky tříská - parmezán je Itálie, kdežto kari Indie..
Kari pasta se dá koupit v obchdácích, když není, nahradit třeba madras pastou.. A jak jsem říkala - i trocha pálí jak čert :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
21.8.12 22:43

@lenulina1979 :lol: :lol: :lol: Takže tě za tu vývařovnu milují nebo nenávidí? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25007
21.8.12 22:43

@Amber_1977 super, díík :kytka: já mám doma ne kari pastu, ale opravdu kari koření z Indie. Pálivé není, jen je pikantní. Dělám zeleninové kari, ale ve finále tam nedám kokos. mléko, ale jogurt :oops: :oops: :mrgreen: ale i tak je to dobrý :mrgreen:
takováto jídla miluju, takže koupím pastu (i kokos. mléko :mrgreen: ) a vyzkouším :palec:
pastu máš zelenou nebo červenou nebo je to šumafuk? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
21.8.12 22:49
@eshta píše:
@Amber_1977 super, díík :kytka: já mám doma ne kari pastu, ale opravdu kari koření z Indie. Pálivé není, jen je pikantní. Dělám zeleninové kari, ale ve finále tam nedám kokos. mléko, ale jogurt :oops: :oops: :mrgreen: ale i tak je to dobrý :mrgreen:
takováto jídla miluju, takže koupím pastu (i kokos. mléko :mrgreen: ) a vyzkouším :palec:
pastu máš zelenou nebo červenou nebo je to šumafuk? :nevim:

Sehnala jsem červenou kari pastu (zelená asi tolik nepálí, což?), ale co jsem tenkrát v tom receptu četla, dá se nahradit kari kořením, akorát teď, jak se upravuje.. sakryš.. myslím, že smíchat s olejem a kokosovým mlékem? nebo jogurtem? smetanou? nevím, něco takového :zed:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
21.8.12 22:51

@eshta Jinak, jestli tě baví indická kuchyně, tak ještě dělám kuře na kokosu - osmahnu nastrouhaný čerstvý zázvor s česnekem, hodím kousky kuřete, zaliju kokosovým mlékem a dochutím medem a kořením..

• Citovat
  • Upravit
50155
21.8.12 22:52

My meli k veceri bramboracku a obed nam uvarila restaurace :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
21.8.12 22:56

@Amber_1977 mě by to bavilo, ale toto by mi chlap nejedl :roll: :(
zeleninové kari jsem si přizpůsobila tak, že to sní a libuje si :mrgreen: ale dát tam vyloženě ingredience jako med a zázvor, to by asi neprošlo :(

jinak já zeleninové kari dělám tak, že nakrájím cibuli na půlměsíčky, česnek na kousky, cuketu, mrkev, červ. papriku na minikousky a brambory na trochu větší kostky a nejdřív osmahnu cibuli, česnek, pak papriku, mrkev a cuketu, na konec přidám brambory, kari koření a sůl, trošililičku podleju a přikryju alobalem, průběžně podlévám ale tak, aby se na konec všechny voda vyvařila a zelenina se trochu přismahla. Na konec vmíchám jogurt a je hotovo ;) jíme to s arabským chlebem a rukolou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
21.8.12 23:04

@eshta TAky vyzkouším :dance:.. Těším se, až pojedeme někam mezi araby na dovču, že si tam koupím místní kuchařku - zbožňuji jejich kuchyni, víc než indickou, ale moc ji neumím..

• Citovat
  • Upravit
3374
22.8.12 04:46
No řekla bych že jim to vyhovuje a když jim uvařím jsou spokojený, horší to je když manžel vleze na váhu a nebo se marně souká do nějakého oblečení :)
@Amber_1977 píše:
@lenulina1979 :lol: :lol: :lol: Takže tě za tu vývařovnu milují nebo nenávidí? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
22.8.12 07:41
@Amber_1977 píše:
@eshta TAky vyzkouším :dance:.. Těším se, až pojedeme někam mezi araby na dovču, že si tam koupím místní kuchařku - zbožňuji jejich kuchyni, víc než indickou, ale moc ji neumím..

mě teda arabská kuchyně vůbec nejede :think:

• Citovat
  • Upravit
25007
22.8.12 08:05
@saracenka píše:
mě teda arabská kuchyně vůbec nejede :think:

mně jak co, ale obecně mám jižanskou (Itálie, Španělsko, Řecko, Jugoška) kuchyni radši než českou..z arabský kuchyně jsou kupodivu některé věci podobné, jen se přidává trochu jiné koření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
22.8.12 08:08
@eshta píše:
mně jak co, ale obecně mám jižanskou (Itálie, Španělsko, Řecko, Jugoška) kuchyni radši než českou..z arabský kuchyně jsou kupodivu některé věci podobné, jen se přidává trochu jiné koření

mě vadí to dušené a to koření právě, můj se mohl užrat a já byla o melounech a francouzských bagetách, ale vinikající mají moučníky

• Citovat
  • Upravit
25007
22.8.12 08:16

@saracenka a já zase nemůžu ty jejich moučníky :poblion: :mrgreen: to je tak přeslazenýýýýýýýý :roll:
Jídlo asi jak kde a jak co, taky nejím z arabský kuchyně vše. Ale někdy ty kombinace koření mile překvapěj ;) třeba římský kmín+česnek+citron je mňaaam kombinace na maso a játra ;) do mletýho dávají směs koření se skořicí a to je taky dobrý a nezvyklý apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
22.8.12 08:18

Tovíš já jsem zvyklá na chleba se sýrem, já nějaký novinky nedávam :think: ten můj ochutnal ze všeho všude..kdybysme tam byli déle tak jede o 10kg těžší.. :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
10631
22.8.12 08:47

Dnes řízky, brambory a rajčatový salát :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny