Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ne. Obvodak mi to ani nenabira. Platila jsem si sama velke krevni testy a obvodacka mi rekla, at si koupim decko. Takze ho beru a neresim
Ahoj, přidávám se k vám
. Mám dneska 11 DPO a mám už dobře viditelnou druhou čárku na testu a rozhodně od včera povylezla. Ale minulý měsíc jsem měla asi biochemko - 11 a 12 DPO jsem měla sílející čárky a 12 DPO jsem dostala MS. Docela se teďka bojím zítřku, aby se to neopakovalo. Měly jste to někdo podobně a bylo to pak v pohodě? Případně nevíte, kdy můžu „začít být v klidu“? Normálně mívám cyklus dlouhý 28 dní a teď mám už 30. den, ale myslím, že se mi posunula ovulace na 19. den…takže ani nevím, kdy by mi měla přijít. Je to naše první budoucí miminko, tak jsem ohledně toho asi přehnaně úzkostná
, ale to čekání je strašné.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, ano, přesně tak jsem to měla. V půlce dubna týden zpoždění a čárka pořád tak nějak duchovita, spíš slábla. Odešlo s ms. V květnu jsem teda raději testovala každý den, ale na začátku různými testy a bála se hrozne moc. Nakonec po týdnu už byla skoro dálnice a i digital ukázal 2-3 týdny a začala jsem se radovat, zavolala doktorce, řekla to mužovi… tak pošli testy.
a držím pěsti, ať roste i dál. Pošlu Ti svoje testy, aby bylo vidět, že třeba dva dny to bylo pořád slabší a další den to hooodně poskočilo, což hcg někdy dělá.
@Niki550 joo to ja to raději nezkoumám, poznám dle bolesti ale mne uz z toho cinká takže to uz asi vzdavam
Ja zacinam spinit takze hura aspon neco, zitra cekam 1dc a jedeme daaal ![]()
@Výbojka píše: Více
Moc děkujii za uklidnění
. No dneska mám 12 DPO (25.5) a už je tam fakt pěkná čárka. Takže jsem už trochu víc v klidu
. A moc gratuluji!! ![]()
Asi si taky koupím ještě digitální.
To je děs jak je pevni MS po potratu trošku víc bolestivejsi a vic kr*avejsi ![]()
My tenhle týden zjistili, že plánovaně/neplánovaně čekáme druhé miminko. Zatím jsme úplně na začátku. Cca 5-6 týden a na testu už taková dálnice.
A doma teď řešíme, jestli vlastně druhé dítě chceme. Čtyři roky jsme se snažili a před půl rokem jsme to vzdali. Už jsme se smířili s tím, že budeme mít jedno dítě, synovi je 6 let a konečně jsme se začali těšit na trochu větší volnost.
Oba jsme se od toho snažení úplně odpoutali, takže nás to teď spíš zaskočilo a přineslo stres. Manžel je někde mezi a já to mám podobně — část mě druhé dítě chce, ale zároveň jsem se už těšila na život s jedním dítětem.
Asi je normální cítit i zklamání nebo nejistotu, ale já teď vůbec nevím, co je správně. Bojím se, že když si miminko necháme, budeme litovat změny života. A zároveň mám strach, že když těhotenství ukončíme, budeme toho jednou litovat taky
@AnonymniBaba jj minuly mesic po tom biochemku to bylo vyzivne. Tedka jsem ale fakt rada, ze dorazila a muzeme jet dalsi cyklus dal. Jsem happy a plna energie a nadeje a pozitivna
konecne!
@ZoePrime Pokud jste se teprve před půlrokem přestali snažit, tak je zvláštní uvažovat najednou o tom, že byste si miminko nenechali. Chápu, že se člověk naladí na jiný život, s jedním dítětem nebo i bez dítěte bude život vždy v nějakých ohledech jednodušší. A pokud jste miminko už nechtěli, tak jste se měli chránit. Upřímně tomu nerozumím ![]()
@sestra-eve píše: Více
Ja jsem „rada“ ze taky dorazila, ac bych radši byla kdyby nebyl potrat v 11tt na konci března/zacatkem dubna..
ale tak, budem se snažit dál a toto bolavé období snad brzy bude fuc.🍀
@ZoePrime Takže máš taky termín někdy po půlce ledna, jako já. Mazel Tov!
S tím dalším Ti tady asi neporadíme. Je to niterné rozhodnutí vaší nukleární rodiny. A taky zákon schválnosti, zákon přírody.
My čekáme třeťákovi a střídavě vyšiluji a střídavě jsem v klidu. U nás se snažil manžel a já byla “ta, která se nechránila”. I tak jsme téhle diskuze “zda a jestli” byli ušetřeni. Těšíme se. Chápu, že už máš větší dítě a změna to je, bude, by byla.
Já, jak jsem už pár let po lokty v plenkách, tak to vidím jinak - když přežijeme ty první čtyři měsíce novorozenecké fáze, pak už to bude krásný a začnou si spolu hrát. To mě uklidňuje nejvíc teď.
@eavinka 3112 vopruz 😄 děkuji 😊 vy se také snažíte? Nevím, jestli si to sem už třeba nepsala. Nějak nestíhám 😊
Jinak holky MS skončila a já si teď řekla že ani ovulační testy dělat tentokrát nebudu.
@Michaela 34 snažili jsme se 😊byla sem ve snazilkach 2025 …tedka sem v 8 měsíci. Snažili jsme se 13 měsíců celkové a aktivně 8 měsíců 😂 ne vždy vyšla ovulace na víkend …chapu te jak se citis atd
@Michaela 34 taky uz sem pak ovulacni testy neděla a vyprdla se na vse 😊 a uz sem se smiřovala s tím, ze půjdeme na kliniku …tedka s odstupem casu vidim, ze to chtělo čas a taky vypustit z hlavy. Drzim moc palce ať se u vás taky podaří jako u nas 🍀 ✊ ✊