Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michaela 34 tak to mě moc mrzí
. A víš kdy máš ovulaci a kolik jsi byla DPO?
Když ti chodí ms takhle ještě trochu dřív než čekáš, tak jestli máš dost dlouhou luteální fázi?
Jestli má třeba embryjko dost času se zavrtat?
Kéž by to už příště vyšlo ![]()
Jinak já doma říkám normálně kdy bude nejspíš ten správný čas
, ze začátku je vždycky manžel natěšený, jen když teplota nestoupá tak jak původně předpokládám a je třeba tich „povinností“
delší dobu, tak je pak někdy taky už unavený
ale to i já pak
![]()
Jinak můj manžel střídá ranní a odpolední, ale s tím, že pracuje dost daleko, takže týdny kdy má odpolední a v podstatě nevidíme, a když to vychází na to, tak je to taky složitější
, buď mě musí vzbudit když přijede pozdě v noci, a nebo já musím vstávat ještě dřív než normálně a jeho budit v podstatě po malé chvili jeho spaní
… a člověk to pořád nějak zvládá a snaží se… kvůli tomu vysněnému miminku… a ono pořád nic
![]()
@Vendulák píše: Více
Já taky musim brat listovku kvuli Leidenu a MTHFR, pak prasky na stitnou a do toho vitaminy. Ale ty beru spis tak pro sebe, jsem zvykla na doplnky stravy. Akorat minule mi biotin docela rozhodil na stitny vysledky. Vubec jsem nevedela, ze to takhle ovlivnuje vysledky. Me uz dnes boli bricho, takze zitra to dostanu podle planu. Uz se tesim, protoze jakmile to prijde, tak mam vzdy lepsi naladu, takze to asi i hodne souvisi s hormony. Do toho se dcera nedostala v prvnim kole na skoly, ne kvuli bodum, ale kvuli tomu, ze bylo vsude spoustu deti a asi jsme i zvolili spatny poradi. Tak tu sedim, hledam, premyslim… hruza…A jeste jsem rano vyndavala dceri z nosu hrasek ![]()
@Anonymní píše: Víceto je zabavicka haha.
@Vendulák
No je to tak…u me je “unaveny” jakoze z hlediska toho, ze to furt resime. Jenze furt se to neresi. Jen oznamuji, ze Ms dorazila nebot se sam ptam, a nb ze rikam jake plodne dny mam. A ja za kazdym si rikam, ze tento mesic necham nahode. Jenze ja moc dobre vim, ze to dobre nedopadne😂 takze mi to neda.
Ted jsem si jen rekla, ze nebudu ho nervovat, stejne jsem 8dc, to stejnak nic. Zitra zkusim test, at mam pro sebe nejakou predstavu jak to sílí a pote reknu rozvrh
![]()
@Anonymní píše: Více
Ty jo… moje dcera je letos v osmičce, takže tohle nás čeká za rok, a už teď z toho mám hrozný strach
… držím palce, ať nakonec najdete školu, kde hlavně dcera bude spokojená
.
Mě už také přestávají prsa a začíná spodní břicho, takže je mi také jasné že je to už marný
. A chtěla bych nejdřív tedy vypnout to, abych vůbec tyhle ne-příznaky řešila…, ale už začínám i přemýšlet, že je divné, že předtím jsme otěhotněli 3× poměrně snadno a teď tak dlouho nic
![]()
@Vendulák Moc dekuji
snad najdeme spravnou skolu…Nám šly všechny děti poměrně rychle, takže ti asi moje rady moc nepomuzou, ale u posledni dcery jsem to mela asi opravdu v hlave. Ja vim, ze je to klise, nemyslet atd., ale clovek stejne porad trochu resi, i kdyz rika, ze ne. Nekde jsem cetla, ze v tom hraje velkou roli stresovy hormon kortizol. Ze kdyz je clovek ve stresu, tak to nejde. A kortizol treba zvysuje i kafe. U nas se to podarilo az tehdy, kdyz jsem si uvedomila, ze jsem spokojena tak, jak jsem. A slo to i s jednim vejcovodem. U kamaradky zase prisli na skrytou celiakii a jakmile vysadila pecivo, tak do mesice otehotnela. Stejne je tam porad neco mezi nebem a zemi. Kazdopadne ja svoje telo taky znam az moc dobre, takze nejaky prekvapeni s tehotenstvim asi nehrozi.
@Niki550 Jaképak říkání, prostě si ten večer a ten další na sebe vezmi hezké prádlo, nebo žádné prádlo, nebo mašli. ![]()
Nebo vezmi věci rovnou do svých rukou. ![]()
Nebo mu řekni, ať tě ráno pěkně vzbudí. Jó před detma, to ještě šlo bez upomínky v kalendáři…
![]()
Držím pěsti, beze srandy. Přijde mi, že to moc hrotíš. Když se zadaří tři dny po sobě, tak super, ale z mojí zkušenosti… ty dušičky si stejně vyberou samy, kdy přesně se narodí atd.
Jinak holky na odlehčení, jsem dnes 5+4tt a už mám břicho jak ve čtvrtém měsíci s prvním. I manžel komentoval (měl radost, když jsem mu to oznámila, ale na videu mám jenom obří šok, prý mu hned běželo před očima, co všechno do porodu musí… )
Mně se teda vždy ukazuje tehu brzy, asi i kvůli štíhlosti, ale teda nevím nevím, jak udržím to tajemství ještě dva měsíce, ledaže bych se zavřela doma.
![]()
@Výbojka tak jsem povaha co hroti, ale jen takto mezi vama “anonymne”. V beznem zivote toto neukazuju. Ja v predchozim vztahu nemusela ani masli na sebe brat, tam partner me chtel vzdy co jsem nemela ms s prominutim. Tady to vazne jak u 60letych na poslednim dechu a to doslova. Mluvi za me ta vnitrni nespokojenost a neporozumeni, co s tim mam delat. Musime asi slecny souhlasit, ze preci chut na to si vzit pradlo nb oblecst si masli vznika ne z toho, ze vidim jak partner je nonstop u pc nebot toho ma hodne a kdyz uz si lehne na ten gauc, tak cumi do tel nb hraje playko nebot “ ufffff dnes jsem tak unaveny, zas toho bylo hodne”. Do toho ja jedu praci full time a staram se plne o celou domacnost apod.
Proste je to jedno s druhym. A taky neumim povolit, ze budu ta prvni s napadem, kdyz vidim vse kolem toho. Mozna jsem divna, mozna takto jsem se nekde zvykla i ja. Ale proste rikam partnerovi, ze ja jak zena spoko nebudu s sexem 1× do 1,5tydne a uz vuuubec ne v obdobi kdy “oba chceme deti”. Ja vim, ze bych se snad ani tu neregistrovala, kdybych mela pravidelny sex a vedela, ze ono to proste jednou vyjde. Ja to hrotim nebot, jesli to nebudu resit ja a necham to nahode s nasim tempem, tak Buh dej bych videla dve carky za 2 roky jako…
Predem se omlouvam za spam a mozna od veci, nemam to s kym takto otevrene probrat a poslechnout si radu od vedle.
@Niki550 hele, dobra rada je, cim vic sexu, tim vic sexu. Jakoze fakt. Nejdriv je to trochu „na silu“ z donuceni sebe i jeho, ale casem to oba zacnou chtit vic. Been there, done that v dlouhodobem vztahu. ![]()
@sestra-eve dekuju ❤️
Tak meli jsme debaty samozrejme, ze jsem rikala sve pocity, v klidu a ze proc a jak, s usmevem a ne ze nasrane 😂 🥹 a on mi povida, ale tak to jsou dlouhodobe vztahy, to nemuze byt furt stejne.
Ja jsem ale presvedcena, ze zalezi od cloveka a chute. Ja nikdy nad tim nepremyslela extra, ale uz i mne to zasahuje 😂 🥹 … mno… tak snad se to zlepsi ![]()
@Niki550 nemuze to byt furt stejne. To je fakt. Ale po obdobi utlumu zas klidne muze prijit obdobi vetsi aktivity ![]()
Nedalo mi to, zkouška druhejo testu.
Vrchní novy dnes, spodní včera
![]()
Vidite to tam? ![]()
Druha fotka dnešního jak nabihal jeste.
Příspěvek upraven 20.05.26 v 16:01
@AnonymniBaba duch tam je a pokud jsi nějak 9/10dpo, tak by se mohl ještě vyloupnout. Další dny ukažou. 🙂 držím palce