Jsem rok po druhém císaři a mám velkou chuť znovu otěhotnět

Helena1886
24.12.25 06:34

Otěhotnění rok po druhém císaři

Ahoj,
tak budeme za pár dní slavit rok naší druhé dcerky a já mám první menses za sebou - při plném kojení se mi vrátil po roce cyklus. Tak jako u první dcery.
A mám velikou chuť znovu otěhotnět.
Vždycky jsem chtěla velikou rodinu.
No první dcera se nám povedla až v 36. Druhá hned 38. No a jako na potvoru obě císařem. Nerozjel se mi porod včas. Třetí vaginální už asi nejspis zkoušet nebudu. Těhotenství porody i kojení i mateřství zvládám skvěle, protože mě to bavi a naplňuje :) teď je mi 39 a proste extrémně toužím po třetím a opravdu nechci čekat dva roky. Jo kdybych byla mladší to bych počkala. Nějaké rady a tipy? Zkušenosti? :) děkuji :kytka: Krásný den všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9293
24.12.25 06:45

No v tomhle případě jsou ti zkušenosti ostatních k ničemu. Záleží hlavně na stavu tvé jizvy, takže se objednej ke svému lékaři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36144
24.12.25 08:00

Prober to s lékařem. Obecně se doporučuje počkat rok.
Já bych teda do třetího v tvém případě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5745
24.12.25 08:00

Myslím, že tři porody císařem takhle za sebou nemusí být dobrý nápad. Ale fundovanou radu ti dá leda lékař po kontrole stavu jizvy na děloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
24.12.25 08:24

Blízká příbuzná to měla stejně a měla obrovské problémy v těhotenství i po porodu. Půl roku po něm už byla bez dělohy. Nešla bych do toho. Člověk by měl mít trochu rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.12.25 08:55

Vždy je to individuální.. já mám 8let od posledního císaře a i přesto, musím do dalšího císaře a né přirozeně, protože je jizva už 3 měsíce tenká a při kontrakcích by mohla prasknout.. :nevim: a to mám jemně po 30letech.. Ač tě to naplňuje, hodně bych si rozmyslela další, neboť kdyby se ti něco stalo( jakože je prostě větší pravděpodobnost..) tak tu ty děti zůstanou „sami“.. já jsem teď těhotná naposledy a končím.. je to záhul 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
24.12.25 09:47

Nejsi nejmladší a třetí císař už je dost, já už bych do toho nešla vůbec. Přinejmenším bych ještě ten rok počkala a rozhodně se poradila s lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
24.12.25 09:56

Zeptej se svého lékaře. Jako jestli máš jizvu dobře zhojenou a jsi rok po císaři, tak by to bylo možné. Ale opravdu jen v případě, že jizva je pevná. No a určitě počítej s dalším císařem, po dvou císařích rozhodně jedině opět císař. Vzhledem k tvému věku už bude další těhotenství nejspíše poslední. A jestli je jizva dobrá a po dítěti toužíš, tak bych to asi moc neodkládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
24.12.25 10:53

Počkej minimálně dva roky, já i s dobře zhojenou jizvou porodila předčasně. Děloha už to nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
24.12.25 13:43
@Helena1886 píše: Více

Nech si tu jizvu poradne zkontrolovat a pak asi v pohode do toho. Nebyva to problem, sama bych do toho sla (taky dva cisari), ale snazime se 3 roky a nic…
Riziko predcasneho porodu je mirne zvysene kvuli horsi kvalite jizvy nebo komplikaci s placentou, ale neni velky rozdil mezi jednim a dvema cisarskymi rezy. Takze doporucena pauza 1 rok by mela byt dostecna. Ale kontrolou urcite nic nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
24.12.25 14:20
@Petra Star píše: Více

Souhlas, ale počítat s možností obtíží (riziko delší či opakované hospitalizace) v případě potíží s jizvou či placentou), což není lehká situace se dvěma malými dětmi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
24.12.25 14:52

Známá to měla podobně, možná trochu větší rozestupy… a bác 3. dítě dvojčata. Raději ani nehádám, co to pro tělo muselo být… ale zvládli to teda. Museli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
24.12.25 15:14

Mam tri deti SC, odstup 23m a 3r. Jizva byla spatna po 1.SC, spatne se hojila, hnisala, spatne srustala. Ale nikdo z lekaru mi nic nezakazoval, jen rekli cekat rok. A pak az prirozeny porod mi zatrhli, ale to ve 36.tt kvuli velmi tenke jizve (1.8mm). Driv rikali, ze to nema smysl merit :think:. Pred tretim porodem jsem mela jizvu krasnou (6mm), ale uz se nikdo neptal na nic a automaticky SC. Po tretim SC mi rekli, ze dalsi tehotenstvi nedoporucuji kvuli srustum, po druhem mi rikali pockat 2r s otehotnenim. Vsechna tehotenstvi bez komplikaci. Znam holky, co jim nedoporucovali dalsi tehotenstvi uz po 2.SC, ale mne teda az po tom tretim :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
24.12.25 21:48

Mam za sebou 3 cisařský řezy. Rozestup rok a půl mezi 1. a 2. porodem. Mezi 2. a 3. porodem rozestup 17 měsíců. O druhé ditě jsme po porodu prišli, takže jsem byla presvedcena, ze do 3. cisare proste pujdu. Názory doktoru na rozestup mezi porody po CS byly ruzny. Vetsinou starsi generace doporucila otehotneni po roce, mladsi lekari uz tvrdili, ze staci pul rok a kdyz je jizva ok, nic tomu nebrani. Na toto tema jsem mluvila s vice doktorama. Ja měla jizvu v poradku. Treti tehotenstvi probehlo naprosto v poradku, rodila jsem u Apolinare v 38+6 planovanym cisarem. Kdybych to chtela zkusit prirozene, nechali by me. Jizvu mi v prubehu tehotenstvi snad ani nikdo nekontroloval. Vse ok. Nasledne zahojeno taky ok, jizva vypada ted lip nez po 2. rezu. Lekar se dokonce ptal, zda planujeme jeste jedno dite. My ho uz tedy neplanujeme, tech rizik bych se dost bála. Samozrejme mi lekarka rekla, ze je to rozumny.

Byla jsem tedy mladsi, posledni cisar v 32 letech.

Na pokoji se mnou byla pani co mela 2. cisar a jizva ji malem praskla.

Takze, za me strasne zalezi, v jakym stavu je tva jizva. Ale aktualne ses uz rok od porodu, nebudes rodit zitra. Jestli je jizva ok, uz bych dyl necekala, i kvuli veku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.25 23:23

Já mela 25m a 20m mezi císaři. Problém žádný nebyl. Ale byla jsem mladší. Hurá do toho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital