Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Diskuzi jsem tu nikdy nezakládal. Jen mi něco vrtá hlavou a já nevím, kde se na tohle zeptat. Trenér v gymu nakupovat moc nechodí a skoro s nikým jiným se poslední dny z kamarádů nebavím. Tak jen stručně…
Minulý týden jsem se stavil v LIDLu na Barrandově. Už jsem byl na řadě na pokladně když přišla důchodkyně a svůj nákup si začala skládat přede mě. Tak jsem jí to pomohl zas naskládat zpátky a zeptal jsem se jestli se nezbláznila… Vypadala celkem překvapeně a jestli se nezlobím a pustil bych jí… Tak jsem řekl že ne a ne. A jestli jí není hloupý bez dovolení předběhnout pět lidí co celý den strávili v práci, aby jí mohli zaplatit důchod. Ale zjevně nebylo, přeskládala si nákup za paní za mnou. Dneska jsem se zase zastavil v LIDLu… a situace skoro přes kopírák. Už jsem byl na řadě a tentokrát si přede mě nějaký tělnatý padesátník začal skládat párky a plechovkový piva. Zase jsem mu to naskládal zpátky do košíčku a svěřil jsem se mu s mým názorem na morbidně obézní co chtěj předběhnout tři lidi aby do sebe mohli začít dřív cpát šmakulády z masokostního separátu. Vypadal tak zaskočeně že tam možná stojí ještě teď a snaží se mrknout synchronně oběma očima.
Tak jsem se jenom chtěl zeptat jestli se Vám to stalo taky? Nejpodivnější bylo jak oba byli úplně autenticky zaskočeni. Jak měli pocit nezpochybnitelného nároku na to předběhnout celou frontu? Nebo je to nějaká nová facebookový výzva kterou jsem nezaznamenal?
V Lidlu nakupuji pravidelně cca 5× týdně a NE, nikdy se mi to nestalo.
Řekla bych, že se mi to snad ještě asi nikdy nestalo, nebo si na to teda alespoň, nijak nevzpomínám…
![]()
Ale jinak, bych z toho určitě nedělala zase žádnej velkej problém, pokud by se jednalo o nějakého seniora nebo maminku s plačícím dítětem a zeptala se, jestli bych jí nepustila. Protože, jinak bych si asi myslela, že je trochu oprsklá.
![]()
PS: Samozřejmě, že si dělám srandu, protože takové lidi obvykle pouštím sama od sebe, aniž by se mě museli prosit. Nebo třeba i toho, když vidím, že má v ruce jen něco málo a musel by čekat, než mě u pokladny odbaví s mým velkým nákupem. ![]()
Taková hyena zase nejsem a kolikrát jsem vděčná za ty, kteří mají stejné smýšlení, jako já. ![]()
Příspěvek upraven 19.05.26 v 23:11
Ne, nikdo mě nepredbihá ani v Lidlu, ani jinde. A kdyby ano, stačilo by upozornit, ze jsem tam byla dřív, a ne je urážet.
Já ti nevím, ale když stojím ve frontě, tak tam moc místa není, a jakmile se uvolní trochu místa na pásu, tak už tam dávám svůj nákup. Fakt si nedovedu představit, jak by se přede mě nenápadně vetřel otylý padesátník, který by na pásu dokonce našel místo pro svůj nákup.
Jestli ty náhodou nedodržuješ více než bezpečný odstup, možná i s mobilem před očima?
Diskusi jsi tu nikdy nezakládal, chlapče?
Tak si osvěž paměť, než začneš plácat nesmysly.
Odpověď na dotaz zní - ne, nestává se mi to téměř vůbec. A když už jednou za čas výjimečně, tedy na to reaguju slušnou formou - ne jako hulvát a arogantní trouba.
Taky se mi to neděje, nikdo mě nepředbíhá. Ale setkala jsem se s přednostním právem v Portugalsku, kde je to u každé kasy napsané - přednost mají nakupující s malými dětmi, těhotné ženy a důchodci. Skutečně se u kasy řada ukázkově rozestoupila a ještě naběhl zřízenec a vyskládal mi nákup na pás. Já zírala! ![]()
@Klmarik píše: Více
Tak to je mazec, při představě, že tam jak pitomec čekám a předběhnou mě 3 lidi, protože jeden je důchodce, druhá těhotná a třetí má malé dítě. A já jedu strhaná z práce za svými dětmi - posbírat je ze školky a ze školy a všem těmto lidem dávám přednost, protože ten důchodce, chudák, nemá čas ztrácet čas. ![]()
@TerezaVoříšková píše: Více
Těhule můžou počkat těch pár minut, to jich neubude.
A to se ti zdálo, když sis šel dát šlofíka dneska po obědě, nebo třeba už v noci z neděle na pondělí?
Ne. Tohle se neděje. Ani u nás, ani na Barrandově.
Mimochodem… Doprčic, poslední dobou je tu neskutečně hodně chlapů. Nic proti tomu, ale ty diskuse jsou většinou dost bizarní.
Ne, nikdy se mi to nestalo. Potíž má řešení, jmenuje se to rohlik.cz, to spolehlivě předejde všem traumatům.
@TerezaVoříšková píše: Více
Asi je potřeba jít nakoupit až s dětmi
Ono to bude vždycky pro někoho nefér. Pamatuji si, jak ke konci těhotenství už nebyla síla ani dojít z obchodu do autobusu, těch 100 metrů jsem si rozdělila dvěma odpočinky na lavičce a v obchodě mezi uličkami seděla na vozíku, abych dobrala sílu dojít až ke kasám. Nakonec jsem raději objednávala dovážku a zaplatila kurýrovi za odnos až za dveře do bytu. Jestli tohle je srovnatelné s množstvím sil lidí 80+, mám s nimi soucit…
@Klmarik píše: Více
Vidíš, já mám 3 děti a v osmém měsíci jsem ještě jezdila na kole a tahala třeba starší děti na saních do kopce. Pro mě těhotenství nebylo nemoc a u postát u pokladny jsem v klidu zvládla. Ale možná je to tím, že jsem se nijak nešetřila a měla jsem dobrou koníčku až do porodu.