Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, je tady někdo, komu dítě už ve 4 měsících spalo jen 2× denně|? Můj starší tak spal někdy před rokem, tak mě to překvapuje. Dcera mi připadá unavená, ale uhoupala bych ji možná v kočáru venku, doma u prsa nějak ne a ne zabrat. Vysloveně vřeští, když se ji pokouším uspat. Vydrží někdy i 5 hodin v kuse nespat, i když ke konci už je taková protivná. V noci spí teda ukázkově.
Máme doma měsíční miminko a jsou dny, kdy si schrupne akorát na tři hodiny plus menší pětiminutové šloficky po kojení. Je to tak každý druhý den. A to jsem myslela, že miminka jen ji a spí ![]()
Já mám doma téměř čtyřměsíční miminko a spí 3× denně. Ráno vstává v 6hod, okolo 8hod už chce zase spát (cca na hodinu), pak spí cca od 12 hod (někdy i tři hodinky) a pak si většinou dá ještě 20min spánek okolo 17hod. Večer usíná mezi půl 8 a půl 9.
Ahojky taky mám 4 měsíční a vstáváme jak kdy někdy v půl 7 a někdy v půl 8 padne půl 10 a jdeme spinkat cca 30min o půl 1 znovu spinká cca zase 30min a pak kolem 16h spinká do 16:30 - 17h pak se kolem půl 7 vykoupeme a v 20h spinká až pěkně do rána v noci akorát kojíme
@Flek1234 @Abbynka15 Nam taky tak ukázkově spala, 3× denne, ale ted miva dny, kdy spi jen 2× denne a nejak to nikomu nesedne.
Vstava v sest, pak usne v osm cca do desiti. Pak v jednu cca do tri. Usina v sedm vecer ![]()
I v kocarku si pokladala hlavu a stejne ne a ne zabrat.
Prijde mi nejak mala na takove spani, i kdyz prisla by mi mala i na lezeni a to uz davno peruje na kolinkach a ted dela prvni „kroky“.
Příspěvek upraven 20.07.21 v 21:25
@Dobrej_tym oni děti vydrží už spát jen třeba 1 denně a pak až večer to znám při dceři a teď můj 4 měsíční je hrozně aktivní pořád brouka a ani na klíně neposedi chce stát
ani v lehátku nevydrží sune se dolů takže raději ho tam nedávám ale miluje postýlku s hračkami a kolotoč a hlavně na bříšku ![]()
Holky, tak u nás je změna, spí max 2× denně
a to nám jsou 4 měsíce až v pondělí.
Nejmladsi dcera mi spala 2krat denne od 3m. Meli jsme pomerne pevny rezim, protoze se vstavalo se starsimi do skolky, chodilo se pro ne po obede. (Mne to vyhovovalo. Nejvic mi ale vyhovuje, kdyz deti uz pres den nespi.)