Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky holky,
chtěla bych se zeptat, jak řešíte mobilní telefon vs. dítě.
Jakým způsobem považujete za nejvhodnější za telekomunikační služby platit?
Díky za odpovědi
![]()
Starsi dcera (8 let) ma telefon na kredit, dobyji deda, dostava kredit v praci a vse neprovola, tak ji to nechava.
Mladsi dcera (6 let) ma detskou simku k te moji, je tam pausal 0,–, volne minuty do stejne site a to co by provolala mimo navic tak pripocitaji normalne k moji fakture, ma tam tedy nastaveny limit max 100,– mesicne. Ale ona ma telefon hlavne na to, kdybych volala ja ji.
Dcera 8 ma pausal v ramci nasich a volani mezi sebou mame zdarma. Stejne nikomu jinemu nevola ![]()
Jinak pocitam s tim, ze pozdeji by dostala nejaky limit, ktery uhradime my a zbytek si bude hradit z kapesneho.
@Kofolová jakýkoliv věk ![]()
Třeba jen názor na to, jak je to „lepší“ ![]()
@Monny píše:
@Kofolová jakýkoliv věk
Třeba jen názor na to, jak je to „lepší“
No, to se právě může odvíjet od toho věku…
@Monny můj 8,5 letý má svůj mobil, má paušál, přidružený k mému číslu, ovšem všechny hovory mi musí hlásit. mobil má proto, aby mu mohl volat táta. On sám občas volá a píše kámošům.
Ahoj.
1. já mám paušál, dítě (8,5 roku) kredit
2. platí dědeček, od něho má dcera telefon.
Zatím téměř nic neprovolá, její spolužáci ani kamarádi vesměs mobil nemají, dcera ho má proto, abychom ji měli pod kontrolou, když jde někam sama nebo je sama doma.
10 letá má kredit. Výhodu vidím v tom, že mi neudělá několikatisícový účet. Když si kredit vyvolá, tak má smolíka…
Dobíjím tedy já, ne z kapesného.
Já měla kredit až do svých 18ti… v den svých 18ti jsem si našla paušál za… tyjo, 100 nebo 200 teď nevím… a sms zadara do 5ti čísel všech sítí.. to jsem využila… ![]()
a brácha (14 let) má dobíjecí a kredit mu kupují naši… on mobil víceméně nepotřebuje, teď má lumii tak s tim akorát machruje ve škole že fotí kraviny a tak… jinak jediný komu volá je nevlastní babička, občas napíše mě (od tý doby co jsem se odstěhovala) a sem tam s kámošema se domlouvá kdy půjdou ven.. a když měl období, že utrácel za hry, tak si kredit platil ze svýho (nedostává kapesné, ale o velikonocích si vyřehtá a od nevlastní babičky nedostáváme dárky, ale většinou v obálce nějakou papírovku)