Dítě a PC hry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1211
23.2.13 12:29

dítě a pc hry

Ahoj holky :) zajímalo by mě jak často pouštíte své drobátka na počíteč?4letá dcera má ráda detské hry pexeso, oblíkačky, dovednostní prostě takové ty opravdu neškodné blbinky. Skoro každý den asi tak hodinu spolu podotýkám jen spolu sedíme a hrajeme si. Chtěla bych znát váše názory na to jestli to mam dceři dál povolovat nebo nechavat, jinak mi příjde že se ted přes zimu doma nijak už nudí a to kreslíme, hrajeme pexeso, člobrdu, čteme si, prostě všechno možné. ven ted nechodíme ještě mame ATB, takže vše možné vymýšlím, ale mám stále pocit že dítko není jaksi vybité proto jsem zvolila formu her na pc. jinak není to tak že by nic neuměla a jela jen hry…hry…hry…umíme pekně malovat, psát, vymýšlet příběhy prostě hrát si jako normální čtyřleták jen prostě zima je dlouhá a už nam dochází nápady…co delate radi stak malými dětmi??? :think: dekuji za náměty a názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6971
23.2.13 12:33

No myslím, že to na škodu není..jen hlavně nepřidávat další a další hodiny na pc.. během dvou let to dítko chce víc a víc- alespoň soused.. a to už nechce jen pexeso-to je nuda..:/:D)…
Ale myslím, že takhle je to neškodný:) spíš bych založila další diskuzi na téma jaké hry na pc pro takhle malé děti- jako vývojové hry, kde se něco přiučí apod.je jich hodně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.2.13 12:40

20 min. občas obden. Z toho si třeba týden nevzpomene.
Taky čtyřletá. Baví ji vaření na girlsgame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
23.2.13 12:41

V dnešní době děti s počítačem vyrůstají. POdle mě není dobře, když rodiče dítě k PC nepustí a ještě se tím chvástají, že jejich dítě PC zatím nezná.
Je důležité umět vybírat a dodržet stanovený čas.

Moje děti 6 a 4 roky mají ve volné dny taky cca hodinu na PC, někdy i víc, když je víkend a nemůžeme ven, je sněhová vánice, jako teď.
Na druhou stranu se ale ve všední dny k PC třeba vůbec nedostanou, protože nejstarší se musí učit, chodí do zápasu, na flétnu a klavír.

Taky bych spíš uvítala diskuzi o tom, jaké hry a stránky pro děti vybírat, případně co koupit, protože kvalitní hry nebývají zdarma.
To, co je na netu volně ke stažení zdarma, tak tím se nenechtě zmást, zase tak kvalitní to není - i když hra nese třeba označení „logická“..
Jak dítě pochopí strategii, tak hraje pořád dokola do zblbnutí jedno a to samé, jen v jiné variantě. I to pexeso, je tam omezený počet variací a dítě se to může naučit obracet. Prostě ví, co k čemu patří, ne, že by si to zapamatovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
23.2.13 12:49
@gabki píše:
Ahoj holky :) zajímalo by mě jak často pouštíte své drobátka na počíteč?

Vůbec. Naše děti počítač používají k dívání na pohádky, případně k poslouchání písniček na youtube.

Hry na něm nehrají - považuju to v jejich věku za zbytečné. Počítač je věc, kde rozhodně nehrozí nějaké „promeškání“ - až přijde jejich čas a budou počítač potřebovat ve škole, případně ho budou samy pro nějaké rozumné hry a činnosti vyžadovat, budou ho mít k dispozici podle potřeby.

Ale zatím taková situace nenastala a my sami je k tomu v tomto věku nevedeme - upřednostňujeme jinou zábavu. Pexeso a jiné hry hrají spolu (jsou si věkově blízcí) nebo s námi v reálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
23.2.13 12:57

Ani jednou jeste hry nehral.syn 6let. Na pocitaci se diva obcas na pohadku, nebo pousti pisnicku. Hrajeme stolni hry. Nevidim duvod ho k pcitaci poustet. Prozatim. ;)

• Citovat
  • Upravit
1211
23.2.13 13:09

Tak asi bych spíš potřebovala poradit jak 4leté dítě motivovat :think: mám pocit že hodina na pc neuškodí, když jsem sní a je fakt že jsem to povolila já a já byla ta první kterou to napadlo, jenže asi v zoufalství protoženevím co s malou furt vymýšlet, tak třeba stolní a deskové hry hrajeme každý den, keždý den pexeso, každý den malujeme(vodovky, pastelky fixe),jedno ztoho, plastelínujeme podle takové chytré knížky delame zvířatka, sem tam se malá dívá na pohádky, tv jí skoro vubec nepoštím, má svuj přenosný dvd přehrávač a když chce pohádku tak se dívá u sebe v pokojíčku ale fakt sporadicky.tak už nevím co s malou vymyšlet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.2.13 13:09

My jsme to syna učili, když chodil do školky. Bylo mu asi 5.
Do té doby jsme taky nepouštěli.
Ale ve školce byl jediný, kdo to neuměl ovládat.
Byl za troubu, smáli se mu.
Tenkrát jsem ho učila ten klasický vláček. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
23.2.13 13:15

Včera jsme třeba rozstříhali starou rukavici a šili jsme takové prstíkové manásky, myslím že hraček a všeho má dost, jen mi příjde že se nudí, dává to najevo tím jak chodí jakoby od ničeho k ničemu, sem tam si něco vytáhne a pak to nechá být a zase chodí a maminkuje…tak jsem jí právě jednou vzala na klín že se koukneme na pc na nijakou tu hru a jooo to se jí líbilo…ale říkám to je tak hodina denně…a to jí baví…věřím že by u toho vydržela sedet v podstatě déle než jí povoluji, ale to má princezna smulu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
23.2.13 13:17

Naše hraje, už nejsme v době za krále klacka a technika jde dopředu, děti umí to co neumí naši rodiče nebo prarodiče, takže je jasný, že i děti jsou na tom trochu jinak než my. Každopádně to neznamená, že u toho děti musí sedět denně 10hodin, to rozhodně ne. Souhlasím, že dítěti nic neuteče, ale každý je na tom trošku jinak. Někdo už je vývojem někde jinde a umí „všechno“ a proto zkoumá dál - v tom případě bych dovolila. Dceři bude 5 co nevidět. Hraje lego duplo i lego friendr, ale i cars v legu. Pak má pár na www.1001hry.cz a tam oblíká nebo líčí a nebo se „stará“ o miminko.
Někdy se stane, že nevypnu FB a ona tam vleze a hraje princeznu co střílá kuličky (nevim jak se to jmenuje, nebo medvídka, princip stejný)

A pochopitelně, když děti rodiče na PC nevidí, tak po něm ani tolik moc netouží, jako to dítě, který na PC vidí rodiče „NONSTOP“ u nás to tak je, přiznávám(jsem na internetu skoro každou volnou chvíli, kterou mám pro sebe), kdybych tu neseděla já, tak to to dítě tolik neláká, ale má hodinu denně a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
23.2.13 13:20

@gabki možná je to tím, že má všeho tolik ;) ale kdo ví, hodina neublíží, hlavně se to nesmí rozjet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
23.2.13 13:21

OT neteř ve 3. třídě je údajně jediná trapná, která nemá dotykovej telefon s internetem :nevim: dneska je to fakt asi jinak

já ho třeba nemám, ale tenhle argument jí nezajímá, protože já jsem stará :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.2.13 13:22

Oni to rychle všechno chápou, když jsou malý.
Naše 4letá plně ovládá xbox, můj mobil. Nikdo jí to neučí, nevysvětluje.
Jsem spíš ráda, že na to není trubka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.2.13 13:34

@gabki Starší syn (4 roky) má rád:

Hravé učení - s tím začal už jako mladší, sám se podle toho učil abecedu, čísla atd. Moc ho to bavilo..
Piškvorky - on-line piškvorky, které hráli proti sobě s tátou (každý z jednoho PC)
Šneka - logická hra, ani ne moc snadná, aby to vyřešila hned, ani ne moc složitá, aby ji to odradilo
Vehicles - ta je na mě trošku moc akční, ale v podstatě je taky logická, tak jsem ji synovi občas tolerovala

Asi toho je víc, ale už si to nemapatuji. Od té doby, co máme mladšího, který do toho staršímu pořád lezl, tak se hry na PC u nás nehrajou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.2.13 13:40
@jadviga píše: … Hraje lego duplo i lego friendr, ale i cars v legu. …

Co to je, kde to je? :think: To by syna asi hodně bavilo… Prosím o link.

Jinak souhlasím, že není dobré, aby u toho děti nějak extra vysedávaly, ale nadruhou stranu, manipulaci s technikou v tomto věku vstřebávají bleskurychle a naprosto přirozeně. Můj bratr se přes hraní her na PC dostal k programování (ještě jako dítě), později vystudoval Fakultu informatiky na univerzitě a jaký je z něj teď odborník a profesně úspěšný člověk! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák