Dítě a televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.4.10 16:58

ahoj, já taky kdysi byla závislák a měla to jako kulisu ale u prcka mi to nepřišlo správné a tak jsem se naučila ji nepouštět a čas jsme venovali spíš hře, chodili plavat a víc na procházky.. myslím že v 11měs je to zbytečné, vždyt je pro něj přece spousta lepších aktivit nebo se pletu? My začli pouštět někdy v 2,5letech večerníček a stejně tak tak ho sledoval a ted skoro v pěti letech k tomu ještě školku ale jinak nevidím důvod aby tím trávil čas… hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
29.4.10 21:44

My na telku nekoukáme skoro vůbec, jsme celý den venku. Jen ráno, než vypadnem, pustím malé znělku kouzelné školky, ona si u toho zamává ručkama a hurá ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.4.10 21:50

Ahoj.

Pro Járu je televize spíš něco jako hračka. Zapne - a ona svítí a hraje. Vypne - a ono nic. Obsah sleduje pouze pokud se tam míhají postavičky úměrně jeho chápání, takže večerníček, školka, animáček, upparáda nebo jak se jmenují všechny ty pořady pro děti na různých kanálech … no a reklama, například animovaný mimozemšťan prezentuje noteboky … záměrně pouštím jen tu školku a večerníček, a pak telka běží třeba když se já chci koukat (žehlím u nějakého filmu nebo seriálu … ) Spíš se snažím jako kulisu mít zapnutý rádio …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21615
29.4.10 22:09

tak my jsme tžeda docela televizní maniaci. Já mám hodně televizi jako kulisu. klidne sedím u PC a v televizi mi běží ČT24. Klárka se taky docela ráda kouká. Ráno k snídani nám běží pohádka (aspoň mi v klidu sedí, já do ní rchle nacpu jídlo a běžíme do školky). celý dny je pryč a odpoledne po příchodu ze školky to nechávám na ní. Pokud chce pustit pohádku, tak jí nebráním, pokud ne a chce si hrát, tak se snažím ovládnout a nepustit si ji :) jinak zase máme tradiční rituál po koupání, kdy je pohádka a večeře a pak se jde spát. Máme strašně pohádek nahraných jak na PC, tak i na DVD a Klárka už kouká i na dlouhé animáče jako je Hledá se Nemo a spol. Tyhle pohádky ale můžu i já :-)
Pravda je, že když byla malá, běhala mi dost televize se zprávama. pak jsme to dost omezili a hlavně když je krásně, proč být doma. Pokud není zájem o pohádky, tak bych ho nenutila. u nás teda jako první vedly reklamy a pak pohádka O človíčkovi. krtek až mnohem později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.4.10 23:33

já jsem absolutní odpůrce televize pro malé děti, roční chlapeček stejně z toho nic nemá, spíš mi přijde od mámy pohodlnost pustit dítěti blikající obrázky a je klid, když si spolu lehnete do postýlky s krásnou knížkou určitě uděláte líp, navíc jsem přesvědčená, že televize kazí oči, a měla bych strach že za chvilku bude kolem mě pobíhat 2letý brejlounek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
30.4.10 07:37
zuzka.mamka píše:
já jsem absolutní odpůrce televize pro malé děti, roční chlapeček stejně z toho nic nemá, spíš mi přijde od mámy pohodlnost pustit dítěti blikající obrázky a je klid,…

Zuzko, máš pravdu, někdy je to pohodlnost… ale někdy taky nutnost… Občas je potřeba udělat něco, u čeho dítě nemůže asistovat a občas jsi prostě natolik unavená, že ta půlhodinka Kouzelné školky je poslední záchrana. A to nemluvím o tom, chytne-li máma třeba chřipku a nemá hlídání…
Ty máš jedno pětiměsíční dítě… tak za rok si povíme, jestli budeš stále tak radikální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.4.10 07:40

Souhlasím s Bohunkou. Nic se nemá přehánět, ale rozumně. Malému cíleně také televizi nepouštím, ale když potřebuju vyžehlit, jen díky TV vydrží tu půlhodku v postýlce relativně v klidu. Lehnutí do postele s knížkou se u nás tedy fakt nekoná, to bych ho musela přivázat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2081
30.4.10 07:46

zuzko.mamko, presne jak pise Bohunka…povime si za rok :-)
Ja jsem taky (jako bezdetna) mela vzdy radikalni nazory ohledne sledovani TV ditetem, o DVD vecernicku nemluve…a ted? uz mame z te kolekce vecernicku asi 30 DVD a rozhodne se mala diva kazdy den aspon 20 minut. A ja si aspon udelam neco v klidu, nebo si dam aspon kafe bez „otravovani“…a to male cteme, zpivame, umi sama uz pres 20 basnicek a pisnicek, takze to nezanedbavame.
Ale davam si pozor, co ji poustime - nebudes tomu verit, ale takovy Krtecek ji naucil spoustu veci, dela to po nem a je to moc dobre a inteligentni (vcetne hudby, o ilustraci nemluvim, ta je super). Takze pustit bezmyslenkovite diteti nejakou detskou TV ze satelitu to ne…ale kdyz si vyberes, CO pustis, nemuze ti nikdo rict ani popel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
30.4.10 11:09

myslim si ze dite ma cs nez zacne koukat na TV. Doma pustime pohadku v sobotu rano (30 min) a vecernicky kdyz jsme doma. Ale nez travit cas pred TV radeji jdeme s deckama ven. TV vubec neni potreba a sama zapremyslej zda ji opravdu tak potrebujes jako kulisu. Jestli by nestacilo radio, pisnicky?
Mimoto ze jsem nekde cetl studii ze tv podporuje obezitu a to ze byvaji lide hloupejsi (diky oblbovaci kulise).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.4.10 11:49

Ja bych zuzku.mamku tak neodsuzovala. Mam triletaka a miminko a starsiho k televizi odkladam velice, ale velice vyjimece. Jednou za pul roku? Tak nejak. Kdyz potrebuju udelat neco akutniho do prace. Zehlim vecer, kdyz Jenik spi a ostatni domaci prace dela cca od roka se mnou. :nevim: Nerikam, ze nekouka, to kouka. Na Skolku, kdyz stihame a na Vecernicek. Nekdy chce dil, dva „vecernickove“ pohadky (Krtek, Pat a Mat…) tak mu taky neodepru. Ale rozhodne ho k televizi neodkladam.
Ale na druhou stranu samozrejme vyuziju, ze se diva a ctu treba maily nebo emimi. To me jinak nenecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
30.4.10 12:29
Lucci píše:
Ja bych zuzku.mamku tak neodsuzovala. Mam triletaka a miminko a starsiho k televizi odkladam velice, ale velice vyjimece. Jednou za pul roku? Tak nejak. Kdyz potrebuju udelat neco akutniho do prace. Zehlim vecer, kdyz Jenik spi a ostatni domaci prace dela cca od roka se mnou. :nevim: Nerikam, ze nekouka, to kouka. Na Skolku, kdyz stihame a na Vecernicek. Nekdy chce dil, dva „vecernickove“ pohadky (Krtek, Pat a Mat…) tak mu taky neodepru. Ale rozhodne ho k televizi neodkladam.
Ale na druhou stranu samozrejme vyuziju, ze se diva a ctu treba maily nebo emimi. To me jinak nenecha.

Nechápu, co si představuješ pod pojmem „odkládat“… 8-o vždyť Tvůj klučík se tedy taky dívá, ne? A v době, kdy se dívá, Ty si půl hodinky odpočineš nebo něco uděláš… co jako myslíš, že děláme my ostatní??? 8-o 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.4.10 12:35

Já si myslím, že občs se nic neděje, když ten prcek sedí a dívá se na televizi.. jak jsem psala my se nedíváme, ale jenom proto, že zájem nemá. Pustěnou ji před den nemám, večer ano, ale to si většinou hraje a opravdu ho zajímá jenom ta reklama s dětmi.. Když to mamince na chvíli pomůže, tak pěkná pohádka takové ty krátké 10 ,15 minutové za čas nevadí.Až ho to bude bavit, tak mu tu pohádku pustím - spíš se asi tady dává dohromady - občas pustit pohádku a vysedávání celý den u televize.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
30.4.10 13:08

já mám zatím jasno televize nee, často hlídám syna švagrové kterému jsou 3 roky, a jeho máma praktikuje výchovu tady máš film a dej mi chvíli pokoj, u nás je téměř každý týden, a telvizi nepustím i když chce, v zime jsme chodily ven blbnout do sněhu, a jak byl pyšnej když mi mohl vozit kočár, ted když je hezky jdeme zase na píškoviště a na nějakou televizi si ani nevzpomene, já osobně televizi neuznávám když vidím novácké pořady typu mr. gs je mi úplně špantě z toho ubohého humoru, tím neříkám že telvizi nesleduji, mám své vybrané pořady na které koukám, občas si pustím film, za názorem že dítě dejme tomu do tří let nemá u televize co dělat si pevně stojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.4.10 13:54

Bohunko… mela jsem na mysli to, kdyz planovane jdu a pustim decku bednu, protoze chci mit klid. To nedelam. Pokud si sam nevzpomene, telku nema. A pokud si vzpomene vickrat za den, tak ji taky nema. Nevidim nic prinosnyho na tom, aby pred tim sedel, svoje si muzu udelat po vecerech. :-)

Jo a uz vubec nechapu nechat bezet telku jako kulisu treba se zpravami nebo upoutavkami na serialy, filmy… Deti to vnimaji a aby videl strileni a jine veci, to fakt videt nemusi. Podle me. :nevim:

Zase ale nejsem zastance echt zakazovani, protoze pak uvidi telku nekde na navsteve a fascinovane se od toho neodtrhne. Proste vseho s mirou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
30.4.10 14:52

Z TV se blbne a nici to fantazii. Ale chapu lidi kteri pusti telku at se decko divaa oni si chvili polezi. Ovsem jak jsem psal podle me je to spatne.
TV = 10 - 15 vecernicek (kdyz ho stihnem) a jinak at si jde hrat. Mate-li vic deti pohraji si mezi sebou.
Mala ma 2,5 a ta druha 0,5. Uz ted ji vedem at si jde hrat s pulletou, zabavi se navzajem.
Uplne ale TV nelze odstrihnout, jak zacne chodit do skoly bohuzel musi zapadnout tim ze bude TV aspon trochu sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí