Dítě a televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
1.5.10 13:11

Taky myslím, že se tu trošku smazává rozdíl mezi dětma, které hledí na televizi celý den a které se jednou denně mrknou na pohádku.

Ono lehnout si s knížkou do postele je hezké, ale když už po stopadesáté člověk odpovídá na otázku „toto?“ „ano, to je kolo“, už to trochu unaví :lol: :lol: :lol: To je lepší varianta, kdy mi u toho vydrží sedět. V horším případě ho chytám za nohy a opakuju "ne, nechej, to má tatínek klávesnici, nehaž tu myš na zem, pozor, ať se tam nepraštíš… :roll: " :lol: :lol: :lol:

Takže nějakou desetiminutovou pohádku „na přehození“, v době mezi dvěma čteníma v knížce, popř. jinýma aktivitama vůbec neodsuzuju, nejsem robot :nevim: No, ale Samíka to stejně nebaví, takže čteme, krámujeme a hrajeme si. Ale že bych kvůli tomu byla lepší, než ostatní… to asi ne :mrgreen:

zuzka.mamka píše:
za názorem že dítě dejme tomu do tří let nemá u televize co dělat si pevně stojím

To jsem zvědavá, jak budeš tento názor ventilovat dítku, které ti bude stát u TV a ladit kanály :mrgreen: :lol: :lol: :lol: Ale nic ve zlém, chápu, že to myslíš jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
3.5.10 13:17
zuzka.mamka píše:
za názorem že dítě dejme tomu do tří let nemá u televize co dělat si pevně stojím
To jsem zvědavá, jak budeš tento názor ventilovat dítku, které ti bude stát u TV a ladit kanály :mrgreen: :lol: :lol: :lol: Ale nic ve zlém, chápu, že to myslíš jinak :wink:

Jednoduse, povedes ho k tomu odmala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.5.10 13:24
Jrk píše:
zuzka.mamka píše:
To jsem zvědavá, jak budeš tento názor ventilovat dítku, které ti bude stát u TV a ladit kanály :mrgreen: :lol: :lol: :lol: Ale nic ve zlém, chápu, že to myslíš jinak :wink:

Aha, tak to by mě fakt nenapadlo. No, Samíkovi jsme televizi nikdy neukazovali, ale jak (sám!!!)objevil, že to má knoflíky na mačkání (které vůbec nepoužíváme), tak byl konec. Stejné je to teď s knoflíky u PC, videa, DVD… Asi jsme udělali někde chybu, měli jsme si tě pozvat hnedka na začátku, abys nás poučil :-P :wink: :roll: :zed: :lol: :lol: :lol:

Jsem z tvých dřívějších příspěvků měla pocit, že máš děti… :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.5.10 14:38

Holky nevím, ale o cíleném odkládání k televizi typu bud zticha a dívej se na střílečku tu nikdo nemluvil :nevim:
Nevidím nic špatného na tom, že se dítě podívá na krátkou pohádku a maminka si u toho odpočine nebo udělá jinou práci. Nejsme roboti.
Na druhou stranu televizi jako kulisu taky nechápu a doma neprovozujeme. Taky ji nemám příliš v lásce, koukám jen na vybrané oblíbené pořady.
Nicméně izolovat dítě zcela od televize mi nepřijde rozumné a oči si přitom zkazí max v případě, kdy civí na telku z několikacentimentrové vzdálenosti.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
3.5.10 14:39

Angu, našeho malého taky maximálně zajímají čudlíky a zejména dálkový ovladač :cert:
Našli jsme mu jeden starý a zkusili ho tím oblafnout (aby nezničil ten nový), nicméně tu lest prokoukl a ten starý ho naprosto nezajímá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8444
3.5.10 16:06

kulisa

Jsem bohužel tou, která je zvyklá mít tv puštěnou neustále, ačkoliv ji nevnímám. Teď se cíleně snažím si pustit rádio, když je malá se mnou v obýváku (což je pořád, pokud nespí :)). Ale někdy se zapomenu a uvědomím si až třeba ve 4 odpol, že to zas od rána běží. :nevim:
Hlavně ale řeším to, kde malá leží a odkud vlastně tv sleduje. Někdy je vyloženě pod ní a sem tam jukne-a to mi právě vadí a proto to vypínám. Jinak sleduju/nesleduju čt24 :roll: , abych byla trochu v obraze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
3.5.10 16:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
5.5.10 12:41
Angua píše:
Jrk píše:
zuzka.mamka píše:

Aha, tak to by mě fakt nenapadlo. No, Samíkovi jsme televizi nikdy neukazovali, ale jak (sám!!!)objevil, že to má knoflíky na mačkání (které vůbec nepoužíváme), tak byl konec. Stejné je to teď s knoflíky u PC, videa, DVD… Asi jsme udělali někde chybu, měli jsme si tě pozvat hnedka na začátku, abys nás poučil :-P :wink: :roll: :zed: :lol: :lol: :lol:

Jsem z tvých dřívějších příspěvků měla pocit, že máš děti… :think: :roll:

No ja mam deti (2) a ani u jednoho nemam problem. Ano obcas se snazi si tuknout. Ale je to spartanska vychova, ta starsi je naucena ze proste nesmi. Takze se na to nechyta. ale kdyz si to udelate jinak, tak si to musis obhajit. Jooojo, meli jste si me pozvat na zacatku… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
5.5.10 12:43
madi píše:
Angu, našeho malého taky maximálně zajímají čudlíky a zejména dálkový ovladač :cert:
Našli jsme mu jeden starý a zkusili ho tím oblafnout (aby nezničil ten nový), nicméně tu lest prokoukl a ten starý ho naprosto nezajímá :mrgreen:

Mame ovladace normalne na stole. Dite si ho nevsima, staci mu vysvetlit ze na nej nema chytat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.5.10 20:58

tv

Ahoj, tak vidím že každá máme různé názory. U nás jde televize od rána do noci, tedy když jsme doma, což teď a v létě jsme spíš venku. Ale jinak jsem za puštěnou televizi. Můj syn se u ní hrával od malinka i když na ní nekoukal, ale poslouchal a je to poznat. Nasával slovní zásobu jako houba. Od dvou let krásně umí „r“. Teď jsou mu 4 roky a mluví krásně a srozumitelně. Ve školce je jeden z mála co mu je rozumět. O slovní zásobě nemluvím. Takže teď u druhého dítěte je to stejné. Televize puštěná pořád. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
5.5.10 22:00

Je to samozřejmě na posouzení každého. Posledních pár let jsem používala TV jako občasnou kulisu a účinky jsem pozorovala sama na sobě, např. devastaci pozornosti. O škodlivém vlivu 99,5 % vysílání na dětský mozek, který je naprogramovaný na nasávání informací z okolí, jsem přesvědčená, koneckonců je toho o něm dost napsáno.
Angua: Vyřešit to jde celkem snadno - televizi jsme těsně před porodem věnovali:)
(Podobně to udělala má sestřenice, když viděla svou tříletou nemocnou dceru, jak sedí a zírá a zírá a zírá na pohádky. Teď už se umí zabavit třeba prohlížením knížky.)
Když dnes - skoro po roce - přijdu někam, kde tv běží a nikdo ji vlastně nesleduje (třeba ke svým rodičům), absolutně nechápu, jak jsem to mohla snést. Mám to stejně jako s kouřením :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
6.5.10 15:29

Díky holky všem :).. snažím se to omezovat, ale sem tam taky zapnu.. Opravdu je to asi individuální..každý máme jiný názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
6.5.10 15:37

Jinak jsem chtěla taky vysvětlit, že televize u nás není puštěná proto, aby se malý zabavil a já měla klid, odpočívám večer, nepotřebuji od něj klid přes den, to děláme vše společně.. Jen ji máme puštěnou jako kulisu, samo, že ne žádný střílení :pocitac: , malej je stejně skoro všude u mě a hraje si, na telku mrkne jen občas, není závislák, kterej od rána do večera nedělá nic jinýho než kouká jak telka bliká.. Když je krásně, jsme celý dny na zahradě, ale když jsme doma, automaticky zmáčknu ovladač a je to :oops: .. zajímalo mě, jestli to má nějaký vliv na dítě, i když na ni vlastně skoro nekouká :nevim: .. jak jsem se dočetla o poruchách soustředění, snažím se televizi omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.5.10 16:42
Jrk píše:
madi píše:
Našli jsme mu jeden starý a zkusili ho tím oblafnout (aby nezničil ten nový), nicméně tu lest prokoukl a ten starý ho naprosto nezajímá :mrgreen:
Mame ovladace normalne na stole. Dite si ho nevsima, staci mu vysvetlit ze na nej nema chytat. :roll:

8-o 8-o A jak staré máš dítě? Ono každé je jiné, některé je klidné a poslechne, některé holt divoký rarach, no.

• Citovat
  • Upravit
50725
8.5.10 00:18

Jrk, tak hlavně asi máš děti starší a asi rozumnější, no. My holt nejsme tak dokonalí, co se dá dělat :wink: Já nebudu stresovat sebe ani dítě kvůli blbému zapínání televize, když mi to zas tak neva, někdo má priority jiné :nevim: U nás je to hlavně tak, že když řeknu nenene, nesmíš, i plácnu přes prsty, tak ho to akorát rozdovádí a jde to just zkusit, co se stane :lol: :lol: :lol:

Viking - tak zas takové zlo v televizi opravdu nevidím, abych se jí musela zbavovat :lol: :lol: :lol: Spíš jak u všeho - člověk by měl o tom vědět, vědět, co mu to přinese a vezme - to stejné i dítě - to je se vším. V úplné izolaci řešení nevidím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí