Dítě nenavazuje oční kontakt

VeronikaKakaka
13.8.20 08:23

Dítě bez očního kontaktu

Ahoj, trápí mě jedna věc. Moje dcera je ve 4,5 měsících téměř bez očního kontaktu. Usměje se obcas, ale jakoby bokem, dřív s námi zvatlala, ale teď si zvatla jen sama pro sebe a od nás se odvrací. Nejraději je sama a spíš než hračky pozoruje své ruce a nohy. Když tatínek přijde z práce, neprojeví vůbec žádné nadšení a skoro se na něj nepodíva. V kočárku a v autosedačce v podstatě jen kouká před sebe. Pediatricka se nad tím nepozastavuje, ale mne už to připadá divné. Měl jste někdo podobný problém? Díky!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
13.8.20 08:40

Je to malé mimino. Nechtěj po ní zázraky. Víš jak jsou zajímavé ruce a nohy? Víš jak je zajímavý svět? Že mimino ve 4 měsících nemá radost z táty, mi přijde úplně normální.
Neřeš to tolik, jinak se úplně vystresujes. Nepozoruj ji a dej jí čas. Kdyby to dělala ještě za rok, tak bych už asi lehce zpozorněla. Ale teď je malinká.

• Citovat
  • Upravit
2996
13.8.20 09:56

Ja bych to nenazvala problemem. Ale kdyz mas takovy pocit… moje deti tento problem take mely. Jako male opravdu nevitaly tatu s otevrenou naruci. A to ani kdyz byly starsi. Kam by melo dite v autosedacce nebo kocarku koukat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
13.8.20 10:39

Jako speciální pedagog chci jen dodat, že třeba určení autismu u dětí je běh na dlouhou trať, ale určitě se nepozná už ve 4 měsících… Ve 4 měsících, se teprve začíná pořádně vyvíjet zrak u dětí https://coopervision.cz/…-prvnim-roce klidně si o tom něco přečti… ;) Je jasné, že se děti zaměří spíše na barvy a tvary než na osobu jako tokovou… Zatím bych byla v klidu… :palec: tak za rok už bych to začala řešit… Ale teď je to asi normální vývoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
13.8.20 22:17

Za prvé se vyvíjí zrak, tak malé dítě dobře nevidí, za druhé vím, že separační úzkost se objevuje kolem 7. měsíce, kdy vzniká silná vazba na matku - vztah se do té doby vyvíjí, vzniká. Ve 4 a půl měsících je dítě krátkozraké a všechny podněty jsou stejně zajímavé, nohy a ruce možná víc, než nějaký táta, který s dítětem celý den není, protože je v práci. Neviděla bych za tím žádnou poruchu a přestala bych panikařit a hledat problém, kde není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.2.24 19:11
@VeronikaKakaka píše:
Ahoj, trápí mě jedna věc. Moje dcera je ve 4,5 měsících téměř bez očního kontaktu. Usměje se obcas, ale jakoby bokem, dřív s námi zvatlala, ale teď si zvatla jen sama pro sebe a od nás se odvrací. Nejraději je sama a spíš než hračky pozoruje své ruce a nohy. Když tatínek přijde z práce, neprojeví vůbec žádné nadšení a skoro se na něj nepodíva. V kočárku a v autosedačce v podstatě jen kouká před sebe. Pediatricka se nad tím nepozastavuje, ale mne už to připadá divné. Měl jste někdo podobný problém? Díky!!!

Ahojky, jak to s dítětem dopadlo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí