Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To tady ale říká dost žen, že to byla „jejich poslední šance mít dítě, protože doktor řekl!!“ promiň. ale je to asi tak ohraná hláška jako „otěhotněla jsem přes prášky“.
Jinak to je celkem typická situace, že kluk roky vyspívá po boku jedné ženy, aby ji poté opustil a okamžitě šel zakládat rodinu s nějakou mladší neokoukanou
@Serpentini píše:
Tak ta diagnóza by mě tedy zajímala. Známé taky vyhrožovali a tak měla děti brzy a další s odstupem deseti let neplánované a nestalo se nic. Sledovaná byla ve všech těhotenstvích stejně. A tady je každou chvíli nějaká „neplodná“, co musí mít dítě co nejdřív a pak zabřezne na první dobrou.
Přesně
@Serpentini píše:
Tak ta diagnóza by mě tedy zajímala. Známé taky vyhrožovali a tak měla děti brzy a další s odstupem deseti let neplánované a nestalo se nic. Sledovaná byla ve všech těhotenstvích stejně. A tady je každou chvíli nějaká „neplodná“, co musí mít dítě co nejdřív a pak zabřezne na první dobrou.
Přesně tak, a osobně znám čtyři, a všechny byly těhotný snad okamžitě
![]()
@Serpentini píše:
Přesně, také mám stejný názor! Dotyčná žárlí, že ex bude mít dítě, tak ho chce taky ![]()
Některé komentáře jsou fakt hnus..ať do toho jde. Jestli je schopná se o dítě postarat. ![]()
@Sadman píše:
Nepises o kamaradce, ale o sobe, napis SZ a dite ti udelam, mam zelene oci a jsem inteligentní.
@cernaselma píše:
Co to meles o sobectvi. Podle tvoji prastene logiky je sobecka skoro kazda matka. Ty co jdou na umele oplodneni jsou sobecke, protoze do spolecnosti privadeji lidi, ktere se nemeli narodit a kteri geneticky nejsou tak kvalitni. Stare matky jsou sobecke, protoze nebudou mit silu na materstvi a budou svym starim delat ostudu svym detem a je u nich vyssi riziko zdravotne postizenych deti. Mlade matky jsou sobecke, protoze nejsou dost zajistene, aby mely deti. Atd. Tak do ktere skupiny patris ty, hmm?
Jako promiň ale si trošku mimo ne? Bylo to myšleno úplně jinak, to snad pochopí každý, kdo umí číst. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu…
Má kamarádka si v takové situaci dítě sama pořídila. Taky dostala na to zhruba rok.
Pokud má dostatečné zázemí a ustojí následně otázky dítěte, proč nemá tatínka, tak ať si dítě pořídí i sama.
@Anonymní píše:
Ahoj, tohle se úplně netýká mě, ale mojí kamarádky. Už od puberty prý toužila po tom, že dítě bude mít jako mladá maminka. v 17 si našla přítele. Ve 21 se zasnoubili o rok později vzali a ona toužila po dítěti. On to pořád odkládal, že je brzy. Až budou mít vlastní bydlení, nějakou kariéru, pak až dostaví dům, pak až našetří větší rezervu a pořád něco. Ve finále ji 2 roky zpět oznámil, že dítě asi vlastně vůbec nechce a nikdy chtít nebude. Tou dobou ji bylo 29 a vlastně se přes to nepřenesla a odešla od něj, ale hned na to zjistila, že to od něj byla jen lež, aby nemusel přiznat, že čeká dítě s jinou…Má vlastní byt, který si koupila za peníze, které ji on vyplatil z domu. Finanční rezervu má slušnou a v práci se jí taky daří perfektně. Bohužel na konci roku ji gynekolog našel nějaký „problém“ který nebudu asi popisovat, ale je nutné ho řešit co nejdříve. Bohužel to obnáší to, že nebude moct mít děti a postavil ji před hotovou věc a to buď teď co nejdřív -idealne do roka, nebo vůbec…
Partnera teda nemá, je sama, protože se pořád nepřenesla přes to, že její bývalý s ní dítě nechtěl, ale s milence ho udělal… Ten teda teď už má rok a půl starou holčičku a druhé dítě na cestě.
Svěřila se mi, že je tak zoufalá, že by si dítě pořídila jen tak s někým, z nějakého úletu a následně se o něj sama postarala bez jeho pomoci. Mi to teda přijde přehnané a nedokážu si to představit, ale chápu, jak se asi cítí..
Nehledám zde žádnou radu, ani pochopení pro ní, ale spíše nějakou zkušenost někoho, kdo byl v podobné situaci.
Určitě je lepší dítě mít než nemít. A až se najde partner, který by chtěl být i otcem, tak tam aspoň nebude zavázet „náhodný dárce“ což jsou bohužel dnes ty různé známosti narychlo ve své podstatě taky.
Tedy, moje máma mne v takové situaci počala naschvál s mým otcem, a pak spolu „kvůli mně“ zkoušeli 10 let být. Co si tak pamatuju, tak nedoporučuju
.
Nebo tak: pro mně jako dítě to bylo Ok, táta je super člověk, a máma mě přivedla na svět. To, že se spolu snažili být jako naprosto nekompatibilní náhodná známost z jedné noci kvůli dítěti, byl podle mě nesmysl. Takže když si představím, že by mě máma tehdy počala s někým anonymním, a ne s náhodným hodným tátou, tak by to bylo určitě pro mně mnohem horší, jakože vážně. Lepší je toho otce mít, ale ne se pak tvářit, že musí být za každou cenu rodiče spolu, když to nebyla prvotní motivace početí
.
Kamarádku chápu a v její situaci bych si dítě taky pořídila, nebude první ani poslední kdo to tak udělal.