Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jasně, nechceš pomlouvat, ale přesně víš, že se ta máma doma válí… takové jako ty miluju. A jinak na tom dávat 2,5 leté dítě do školky mi nepřijde nic divného, obě moje děti tak chodily, mladší od roka a půl a dle tebe jsem se taky válela doma - to, že pracuju už chce vidět málokdo.
Ad víkendy, to bych nechtěla, chtěla bych si jednak děti taky užít a pak by se mi vadilo, kdyby se mělo starší cítit odstrčené, ale na druhou stranu nevidím do toho, takže nehodnotím.
Ze je to jeji vec. Spousta deti chodi od 18m do jeslicek a na vikendy k babickam, protoze proste babicky si taky chteji uzit vnoucete. Vis casto tady ctu jak je dite fixovane, ale tu fixaci ( nekdy az prehnanou ) si vytvarej matky kolikrat sami. Popisujes to jak kdyby syna vyhazovala ven na mraz
o kluka je zrejme dobre postarano. Ano me se taky styska, ale babickam na vikend davame a to i pred 1 rokem. Je zvykla, nevadi ji kdyz odchazim a naopak kdyz prichazim bezi ke me.
Příspěvek upraven 05.03.16 v 16:10
Myslím, že záleží na tom, jak to vyhovuje tomu dítku. Jestli má rádo společnost a tak trochu „akci“, určítě je mu lépe i o víkendu s babičkou, než doma s těhulí a posléze novorozencem. Dneska dávají do školky ve 2 letech celkem často… ![]()
Nemám důvod moralizovat.
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, jedná se o naši sousedku. Nepomlouvám jen se ptám na názor.Dobrý den,
zajímalo by mě, co si o tom myslíte, zda máte podobný názor jako já, nikoho nesoudím, jen mi to vrtá hlavou.
Moje sousedka má dvě děti 3 roky a novorozeně. To starší na první hlídání přes noc dala cca ve 3 měsících. Teď je chlapečkovi 3 roky a od dvou a čtvrt roku ho dala do soukromé školky (jeslí), i když byla doma s bříškem. Druhý kluk se narodil teď v lednu a to první dítě dává na víkendy pryč z domu. Kluk chodí od 2,5 roku do tří hodin do školky a v pátek po vyzvednutí jede k bábičce do neděle a potom zase do školky a pak zase a takhle je to víkend co víkend. Když je marod, dávají ho taky pryč, aby nenakazil do malé.
Pro mě to je nepochopitelný. Já bych dceru dát pryč takhle často nedovedla. Dávám ji na hlídání max. na 4 hod. denně a to jí bude rok. Nedovedu si představit, že bych ji dala ve dvou letech do jeslí a válela se sama doma a už vůbec ne, že by byla přes týden do odpoledně ve školce a ještě dva víkendy po sobě bych jí dala pryč. Bylo by mi smutno a podle ní budu mít mazánka. Co si o tom myslíte?
Co ti je do toho ![]()
Záleží na tom, co vyhovuje jejímu dítěti i jí samotné, tvoje věc to není. Třeba měla rizikové těhotenství a s malým dítětem by to 24 h denně nezvládla. Co dělá ona bych neřešila, pokud kecá do výchovy tobě, řekni jí, že s jejím názorem nesouhlasíš a ignoruj ji.
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, jedná se o naši sousedku. Nepomlouvám jen se ptám na názor.Dobrý den,
zajímalo by mě, co si o tom myslíte, zda máte podobný názor jako já, nikoho nesoudím, jen mi to vrtá hlavou.
Moje sousedka má dvě děti 3 roky a novorozeně. To starší na první hlídání přes noc dala cca ve 3 měsících. Teď je chlapečkovi 3 roky a od dvou a čtvrt roku ho dala do soukromé školky (jeslí), i když byla doma s bříškem. Druhý kluk se narodil teď v lednu a to první dítě dává na víkendy pryč z domu. Kluk chodí od 2,5 roku do tří hodin do školky a v pátek po vyzvednutí jede k bábičce do neděle a potom zase do školky a pak zase a takhle je to víkend co víkend. Když je marod, dávají ho taky pryč, aby nenakazil do malé.
Pro mě to je nepochopitelný. Já bych dceru dát pryč takhle často nedovedla. Dávám ji na hlídání max. na 4 hod. denně a to jí bude rok. Nedovedu si představit, že bych ji dala ve dvou letech do jeslí a válela se sama doma a už vůbec ne, že by byla přes týden do odpoledně ve školce a ještě dva víkendy po sobě bych jí dala pryč. Bylo by mi smutno a podle ní budu mít mazánka. Co si o tom myslíte?
No a ja bych nemohla dat hlidat ani rocni, jako to delas ty.
Já bych zase nedala skoro roční na hlídání
Napadlo tě třeba, že to dítě do školky chce chodit a že k babičce jezdí taky rád? Nemusí to přece znamenat, že se ho chce matka zbavit. Kdyby to tvoje dítě chtělo, budeš mu bránit?
Takový rodiče nechápu, znám podobný, ale nějak by mě nenapadlo kvůli tomu zakládat diskusi, je to každého věc. maximálně si v duchu řeknu, že jednou zjistí, že jim ty děti vyrostly, a ani si je neužili…ale když jim to tak vyhovuje, tak co ![]()
Myslím si že má kliku že má děti kam dát
Jinak jesle - školka O. K., každý víkend pryč by na mě bylo moc, ale třeba má náročné miminko, je unavená, nevyspalá nebo to prostě tak úplně nezvládá, to je pak staršímu u babičky líp
Kdo ví co v tom je.
Nektere deti maji rady spolecnost a skolku, od kamaradky dcera chodi do skolky od 2,5 let na cely den az do 15 hodin a taky se tam moc tesi. Maminka ma doma dceru rocni, chodi obcas pracovat a dava ji i na hlidnani nebo je s ni doma. Funguje jim to, jsou spokojene. Takze mne na tom nic spatneho nepripadne. Bohuzel znam prioady, kdy rodice strci dite do jesli uz od 4 mesicu, protoze se matka doma nudi a chce vydelavat (v zahranici to jde), takze to mi prioadne silene. Ale tento pripad ne.
Prosím o zachování anonymu, jedná se o naši sousedku. Nepomlouvám jen se ptám na názor.
Dobrý den,