Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tříletá dcerka přišla s tím, že by chtěla od Ježíška Kolíbej a byla celá nešťastná z toho, že to zapomněla napsat do dopisu. Tak já dobrák jsem s ní napsala dopis další, který jsme Ježíškovi dodatečně odeslaly. Pak jsem začala zjišťovat, co to je to Kolíbej. Myslela jsem, že je to písnička z CD s koledama, co poslouchá ve školce. Jenže není, asi se jedná o její fantazijní konstrukt. Písnička to asi je, ale nezazpívá ji, neřekne ani jak začíná, já ji prý taky neznám. Na otázku, kde ji slyšela, odpoví, že v Pykově, že to je malé městečko, malé jako její malíček.
Jak z toho vybruslit? Bojím se, že u stromečku bude brečet, že tam nemá Kolíbej, ale co s tím, když nevím, co to je a pravděpodobně si to vymyslela?
@rozumbrada píše:
Tříletá dcerka přišla s tím, že by chtěla od Ježíška Kolíbej a byla celá nešťastná z toho, že to zapomněla napsat do dopisu. Tak já dobrák jsem s ní napsala dopis další, který jsme Ježíškovi dodatečně odeslaly. Pak jsem začala zjišťovat, co to je to Kolíbej. Myslela jsem, že je to písnička z CD s koledama, co poslouchá ve školce. Jenže není, asi se jedná o její fantazijní konstrukt. Písnička to asi je, ale nezazpívá ji, neřekne ani jak začíná, já ji prý taky neznám. Na otázku, kde ji slyšela, odpoví, že v Pykově, že to je malé městečko, malé jako její malíček.Jak z toho vybruslit? Bojím se, že u stromečku bude brečet, že tam nemá Kolíbej, ale co s tím, když nevím, co to je a pravděpodobně si to vymyslela?
neporadím
Ale ten výraz v avataru se naprosto hodí k dotazu. ![]()
Ať ti to nakreslí.
A neptej se, co to je, ale zkus dát na vybranou. Já tak zjišťuju ještě od naší sedmileté, když „neví“.
Hlavně neví, co bylo ve škole. ![]()
Třeba jakou mělo auto barvu - nevím. Tak se ptám, mělo modrou barvu? Nebo se ptám mělo zelenou nebo červenou barvu? Mnohem snáz se dopátrám odpovědi.
Když chci přímou odpověď, neví. Když to říkám špatně, najednou ví. Takže taky zabírá Ono mělo modrou barvu to auto. - Ne, mami, přece černou.
Tak ať se dopátráš.
![]()
Pykov ale existuje
Není to z nějaké pohádky - knížky? Ty někdy začínají, že byly vesnice malinkatý ne? Nečtou ve školce, nebo nepouští CD s pohádkou?
A nebo když je to malý, tak nějaká hračka, co má třeba někdo ve školce. Zjisti, jestli nemá.
Stopa číslo deset je ukázka -„kolíbej, kolíbej“ http://www.supraphonline.cz/…cadleni-eufe
ale pochybuji, že by to byl její styl ![]()
(Pokud něco slyšela ve městě malé jak její malíček, zřejmě kolíbej pod stromkem je ale je to tak malé, že to ani nejde vidět - co takhle? Podpořit její fantazii
)
Co jit ve skolce, aby ti tam ukazala co je kolibej?
Mi dcera vcera ve skolce ukazovala, ze chce zirafu se satama, vubec nevim co to bylo za hracku videla jsem to prvne, dneska uz ma vanocni prazdniny tak na to zapomnela.
Jestli mas tento tyden jeste dceru ve skolce tak se zeptat ucitelek nebo at mala zkusi ukazat.
Bych se optala učitelky ve školce, jestli to není něco z nějaké pohádky, písničky…
A co se zeptat ve školce jestli jim neco takoveho nepousti a nebo nevypráví??
To bych mohla, zeptat se jí přímo ve školce, ať mi to tam ukáže. Ona sice neguje souvislost se školkou, ale za to nic nedám ![]()
@Kallkapa taky jsem si to googlovala, ale to nebude ono ![]()
@rozumbrada Nechtěla kolébku pro miminko? Zkus jí ukázat na počítači nějaké obrázky a uvidíš, co na to řekne… namalovat to asi ještě nebude moct umět…
Hele, já to dělám tak, že si dcerka udělá seznam a já řeknu, že si z toho ježíšek vybere
kdyby měl přinést všechno, co si navymýšlí, tak zkrachujeme… a to nemluvím o tom, že bysme se nevešli do bytu
![]()
@nozu Děláme to stejně malému jsou 4 roky a má ted éru spidermanna a furt chce nějakou pavučinu či co já nevím…Děs běs, miluji tyhle reklamy, řekla jsem mu, že si má napsat a stejně jako vy jsem mu řekla, že si ježíšek vybere co přinese, že nemůže nosit všechno…Ale on je zatím vděčnej za vše…
Což je super…Je to děs jak ty děti klamou reklamami.
@rozumbarda a neviděla něco v reklamě taky je to možnost. Jinak bych seurčo zeptala učitelky. Loni mi opakoval pořád nějakou básničku. V té době to byl tatatr ještě na mluvení a az učitelka to rozlouskla. Tak třeba bude vědět ona co by to mohlo být…Jinak bych se jí vyptávala taky oblikou jak se tady psalo jsme na tom stejně zeptám se přímo a nikdy neví nebo se mu nechce odpovědět…
No a co zkusit tohle: ježíškovi jste to poslali pozdě, ale příští rok to napíšete znovu…rok je dlouhá doba…ale už ted bych s ní o tom hodně mluvila, že toho musí ježíšek moc koupit, má na starosti hodně dětí a na všechno nemá korunky… a tak nějak zabruslit na jiné věci co pro ni máš, že by bylo taky super, kdyby to donesl pod stromeček…
…a určitě napiš jak to dopadlo
![]()
Ještě bys to mohla zkusit přes ten Pikov (koukám, že má dokonce stránky
ale ten asi malá nemyslí, co). Že to Ježíšek donesla do Pikova nějakýmu pikovátku.. nabo na styl Exuperyho beránka - třeba jí dát škebličku a že v ní je Kolíbej schovaný a když si ji dá k uchu, tak ji uslyší…