Dítě chce vidět otce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
5.10.14 10:07

@Takyjedna přesně to mě napadlo, když jsem psala, že každý potřebuje někam patřit a mít v tom jasno, že si lidé sestavují rodokmeny několik století dozadu…prostě předci jsou pro nás důležití a jak píšeš, čím víc příbuzní tím více důležití…
Třeba já jsem opravdu šťatstná, že mi prababička umřela až v 95 letech a jezdila jsem nejen k babičkám na prázdniny ale i k té prababičce. Měla 7 dětí, 18 vnoučat, fůru pravnoučat a dožila se i prapravnoučat. Prostě velká rodina ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
5.10.14 10:42
@lulinaaa píše:
No pokud neměl snahu ho za 4 roky kontaktovat, tak bych ho asi určitě neseznamovala. Vždyť je to v podstatě cizí člověk. Ještě bys ranila malého city… :( kolik mu je? A proč ho neviděl 4 roky?

Souhlasím, taky to tak vidím. Sice po biologické stránce je to otec, ale jinak je to cizí člověk.
Děcku bych řekla pravdu - že se táta nezajímá a nechce ho vidět. Nemazala bych mu med kolem huby. Sice to zabolí, ale děcko aspoň nebude žít v iluzi.
Vynucená (z otcovy strany takměř nechtěná) setkání děcku zasadí velkou ránu, až si uvědomí, že to není skutečné a o to víc nebude mít otce rádo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
5.10.14 10:44
@zvědavá borůvka píše:
Vynucená (z otcovy strany takměř nechtěná) setkání děcku zasadí velkou ránu, až si uvědomí, že to není skutečné.

Přesně tak, znám to ze své vlastní zkušenosti. To procitnutí do reality je hrozné, větší zklamání jsem za svůj život nezažila (ani partnerova nevěra nebyla tak hrozná…) :(

• Citovat
  • Upravit
14895
5.10.14 10:49

@zvědavá borůvka :palec:
asi bych to neřekla tak zpříma..ale něco v tom smyslu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
5.10.14 10:53
@Malike píše:
@zvědavá borůvka :palec:
asi bych to neřekla tak zpříma..ale něco v tom smyslu

Podle věku, samosebou vždy citlivě.
V kontaktu nebránit, ale nevynucovat ho když je to otci šumafuk.
V pubertě se děcko začne pídit samo a zjistí, že je to tak jak říkala máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
5.10.14 11:18

Myslím že hodně záleží na tom kolik tomu dítěti je let. Třeba 4 letému bych řekla, že tatínka samozřejmě má, ale tatínek neměl rád maminku a tak odešel. Cca 9ti letému dítěti bych se už pokusila vysvětlit důvod proč odešel. Dítěti 14tiletému už bych řekla celou pravdu, pokud si bude chtít s otcem vidět nebránila bych mu v tom. když bude chtít zkusí ho najít samo, za záda matky, proto si myslím že je lepší vysvětlit proč tatínek odešel, že se nezachoval hezky a jestli ho i přesto chce vidět…myslím že je to pro matku velice těžké si toto připustit, když ví že ten člověk je špatnej, ale i přesto.

• Citovat
  • Upravit
4622
5.10.14 12:11

Jednou budu řešit stejný problém. Podle věku dceři vysvětlim, jak to s otcem je. Pokud ho bude chtít vidět, budu se snažit ji to umožnit. Ale obávám se, že on zájem mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.10.14 12:25

@Antonie Bolavá @Janha @terinka4444 @Malaga Holky, ono je to těžké, nikdo tady nevíme, čemu přesně musela @samanta2208 ve své rodině čelit. Můj kamarád se například pokouší odpustit matce, že se ho v dětství pokusila udusit… Což je prostě silná káva, která jen tak polknout nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.10.14 12:38
To ano, ovšem v ní je velká zlost. nemá to pořešené sama v sobě, navzdory tomu, jak se snaží drsňácky působit. Babka, dědek…má vztek. A to ubližuje především jí :nevim:
@open mind píše:
@Antonie Bolavá @Janha @terinka4444 @Malaga Holky, ono je to těžké, nikdo tady nevíme, čemu přesně musela @samanta2208 ve své rodině čelit. Můj kamarád se například pokouší odpustit matce, že se ho v dětství pokusila udusit… Což je prostě silná káva, která jen tak polknout nejde…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
5.10.14 12:59
@terinka4444 píše:
To ano, ovšem v ní je velká zlost. nemá to pořešené sama v sobě, navzdory tomu, jak se snaží drsňácky působit. Babka, dědek…má vztek. A to ubližuje především jí :nevim:

JJ, to se mi tak taky zdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.10.14 13:43
@terinka4444 píše:

Jj, přesně tak. Tohle rozhodně není nijak vyřešená situace. Je to jen útěk. Navíc opakuje úplně stejnou chybu tím, že zase znrmožňuje svým dětem kontakt s jejich rodinou. Z úplně stejného důvodu, jako to tenkrát dělala její matka. Jí za to odsuzuje a pohrdá jí, ale je vlastně na chlup stejná. Možná jí to její děti taky jednou vyčtou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9324
5.10.14 13:59

@Antonie Bolavá Taky souhlas, bude to mít těžký, holka, teď se odtahuje, myslí, si že je to tím vyřešený, že se odstřihla a šmytec, ale odstřižení bohužel na příbuzný nefunguje. Spíš to funguje jako míček na gumičce, odpinkne se jí to stejnou měrou zpět, bohužel.
A jinak, o ty děti zavržené jejich tatíky bych se nebála, budou to mít sice moc těžký na začátku, bude je to stát tápání a hledání, ale jak kolem sebe pozoruju, tak právě tihle jedinci si pak dovedou vážit partnerského vztahu a jejich rodiny a vzájemné partnerské vztahy pak bývají na jedničku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová