Dítě na silnici

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5373
15.7.22 01:24

Dítě na silnici

Vcera situace na prechodu: máma s kočárkem a za ní do silnice vchází asi dvouleté dite, ale tak tři metry pozadu. Auto jede pomalu, dává mamince přednost. Jenže za řadou aut stojících u chodníku řidič nevidí, že ještě vyběhne prcek. Měli štěstí. Ditko, automaticky kráčející maminka i šofér. Nic se nestalo. Ale být blíž u přechodu a myslet si, že už se můžu rozjet, byla by tragédie na světě.
Shodou okolností včera přišel na silnici o zivot dvouletý chlapec. Napadá mě, jak se to mohlo stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4941
15.7.22 03:56

Nechat takto malé dítě kráčet přes silnici několik metrů za sebou je nerozum. Já si zase vzpomínám na situaci, kdy jsem v Praze na Želivského čekala na zastávce na tramvaj, kde koleje obou směrů jsou vedle sebe. Přijela tramvaj do zastávky, vystoupila maminka s kočárkem a přecházela vzadu za tramvají přes koleje na druhou stranu. První ale strčila kočárek do kolejiště druhého směru a až pak se přes tramvaj nahnula, aby se vůbec podívala, zda nejede v tom druhém směru tramvaj. Naštěstí tehdy tramvaj nejela, ale kolikrát jsem tam viděla, jak někteří jen tak tak proběhli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
15.7.22 05:56

Nerozum od matky. Vidivam to obcas taky, maminka s kocarem kraci treba po krajnici silnice a za ni s par metrovym odstupem tape male dite.
Me takhle do silnice kdysi vbehl muj tehdy skoro triletak, uvidel letet stesti (takovy ten padacek) a to jsme sli po chodniku. Nastesti take nic nejelo, byl to fakt mzik…Od te doby chodil za ruku:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
15.7.22 06:51

Jak se to asi tak mohlo stat? Normalne nekdo udelal blbou chybu, takovy veci se proste dejou. Prede mnou se vcera na silnici zakymacel dedek na kole, kterej se nevim proc snazil ohlidnout. Kdyby spadl, asi byl na placku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
15.7.22 07:03

Matka je tupoň no. Nechat dítě za sebou neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
15.7.22 07:08

@Yasmina21
To je normálni že matky strkají na přechod nejdřív kočar, pak se rozhlíží pak možná použije mozek, pokud nějaký má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
15.7.22 07:11
@lachtanice86 píše:
Matka je tupoň no. Nechat dítě za sebou neexistuje.

Tak pak nevím jaké knedle potkavám na přechdu já?
Když vidím kočárek, matku která se blíží k přechodu, věř že toto setkání chci mít rychle za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
15.7.22 07:11

Děti u silnice jsou vždycky o průšvih, co k tomu jiného říct.
Můžeme tu napsat deset stránek hejtů na maminku, ale to je tak všechno. Každý svého štěstí strůjce - v tomto případě hlavně ta maminka.

Jinak na silnici musí být pořád člověk ve střehu, nespěchat, koukat, předvídat, je to naprd no…a je jedno, jestli jde o dítě mezi auty, nalitýho cyklistu nebo nepozorné chodce, nebo třeba taky neblikající auta :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17864
15.7.22 07:15

Mne zas vletel pred auto a nasledne na celni sklo mic (hriste s kleci vedle silnice, ale nevim, jestli byl kluk mimo hriste?) a zaroven kluk pro nej bezel az do silnice, mic chytal tesne pred mym autem. Jela jsem pomalu, zastavila jsem, nestalo se nic, ale mohlo to dopadnout uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
15.7.22 07:22

Viděl někdy někdo z vás policajta? Asi tak jen 1. 9.
Ve škole by se měla učit dopravní výchova důsledně. Místo větného rozboru, který ovladají a plně po celý život využívají jen učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
15.7.22 07:22

Vždycky je to problém, at jde dítě první nebo poslední a chyby vidím na obou stranách…

Kam ty auta tak spěchají, že se nepřesvědčí, že je přechod volný? hodně řidičů taky rádo pustí jen někoho a rychle, rychle, aby nemuseli pouštět i další chodce co se blíží přechodu.
Mám hyper 3 děti + kočárek :nevim: jsou to nervy at udělám jakýkoli způsob. Já děti oblíkám do signálních barev a tříletý nosí snad furt signální vestu, když jsme venku i pěšky. Ted v létě jí nosí jen tak bez trička.

A hlavně bych nikoho nesoudila. Předevčírem jsem měla nehodu kousek od domu. Paní vycouvávala z šikmého stání v jednosměrce, nedívala kam couvá, jestli něco nejede. Když jsem viděla, že nehodlá zastavit, dupla jsem na brzdy (dítě odřené od pásu, autosedačky letěly vozem…) a paní couvala dál a já nestihla ani troubit, ani zpátečku. Díkybohu malá škoda, při křupnutí plastů hned zastavila…vše bylo jasné, ale večer dojela i s manželem, který u toho ani nebyl 8o a on mě začal urážet, že jsem do jejich vozu najela schválně :zed: to dělám běžně :lol: :lol: :lol: že vidím auto couvat a honem, honem jedu to do něj napálit. :zed:
Pán ještě ironicky popichoval, že mám štěstí, že dítěti nebouchl airbag…no hnus. Prostě jsou to náhody a srážky s blbcem končí špatně. Musíme myslet na to, že takových blbců je mnoho a buďmě opatrní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
15.7.22 07:27
@Divná Bára píše:
Viděl někdy někdo z vás policajta? Asi tak jen 1. 9.
Ve škole by se měla učit dopravní výchova důsledně. Místo větného rozboru, který ovladají a plně po celý život využívají jen učitelky.

dopravní výchova se učí, ale přecházení s kočárkem se na základce fakt nenacvičuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
15.7.22 07:31

@axlpol
Kam řidici spěchají? Tam kam všichni, když pustím chodce na přechodu často očekávám že si tam rozbalí svačinu.
Jak se k době chováme kdekoliv tak na silnici se vždy ukáže charakter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
15.7.22 07:34

@neumisa
Píšu : učit důsledně
Asi bude nutné učit i nácvik na přechodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
15.7.22 07:37
@Divná Bára píše:
@axlpol
Kam řidici spěchají? Tam kam všichni, když pustím chodce na přechodu často očekávám že si tam rozbalí svačinu.
Jak se k době chováme kdekoliv tak na silnici se vždy ukáže charakter.

Já jako řidič u přechodů nespěchám, protože přechod je na přecházení a nejčastěji vídím, že chodec jde první opatrně, pak zrychluje a konec přechodu už běží :lol: všichni by se měli na cestě chovat ohleduplně.

Tím, ale neříkám, že nejsou situace co mě vytáčí. Nejhorší je když prší a zmoklá matka, co tlačí kočárek, čumí do země a rychle, rychle domů, takže to prudce stočí na přechod…jak prší, tak jsem opatrná ještě víc.
A jako chodec se nejlépe vyhýbám přechodům u křižovatek, to bývá mazec např. na fotu (když pustí jeden, další nevidí, jedou, zmatek…)

Příspěvek upraven 15.07.22 v 07:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák