Dítě narozené v Anglii/RL, pas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
595
18.11.10 16:00

Imi- rodice nemusi mit obcanstvi VB, ale musi alespon jeden z nich mit odpracovanych 5 let a matka porodit dite v UK, pak je pro dite automaticke i britske obcanstvi, pro rodice ne(musely by jste slozit zkousky z historie a angliny)

Příspěvek upraven 18.11.10 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
18.11.10 16:06

A jeste dodatek, my jsme to vyrizovaly v Londyne na ambasade a ohledne toho anglic. RD jim slo o to, aby v Brne vedeli, co je v kolonkach napsano napr.
Date of Birth : dd mm yy
Datum narozeni : dd mm yy
To ze sis jeho ci jeji narozeni nevymyslela, to pochopi uz z apostili. Ovsem proc na takovem urade neumi anglicky ci si to sami neprelozi, jsem nepochopila do ted :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.11.10 16:29

Určitě nemusí žít dítě 5 let v UK, aby mělo občanství. Naše děti tam nežily nikdy a občanství jsme si vyřizovali hned po českém. Děti cestují na britské pasy.
Co se kulatého razítka týče, myslím napsala faldy, zjistit, zda to ta či ona instituce požaduje.
Pokud jste někdo brněnský a potřebujete soudní překlad, jsem soudní překladatelka, ale práce mám dost, nikomu nevnucuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.11.10 17:11

Faldy, na preklad se urcite preptam na ambasade. A co se tyce angl. pasu, co jste potrebovali k dolozeni tech 5ti let. Nekde jsem cetla o potvrzeni z Home Office - o dobbe registrace a o formulari P60, musi si kvuli tomu manzel zazadat o Resident permit (nevim presne jak se to pise), jak dlouho vam trvalo vyrizeni pasu? Chtela bych do Cech za pribuznymi co nejdrive po porodu a vyrizovani ces.pasu vypada na pekne dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.11.10 17:21

a jeste jedna otazka :lol: :lol: kdyz budu kontaktovat ambasadu v Londyne, tak anglicky nebo cesky. Ja jen jestli to zvladnu vyridit sama, nebo zas musi manzel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.11.10 18:22

Aha, omlouvám se, nějak jsem se domnívala, že otec dítěte bude Brit, ale on je nejspíš Čech, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.11.10 18:38
Knihomolka píše:
Aha, omlouvám se, nějak jsem se domnívala, že otec dítěte bude Brit, ale on je nejspíš Čech, že?

presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
18.11.10 20:36

Omlouvam se, mam ted dost malo casu, takze zbytek napisu pozdejc.
Knihomolka : ano dite nemusi byt v UK 5 let, to jsem ani nepsala, pokud jsi to tedy takhle pochopila ode mne. Dite se musi narodit rodicum, kteri(a to jeden nebo oba) maji v UK odpracovano jiz zminovanych 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
18.11.10 20:48
lucie.t píše:
a jeste jedna otazka :lol: :lol: kdyz budu kontaktovat ambasadu v Londyne, tak anglicky nebo cesky. Ja jen jestli to zvladnu vyridit sama, nebo zas musi manzel :-)

cesky :-)

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
18.11.10 21:26

Hm tak nevim, nas se nikdo neptal, jak dlouho jsme v UK, ale na dotaz nam bylo receno, ze uk obcanstvi nee, tak nevim. A na vice uradech. Muj by podminku splnoval, ja o pul roku ne. I co sem nekde na uk webu cetla, sem pochopila tak, ze obcanstvi je po rodicich. Jinak co je apostila samo vim a mozna si chtel konzul privydelat, ale vzdycky nam RL prekladal on, jako overenej preklad, s kulatym razitkem ceskym. 1. zkusenost zacatek roku 2009 a druha zacatek 2010. Tak nevim, asi v tom budou mit taky hokej. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
18.11.10 21:54

Imi : asi jo, jsem z toho blazen. Co ja vim, tak dite je automaticky brit, pokud ma rodice nebo prarodice brity ci alespon jeden z jeho rodicu i kdyz je cech ma odpracovano tech 5L a pak se v UK porodi i dite. Pokud se to u vas splnuje, tak bych se nenechala odbyt.
Lucie.t : na ambasadu se domluvis i v cestine, po vytoceni cisla ti da na vyber, jen bud trpeliva, nekdy je to na dlouho nez te prepoji. Vyrizeni pasu trva kolem 4-6 tydnu, privezou ti ho az do domu, musis ho osobne prevzit a ma trvani 5 let. K zadosti o pas budete potrebovat manzeluv Home Office a vsechny doklady (P45, P60)za poslednich 5 let, pokud vim karticku Permit Resident posilat nemusi, pokud ji nema vyrizenou. Vyrizeni Permit R je na dlouho i kdyz jsem nekde slysela, ze ti ho do 4 mesicu udelaji. Nekdy to trva jednou tak dlouho a navic na to vyrizeni musis poslat i pas. Takze clovek pomalu nevycestuje, pokud teda neleti do CR. Jeste k tomu pasu. Na netu jsme nasli tel.cislo, rekli jsme o co nam jde, poslali nam papiry na vyplneni, ktere jsme odeslali (Liverpool) s fotkou a jiz zminovanema dokumentama a bylo. Postou je to zadarmo, za osobni vyrizovani se plati poplatek. Pokud jsem na neco zapomela, tak se omlouvam, uz je to pres rok a ja zapominam. Ale oni vam 100% reknou vsechno, jeste posilam odkaz http://www.direct.gov.uk/…rt/DG_174105 Hodne stesti s vyrizovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
18.11.10 22:02

A jeste k Imi: na jakem urade jste se informovali? Poslala jsem odkaz, podivej se na to, najdi si cislo a zavolej primo na pasove. Skutecne se nenechejte odbyt, s nama taky chvilu mavali, ale zakon je jenom jeden. Hodne stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
20.11.10 11:34

Tak sem nejak procitala ten direct. gov.uk a jediny na co sem narazila je, ze muzes mit UK pas,ale nebejt citizen, v urcitym pripade a dite muze dostat obcanstvi kdyz je rodic „settled“ v UK. Ale co to vic znamena sem nenasla. Navic jak pises to pravidlo o tech 5-ti letech, tak by obcanstvi melo jenom nase druhy dite, coz je pekne blby. Ja uz to neresim, po obcanstvi netouzim, navic jsme uz v CR, ale zajima me to. Jo a ptala sem se na to na registration office a na konzulatu, tak nevim. Jeste je mozny, ze Skotsko to ma jinak, i kdyz v tomhle pripade pochybuju. Neni mozny, ze sice dite bude mit pas, ale ne obcanstvi??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.11.10 12:58

Ahoj Imi, presne jak pises, rodic nemusi mit vyrizeny citizens, stejne pokud bude zadat o pas, musi prvni slozit zkousky. U decka je to tak, jak uz jsem psala, takze rodic musi byt „settled“- usazeny tech 5 let. A jestli jde o skotsko ci anglii je jedno, to plati pro cele UK. Jinak pas bez obcanstvi mit nemuze, jelikoz na zaklade obcanstvi se da vyridit pas. A na registration office nam teda taky nepomohli. Volala jsem i do CR na Ministerstvo Vnitra a diky nim jednala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla24
7.6.12 13:11

pavla

ahoj prisimte mohla bych te pozadat ja mam 3 mesicniho chlapecka a potrebuju do ceske rep.ziju v anglii chtej po me razitko apostilni na rodny list a ja vubec nevim jak ho udelat nikdo mi nechce pomoct na citizenu vubec nechapal co potrebuju nevim jak co a kam poslat vim taky ze se to plati a nevim ani jak to zaplatit prosim o radu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce