Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo a vzhledem k tomu, jak musí mít malá po těch experimentech rozhozený trávení, dávala bych jí nějaký miminový probiotika (biopron baby, apolaktík, biogaia…). Minimálně to neuškodí, a mohlo by jí to pomoct se trochu srovnat.
Změn doktora a neposlouchej kamarádky. Myslela jsem, že už je snad stokrát vyvracenej ten mýtus, že když dítě spí, tak je vyčerpaný a proto spí
měsíc a půl nedonoseny dítě je celkem dost, nechápu, jak ji doktor může brát jako donosenou. Váhu má hezkou, 800 g za měsíc je v normálu. A zelenou stolici může mít z umělého mléka, protože obsahuje železo. Hladová stolice je úplně tmavá a hnilobně zápacha. Takže bych ji vrátila kendamil, když Sunar nechce, začala bych pomalu s prikrmama, nasadila probiotika a změnila doktora ![]()
Moje dcerka taky přestala přibírat ve čtvrtém měsíci, nedonošená o měsíc. Taky jinak spokojené dítě, akorát v noci hůř spala a doktorka mi na to řekla, že je to hlady. Snažila jsem se to překojit, což se mi nepodařilo, takže jsem na naléhání doktorky začala přikrmovat kaší a pak postupně najela na zeleninu a maso… (mmch, kaše na spánku neodrazila nijak). Jí a vylučuje bez problému. Teď je jí 8 měsíců, přibírá pomalu, má 6,7 kg a doktorka akorát napsala, že je drobná
A snažím se teda zkaloričtit stravu…
Takže váha mi zas tak tragická nepřijde, blbá je ta stolice… Zašla bych k jinému pediatrovi pro druhý názor ![]()
@LáraBabet píše:
@Aduš8 @Kriss Tina @elena.78 ano, doktor je striktně tabulkový a přesto vlak nejede, z každé návštěvy jsem dost vystresovana, neboť zase čekám jen kritikuuvažovala, ale pan doktor má nejlepší recenze a můj muž by neměnil. Já si taky myslím, že na holčičku dobrý, zase nemusí být nutně kulatá, ale podle doktora asi ano, chce nás poslat na nějaké dietní konzultace, aby malé dávali málo jídla s hodně kaloriema, ale prý až po 8mesici
čeká, že po příkrmech pribere, proto se snažím ji je zapojit co nejvíce, ale asi máte pravdu, že jsem ji udělala pěkný binec v bříšku, ale nepláče, není neklidna, bříško má měkké
motoricky prave ji berou jako 4,5mesicni, takze ještě neumí to co by měla na 6mesicu, chodime na Vojtovku a cvičíme
Hele a nešlo by poslat jednou na pravidelnou kontrolu manžela? Nebo jít tam oba. Oni někdy tihle páni doktoři (i doktorky) dost zkrotnou, jak tam mají chlapa.
To jednak a jednak pokud je tvůj muž přesvědčen, že je tento doktor ten pravý… třeba by po osobní konzultaci názor změnil.
@LáraBabet píše:
Hned ne, začínala jsem batatem, dýni, řepu, jablko a pak asi cca po 3tydnech měla hovězí se zeleninou, a kuře se zeleninou.. Cca 800g měsíčně a porodní váha byla 2230g @Kriss Tina
Po Kendamilu je ale bobino normalne zeleny, pak casem zluty…
Moje mala ho ma cca od 2 mesicu, ted ji je rok. Trochu bych pribrzdila, a zacala hledat jinyho pediatra, vratila se ke Kendamilu a prestala male delat za zaludku mrzaka.. Nasadit zeleninku, a postupně přidávat..maso, lepek…ale postupně, ne najednou.
Příspěvek upraven 20.10.20 v 21:58
@Tyna15 píše:
Změn doktora a neposlouchej kamarádky. Myslela jsem, že už je snad stokrát vyvracenej ten mýtus, že když dítě spí, tak je vyčerpaný a proto spíměsíc a půl nedonoseny dítě je celkem dost, nechápu, jak ji doktor může brát jako donosenou. Váhu má hezkou, 800 g za měsíc je v normálu. A zelenou stolici může mít z umělého mléka, protože obsahuje železo. Hladová stolice je úplně tmavá a hnilobně zápacha. Takže bych ji vrátila kendamil, když Sunar nechce, začala bych pomalu s prikrmama, nasadila probiotika a změnila doktora
Hele, já mám měsíc nedonošenou a moje doktorka říká, že to odečítaj jen na psychomotorický vývor (a hexu teda dostala 3+1), jinak že se to prý nepočítá. taky nechápu…
Podle fotky vypadá na spokojené mimčo. Jojo, uplně to vidím jak se klepeš při každé kontrole
Dávej mlíčko, klidně nabízej i čistou převařenou kojeneckou vodu. Možná za čas v jejích očích uvidíš, že by si ráda sáhla po tom co máš na talíři
U mé dcerky, která mi do jednoho roku (!!!) házela příkrmy na hlavu, se chuť po příkrmech objevila hodně pozvolnu, umělé mlíčko (kojila jsem jen krátce) bylo pro ni nade vše. A to jsem schválně před ní krmila syna, sebe, aby se jí „dělaly chutě“ a stejně prdlajs. Prostě to chtělo čas.
Prosím tě a na základě čeho ji chce doktor posílat někam na,, výkrm"? Dělal jí nějaké krevní testy, něco jí schází? Nebo mu prostě jen nezapadá do tabulek? Tohle bych jako máma nedopustila, taky jsem šílela po porodu, kdy mi malá u kojení usínala a za týden nepřibrala ani gram a když jsme najedli na UM, jedla 4× denně. I tak přibírala, porodní váha byla 2700g a v roce měla 10kg. Jen to mléko jí nejelo, tak jsem zaváděla příkrmy od 4.měsíce. A přijít na mě doktorka s něčím takovým, když dítě docela slušně přibírá, vyměním ji a klidně odmítnu.
@elena.78 ona mi právě příkrmy papala jak blázen, jak jen zeleninu, tak i ty s masem a jablíčko, tak to snědla i celou misku
ale pití je Teda velký problém, koupila jsem ovocné čaje, bylinkové, vodu a nic vše mi plive potvora
tak zase slavný doktor řekl, že pití mít nemusí, když má um, že v tom vodu má
@Aduš8 jen nezapadá do tabulek bohužel a taky s tím striktně nesouhlasím, jako vyslechnout si dietolozku můžu, ale určitě do ni nebudu cpát vykrmy, když vidím, že není jedlik, ale je spokojená, navíc pak po další návštěvě doktora slyším jak mi nadává, že je tlustá ![]()
@Ba-stet malá dostala hexu až ted v 6mesici, nebot čekali do 6kg ![]()
@LáraBabet píše:Řekla bych, že pozdějším očkováním se nic nezkazí. A dostala normálně schéma 2+1? Protože to 3+1 je (prý) šetrnější
@Ba-stet malá dostala hexu až ted v 6mesici, nebot čekali do 6kg
No, chápu Tě. Já si s doktorkou taky moc nerozumím - ale spíš lidsky, nesnáším, jak se mnou mluví. Do šesti měsíců jsem z kontrol chodila s pocitem, že bych dcerku měla poslat v košíku po Vltavě, aby se dostala k dobrým lidem. Ale hledat nového pediatra je peklo a lékařka je podle mého dobrá… Tak se snažím všechno o výživě a výchově odkývat a radši si to načítám sama, nebo se poradím tady ![]()
@LáraBabet A kolik měří? Moje malá se narodila o tři týdne dřív a měla 42 cm a 2 kg,. V 6 měsících měřila 62 cm a vážila 6700 g a byla naopak k té délce až moc tlustá. V porodnici mě rovnou upozorňovali, že nemám řešit absolutní hodnoty, ale mám sledovat, jestli její vývojová křivka sleduje normální křivku, resp. jestli se k ní zvolna přibližuje.
Na pohled mi připadá v pohodě. Asi bych se podívala po jiném pediatrovi.
@LáraBabet píše:
@elena.78 ona mi právě příkrmy papala jak blázen, jak jen zeleninu, tak i ty s masem a jablíčko, tak to snědla i celou miskuale pití je Teda velký problém, koupila jsem ovocné čaje, bylinkové, vodu a nic vše mi plive potvora
![]()
tak zase slavný doktor řekl, že pití mít nemusí, když má um, že v tom vodu má
@Aduš8 jen nezapadá do tabulek bohužel a taky s tím striktně nesouhlasím, jako vyslechnout si dietolozku můžu, ale určitě do ni nebudu cpát vykrmy, když vidím, že není jedlik, ale je spokojená, navíc pak po další návštěvě doktora slyším jak mi nadává, že je tlustá
NENECH SE VYSTRESOVAT!!
Ty na jednu stranu o lékaři pochybuješ, ale na druhou děláš přesně to, co on chce - a co je špatně!!
(jinak jak to čtu, tak se mi otvírá kudla v kapse, je to ukázkový případ, jak dokur..it kojení a dítěti pořádně zatopit… měl by jít třeba řídit autobus, „doktor“ jeden)