Dítě nespí z ničeho nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35846
25.12.22 15:01
@mroe píše:
Tak mu to posun. Moje deti taky vstavaly driv, nez jsem bych vstavala ja.

Jak posunout? Včera šel spát až v půl desáté :nevim: a ve 4 je vzhůru. Mě není 20 abych tohle tempo vydržela nějak dlouhodobě. On vždy spal úplně normálně. Chápu, že ve 3 letech cca vymizí spaní po obědě, ale ne tím, že začne stávat v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
25.12.22 15:08
@pikola píše:
Spi 4 dny 4 hodiny denně a pak celý den makej a pak napiš jak moc jsi v pohodě :*

Tak nechoď spát o půlnoci, když ti 4 hodiny nestačí. Máš prostě doma dítě, vstává ve 4, co s nim chceš dělat? Přivázat k posteli protože ty se chceš vyspinkat do 8? Tomu ditěti to je jaksi u zadku.

• Citovat
  • Upravit
35846
25.12.22 15:12
@Tosidelassrandu píše:
Tak nechoď spát o půlnoci, když ti 4 hodiny nestačí. Máš prostě doma dítě, vstává ve 4, co s nim chceš dělat? Přivázat k posteli protože ty se chceš vyspinkat do 8? Tomu ditěti to je jaksi u zadku.

Tak asi na vánoce těžko půjdu spát v 9, to samé pár dní před tím, mám dost práce :roll: druhé dítě chodí spát v 10 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
25.12.22 15:15

Co mu udelat snidani, kakao, pusitit pohadky a spat vedle nej na gauci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846
25.12.22 15:18
@Eowyn01 píše:
Co mu udelat snidani, kakao, pusitit pohadky a spat vedle nej na gauci?

No to tak napůl, to je každý 3 minuty koukej mami, nebo si chce hrát s modelínou :roll: dneska jsem to vydržela do 7 pak ho dala manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
25.12.22 15:26
@pikola píše:
No to tak napůl, to je každý 3 minuty koukej mami, nebo si chce hrát s modelínou :roll: dneska jsem to vydržela do 7 pak ho dala manželovi.

Hele, chapu, ze ho to v posteli uz nebavi, ze ma vyspano. Vzpominam na sebe, kdyz jsem byla mala a vstavala dobrovolne v 5. :mrgreen:
Kazdopadne bych opravdu dusledne vysvetlovala, ze do konkretni hodiny, na ktere se domluvite, na tebe mluvit nebude, pokud to nebude dulezite. Ve 3 letech to pochopi.
A vyuzit toho, ze se muzete s manzelem prostridat a holt vstavat jeden den ten, druhy den ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
25.12.22 15:27

Jestli se budí se řevem, je něco špatně. Možná noční můra, možná ho lízla nějaká nemoc, teď toho lítá dost, děti jsou pak protivné ani neví proč. Nezkoušela si ho vzít ráno k sobě do postele, nebo spát společně rovnou celou noc? V tomto věku, když se mi dcera vzbudila, at' byla půlnoc nebo tři ráno, znovu zabrat trvalo skoro celou hodinu.
Každopádně takových nocí bylo docela dost. A pomohlo dát napít, vyčůrat a jinak nereagovat a nedělat divadlo..prostě teď se hajá a basta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
25.12.22 15:28
@pikola píše:
Tak asi na vánoce těžko půjdu spát v 9, to samé pár dní před tím, mám dost práce :roll: druhé dítě chodí spát v 10 :nevim:

Zkus je dat spat v 10 oba a jdi s nimi. Treba se probudi 3× ve ctyri a pak to protahne. Budes asi muset experimentovat, nez skonci svatky a pak do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846
25.12.22 15:42
@Ochluplepsi píše:
Jestli se budí se řevem, je něco špatně. Možná noční můra, možná ho lízla nějaká nemoc, teď toho lítá dost, děti jsou pak protivné ani neví proč. Nezkoušela si ho vzít ráno k sobě do postele, nebo spát společně rovnou celou noc? V tomto věku, když se mi dcera vzbudila, at' byla půlnoc nebo tři ráno, znovu zabrat trvalo skoro celou hodinu.
Každopádně takových nocí bylo docela dost. A pomohlo dát napít, vyčůrat a jinak nereagovat a nedělat divadlo..prostě teď se hajá a basta :nevim:

Ne, on se nebudí s řevem, on řve jakmile by jsme ho chtěli dát zase spát. Druhý den se to povedlo, ale křičel v naší posteli asi 20 min a pak usnul teda. On má pokojíček hned vedle nás, spí hezky ale prostě ve 4 si rozsvítí, vezme polštářek a pití a jde k nám a tam stojí a začne hystericky křičet když řeknu pojď si k nám lehnout :nevim: chce do obýváku a rozsvítí a hrát si, koukat na pohádky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.12.22 16:19
@pikola píše:
Tak asi na vánoce těžko půjdu spát v 9, to samé pár dní před tím, mám dost práce :roll: druhé dítě chodí spát v 10 :nevim:

Vidíš, já abych dlouhodobě vydržela nespave dítě, zaleham momentem jeho ulehnutí do postele…volno nevolno devátá večer usíná budou se kolem šesté…
Již devět let…stále čekám, kdy přijde to období delšího spánku…
Ve čtyři bych ho specifikovala do postele, že se ještě spí…bez diskuzí, hraní a pohádky až bude světlo…

• Citovat
  • Upravit
35846
25.12.22 16:26

@Anais Brno tak zase ono je světlo teď až po osmý, to se taky blbě vysvětluje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.12.22 16:36

@pikola no neboj ve 3,5 ti nedokáže tak úžasné argumentovat jako devítiletý, který zná i hodiny, že…
Syn nikdy nespal dýl jak 9 hodin i jako mimco po šestinedělí…
Prostě jsem si musela přenastavit vlastní režim, abych dlouhodobě přežila…
Dneska byl vzhůru před šestou ( šel spát výjimečně v jedenáct). Myslela jsem, že budu střílet… Takže dneska jde spát po půl deváté, aby spal aspoň do těch šesti…

• Citovat
  • Upravit
1339
25.12.22 18:17

Ty narážky typu, že vstávání ve 4 je ok mi nepřijdou ok. Mně tohle dělají děti, když prostě nejsou úplně v pořádku po zdravotní stránce. Vždycky z toho po par dnech něco vyleze. Horečky, viroza,… pokud má trochu nudli, kašel, tak za mě prostě něco probíhá. U nás je to pravidlo. Když se starší budí s řevem nebo mladší kord po o spí jen chvíli i přesto, že usne hned a budí se ubrecena. Teď třeba z toho nakonec po 4 šílených nocích vylezla laryngitida a předcházel tomu přesně takový týden, co popisuješ. Neklidný spánek, po probuzení už odmítání dalsiho spaní. Pak to vygradovalo v ty probdele noci a už se jelo se záchvaty kašle… takže pro mě je tohle vždy varovný signál, že něco přijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
25.12.22 18:20
@Veerr píše:
Ty narážky typu, že vstávání ve 4 je ok mi nepřijdou ok. Mně tohle dělají děti, když prostě nejsou úplně v pořádku po zdravotní stránce. Vždycky z toho po par dnech něco vyleze. Horečky, viroza,… pokud má trochu nudli, kašel, tak za mě prostě něco probíhá. U nás je to pravidlo. Když se starší budí s řevem nebo mladší kord po o spí jen chvíli i přesto, že usne hned a budí se ubrecena. Teď třeba z toho nakonec po 4 šílených nocích vylezla laryngitida a předcházel tomu přesně takový týden, co popisuješ. Neklidný spánek, po probuzení už odmítání dalsiho spaní. Pak to vygradovalo v ty probdele noci a už se jelo se záchvaty kašle… takže pro mě je tohle vždy varovný signál, že něco přijde :think:

U nas to nic neznamenalo…a taky super bylo buzeni ve tri rano, hodina uspavani a pak vstavat do prace v pul seste. O vikendu, kdy by se konecne clovek vyspal, budicek v pet, max. sest. Nastesti se mi casem ten pochroumanej spanek zase vratil k normalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.12.22 18:26

@mroe tak @pikola píše, že trochu kašel, rýma..nechce jít spát. U nás jako přes kopírák vždy v těchhle situacích. Když mám děti v pohodě, chodí spát a spí normálně. Vstavacka mezi 6:30 - 7:30 podle situace. Vstávání ve 4 dlouhodobě by mě fakt trefilo a určitě bych si to neomlouvala tím, že to to dítě nepotřebuje. Dítě naopak potřebuje dlouhý kvalitní spánek. Nemusí potřebovat odpolední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí