Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Yopii
Celkový rys obličeje. V podstatě mi přijde podobný mému synovi
Třeba to je jen opravdu náhoda, třeba si to jen vsugerovávám. Ale ta pochybnost tam je. Matka při rozhovoru se mnou dost odváděla od tohoto téma řeč, to mi přijde taky zvláštní..
@Anonymní píše:
@Yopii
Celkový rys obličeje. V podstatě mi přijde podobný mému synoviTřeba to je jen opravdu náhoda, třeba si to jen vsugerovávám. Ale ta pochybnost tam je. Matka při rozhovoru se mnou dost odváděla od tohoto téma řeč, to mi přijde taky zvláštní..
A u toho byl její syn? Tak to je asi hrozně divné, že před ním nehodlá diskutovat o podobném tématu ne?
@Anonymní píše:
@Yopii
Celkový rys obličeje. V podstatě mi přijde podobný mému synoviTřeba to je jen opravdu náhoda, třeba si to jen vsugerovávám. Ale ta pochybnost tam je. Matka při rozhovoru se mnou dost odváděla od tohoto téma řeč, to mi přijde taky zvláštní..
No rikam… bud se ji jeste jednou zeptej a pokud na tom bude trvat tak ji nech byt… nebo ji nech byt uz ted… tezko pujdes nekam k soudu, ze chces testy dna na zaklade tehle spekulaci… pokud se bojis o budoucnost, zeptej se ji pres mail nebo pisemne a to si pak uloz… ale respektuj jeji rozhodnuti ![]()
Mmch: desi me predstava, ze mam dite, jsem sama, potkam nejakeho byvaleho, ktery si to takto teoreticky vypocita, rekne si, ze je mu podobne a zacne na me nalahat, ze je jeho (a pritom ne) a ze chce dna atd.
proto rikam respektovat co rekne ona
Příspěvek upraven 26.11.18 v 22:11
@Tichošlápek píše:
Předpokládám, ze dítě otce ma - pani s někým žije, jsou rodina. Nechala bych to tak, než někomu zmatláš život
přesně tak
Ptám se proto, že jsou ženy, co chtěly být svobodné matky. Chtěly mít dítě, ale ne chlapa. Pokud by ona byla ten případ, asi tě nechce ve svém životě a v životě dítěte, ale peníze by nejspíš neodmítla. Takže bys jí mohl říct, že to potřebuješ vědět, jelikož tě to hlodá, jestli může to dítě být tvé, ale s tím, že se nepotřebuješ podílet na péči, ale rád bys jí aspoň přispěl, aby se mělo tvé dítě lépe.
To mi něco připomíná. Kamarádka mněla pocit že je dítě moje a místo toho aby potají nechala udělat patternity testy zda to není moje tak to bonzla doma, starej testy dělat nechtěl ale protože jí tak moc trápilo svědomí a ona naléhala tak je udělal a dítě bylo fakt jeho …
a poučení zní nech to bejt… i když je tvoje tak ty holce můžeš zničit dobře fungující vztah s a když to dítě nebude tvoje tak ho zničíš taky.
@Anonymní píše:
@dedrichov
Syn si hrál opodál, vůbec neslyšel co si povídáme..
A co se jí zeptat znovu? Vysvětlit jí, že bys jí popřípadně rád pomohl co se týče financí, protože cítíš zodpovědnost a nechceš, aby oba strádali?
Treba je tvoje a pokud ona chtela dite, treba k tomu uz nechtela chlapa. Mam takovou kamaradku, chtela dite, ale nechtela se starat o chlapa tak si nejakeho nasla a kdyz s nim otehotnela, nic mu nerekla a rozesla se s nim. A nerekla mu to proto, aby si jednou na to dite nedelal narok, rika, ze ty penize alimenty rada ozeli.
Pokud je diteti uz 6 let a jeho matka tvrdi, ze neni tvoje, tak to nech byt. Asi nestoji o tve penize, nebo proste to tve dite neni. Nenic si svoji rodinu, nedej v tom zmatek… Myslis to dobre, ale muze to napachat velke zlo… Nemas si co vycitat, zadne city k tomu diteti ani matce nemas, stejne bys tomu diteti otcovskou lasku nemohl dat… Jeho matka vi sama nejlip, jak se veci maji…
Ono ani by nebylo dobre manzelce vysvetlovat jak ses o tom diteti dozvedel, reknes ji mam dite, ktere jsem si udelal pred tebou, nedvědl jsem o nem. A ted otazka zeny, jak ses o nem dozvedel? No potkal jsem byvalou a povidal jsem si s ni. Otazka proc jsi mel potrebu si s ni povidat, kdyz rikas, ze jsi s ni byl jen jednou? A pozor ted pokud je manzelka zarliva, zacne ji to vrtat hlavou, co kdyz ji oslovil, protoze s ni chtel znovu neco mit, ja mu nestacim atd. jo, my zeny to nevezmeme tak lehce jak ty si to predstavujes. Znicis si svoji rodinu, zacnete se hadat, manzelka bude uz neduveriva. Ano i takhle to muze byt. A co se tyce penez, kdyz budes chtit dobrovolne platit na to dite tak se ji bude zdat, ze ty penize beres vasim detem. Nedelej to i kdyz chapu, ze moralne se ti to zda spravne, ale ta zena rika, ze dite neni tvoje, tim ti rika, ze i kdyby bylo, ona to zvlada a tebe do zivota nechce a nepotrebuje, tudiz nestrada.
@Anonymní píše:
A co se jí zeptat znovu? Vysvětlit jí, že bys jí popřípadně rád pomohl co se týče financí, protože cítíš zodpovědnost a nechceš, aby oba strádali?
To bych mohl, ale ani já nemohu zaručit, že pokud budu opravdu vědět, že dítě je moje, nebudu chtít si na něj dělat taky svůj nárok na péčí atd.
@pionyrka
Určitě by to manželku nepotěšilo. Neříkám, že by to všem zúčastněným neobrátilo život naruby a na jednu stranu vím, že je to kdyžtak její rozhodnutí, měl bych to už nechat byt..ale psychicky to moc nezvládám (nemyslet na to). Otázka je, jestli by mi pomohlo, kdybych to vědět a nebylo to třeba ještě horší ![]()
@Kassor
Asi máte pravdu
tak to jsi u me frajer ze se takhle zajimas asi bych nechala udelat testy otcovství mas na to pravo ale musi souhlasit i ta ženská no
jinak ti to bude porad vrtat hlavou ci vlastne to decko je ? ![]()
proc se nezeptas na nazor manželky? hele zlaticko potkal jsem zenu s kterou jsem jednou naostro pichal a ma dite ktere by mohlo bejt moje … chces abych si nechal udelat test otcovstvi a platil alimenty ?
![]()
@Hrosicek
To je otázka…Neumím si tu situaci představit. Teď to beru tak, že je to pro mě cizí dítě, které by obrátilo naruby i mou rodinu a tak bych nejspíš plnil maximálně vyživovací povinnost. Jak už jsem psal výše, přál bych si aby mé nebylo, ale zároveň mě to žere, jestli moje opravdu není..