Dítě s ADHD a pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
2.11.21 19:50

@JancaS84 a jak jste přišla na to, že předání bude na slovenských hranicích? To jsem nikde nepsala… Jen je to kousek za nima a pojedu přímo domu, kde uvidím jak to tam chodí… Vím co a jak, nemám psa poprvé, jen nevím jak se říct, že nepojedu na hory když zatím rodině nic říkat nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
2.11.21 19:53
@Jana1912 píše:
@Capricorn61 pro mě ideální je právě víkend a pro pána taky.. Jen mi nedošlo, že jsou ty hory… Před mámou zatím nic říkat nechci, protože už ji slyším, že se nedokážu postarat a ze moje dítě bude na pejska ošklivé atd… Po těch lekach co má od paní doktorky je syn o dost lepší a i on si myslím, že potřebuje nějakého parťáka (krom dětí)… Vím jak mu pes taky schází, dokud jsme psa měli tak to bylo vše v pořádku a v pohodě

A neni takove dite moc hlučné a divoke?
Neprijde mi pes moc vhodny, mohl by mu i ublizit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 19:54

@Kakika chtěla bych mopsika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.21 19:55

Já bych si teda k medikovanemu ADHD dítěti (už chodí do školy?), navíc jako samozivitelka, fakt neporizovaka starost navíc v podobě psa. Protože ten taky bude potřeba vychovat, obstarat, zabavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 19:56

@Venetia to vím, že neublíží, má rád zvířátka a bude rád, že bude moc s pejsek chodit ven… Hlučný mi nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 19:57
@Svistice píše:
Já bych si teda k medikovanemu ADHD dítěti (už chodí do školy?), navíc jako samozivitelka, fakt neporizovaka starost navíc v podobě psa. Protože ten taky bude potřeba vychovat, obstarat, zabavit…

Ano do školy už chodí prvním rokem a paní doktorka v tom nevidí problém

Příspěvek upraven 02.11.21 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.11.21 19:58
@Venetia píše:
A neni takove dite moc hlučné a divoke?
Neprijde mi pes moc vhodny, mohl by mu i ublizit.

Mám doma canisterapeuta pro dítě s ADHD a poruchou autistického spektra. Už jen sama přítomnost psa působí uklidňujícím dojmem. Štěně, které je od mala zvyklé na divoké a hlučné dítě to bude považovat za normální (pokud se tedy nebude jednat o velmi bázlivého jedince).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 20:00

@Kakika taky si myslím, že by mu to mohlo pomoci, že by se mohlo ulevit nám všem a bude rád když bude chodit s pejskem na procházky a pak na nějaký ten výlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.11.21 20:01
@Jana1912 píše:
@Kakika chtěla bych mopsika…

Není to můj šálek kávy :lol:, ale myslím, že to je super parťák ;) Hlavně nerozmazlit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 20:06

@Kakika mě se právě líbí, že je to pejsek do bytu a je to malé a dá vzít všude se mnou. Četla jsem někde, že je ideální k dětem i k ADHD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.11.21 20:15
@Jana1912 píše:
@Kakika mě se právě líbí, že je to pejsek do bytu a je to malé a dá vzít všude se mnou. Četla jsem někde, že je ideální k dětem i k ADHD

Tak hlavně pohlídat, z jakých podmínek bude a aby nebyl bojácný.

Každopádně bych ten odběr prostě posunula. Pokud je chovatel solidní, problém s tím mít nebude. Ty nebudeš mít nervy a stěně bude mít klid na to, aby si doma zvyklo. On je to pro ně vážně nápor, když jdou do nového domova. A jet s ním od chovatele 5 hodin na víkend na hory, pak zase hodinu zpět domů (takže podruhé do cizího prostředí) pro něj může být příliš.

Nemluvě o tom, že na hotelu asi ze štěněte, které ještě nemá osvojené hygienické návyky, nadšení nebudou. Zejména, pokud bude mít ze stresu průjem (což není tak neobvyklé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 20:21

@Kakika já bych právě s pejskem chtěla jet domů, zatím bez syna, ten by byl s rodinou na horách a přijel by k pejskovi domu v neděli… Chtěla jsem právě s malou zůstat zatím sama aby si trošičku zvykla, že je v jiném prostředí. Určitě si ohlídám v jakých podmínkách žije a jak vypadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.11.21 20:25

@Jana1912 tak tohle bez spolupráce rodiny nevyřešíš. Pokud jim tedy nechceš lhát, což bych určitě nedělala :think: Pokud ti byly hory připomínané, tak se asi těší i na tvou společnost. Mohli by být dost zklamání, až zjistí, žes hory odpískala kvůli štěněti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
2.11.21 20:29
@Capricorn61 píše:
@Jana1912 A driv pro to stenatko by neslo sjet? Ha! Ted me napadlo. Co ten vikend prehrotit. Pokud to tedy das a mas moznosti. Zacit ho tim, ze by syn sel k babicce napr. V patek odpoledne a ty mezitim zajela pro stenatko, a jeli byste na hory i s nim. Pokud tedy nejedete lyzovat, nebo do hotelu… :nevim:

Nepřijde mi nejlepší nápad se štěňátkem vyjet hned na hory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.11.21 20:30
@Jana1912 píše:
@Kakika já bych právě s pejskem chtěla jet domů, zatím bez syna, ten by byl s rodinou na horách a přijel by k pejskovi domu v neděli… Chtěla jsem právě s malou zůstat zatím sama aby si trošičku zvykla, že je v jiném prostředí. Určitě si ohlídám v jakých podmínkách žije a jak vypadá..

@Akinee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová