Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Akinee píše:
Nepřijde mi nejlepší nápad se štěňátkem vyjet hned na hory.
Mi to pak doslo
![]()
@JancaS84 jestli je to to štěně na fotce, tak fakt neni z chovky, neb má zbarvení mimo standard FCI
„je to marný, je to marný…“
@Kacise https://www.bayerwald-farbmops.de/…n-beim-mops/
Black and Tan
@Jana1912 píše:
@Kacise https://www.bayerwald-farbmops.de/…n-beim-mops/Black and Tan
To nemyslíš vážně, že ne?
https://www.mopsklub.cz/…eni-stenete/
@Jana1912 píše:
Ahojky všem… Mám 6 leteho syna a bylo mu diagnostikovano ADHD, dostává leky.. Co si myslíte o tom pořídit štěňátko k synovi? Ještě uvidím co mi řekne psycholog až tam tento týden pojedeme. Já bych měla zájem mít doma nový život radosti. Vím, že veškerá starost bude na mě… Předběžně jsem se domluvila s pánem na štěňátko na Slovensku (hranice), měla bych jet pro něj příští víkend, to máme jet s rodinou na hory.. Doma nikdo o tom neví a nevím jak říct, že na hory nepojedu (mělo by se jet mým autem), když mám jet pro štendo a nechci aby tom zatím věděli… Tak mám takové dilema a nevím jak z toho
Jet si pro štěně na hranice, to dost smrdí množkou. Já netvrdím, že musí mít všechna zvířata PP, ale žádný soudný a zodpovědný člověk nebude předávat štěně někde na hranicích. Další problém je, že to nikdo doma neví. Štěně je závazek na 15 let a měli by s tím souhlasit všichni členové domácnosti.
@Jana1912 píše:
@Kacise https://www.bayerwald-farbmops.de/…n-beim-mops/Black and Tan
Tvl tak to je moc, to je jasná mmožka ani nechci vidět tu cenu. Všude je mraky dostupných informací a stejně se najde někdo, kdo tohle koupi.
@Matt 02 Psala, ze je sama, a ze predtim psa mela. To je jedine, co me trosku uklidnuje. A mimochodem, ze to ma neoomu rict bylo prvni, co me napadlo a psala jsem. Pes je zavazek. Sama mam jednoho maleho seniora, a je to nekdy horsi jak s miminem. Momentalne uz sam nevydrzi, takze shanim hlidani nejen pro deti, ale i pro psa, a hlavne ty senilni projevy uz ma.
Je to dost velky zavazek, po jedne strance si nedovedu predstavit psa nemit, ale po druhe strance by dost veci bylo jednodussich. 🙂
@Capricorn61 píše:
@Matt 02 Psala, ze je sama, a ze predtim psa mela. To je jedine, co me trosku uklidnuje. A mimochodem, ze to ma neoomu rict bylo prvni, co me napadlo a psala jsem. Pes je zavazek. Sama mam jednoho maleho seniora, a je to nekdy horsi jak s miminem. Momentalne uz sam nevydrzi, takze shanim hlidani nejen pro deti, ale i pro psa, a hlavne ty senilni projevy uz ma.Je to dost velky zavazek, po jedne strance si nedovedu predstavit psa nemit, ale po druhe strance by dost veci bylo jednodussich. 🙂
No po té fotce už asi nemá cenu nic řešit ![]()
@Matt 02 mně na tom vadí ta zdravotní stránka věci… čert vem, že to nevypadá jako mopsík.
A abych neprudila úplně off topic… Když teda chci k takhle specifickému dítěti psa, tak si ale vyberu plemeno, které je povahově vhodné a hledám jeho ideálně typického zástupce. I tak budu trnout, čím mě ten můj kousek překvapí.
Jenže tohle hledání chce čas, úsilí a taky dost peněz.
@Kacise Hlavne male dite a pes nikdy nesmi zustat o samote. A to plati tak do cca 12 let, ne-li vic. A sama pamatuji, ze kdyz jsem mela jako decko psa, tak jsem ho navlikala do oblecku, cvicila, hrala si az prehnane, nerespektovala pelisek, no zpetne se divim, ze me ta fenka nesezrala.
Vylozene poridit si psa k malemu diteti bych neporidila. Psala jsem, ze psa mam i deti, ale prve byl pes a pak deti, a opravdu nedam psa pryc.
@Capricorn61 je to tak.. mám psa o půl roku staršího, než je mimino a na tom prvním si trénuji železnou důslednost, kterou pak aplikuju na toho druhého, aby to soužití bylo ideálně „průseru prosté“.
Děti mám zdravé, psa z útulku. První dceru pes vůbec nezajímal od narození, troufám si říct, že ani po 10 letech vlastního života neregistruje, že máme psa. A přitom, co by jiné její spolužacky za ni daly. Takže existuji tak nějak vedle sebe.
Druhá dcera má 4 roky a od narození bez toho psa neudělá ani ránu. A pes trpiiiiii. Ale asi ráda trpí, protože ona se ostatním dětem velkym obloukem vyhýbá a uteče, když se jí cokoliv nelíbí. Je tedy fakt, že jí mladší dcera nebije a nikdy netahala. Každopádně druhá dcera vůbec není něžná ani klidná a fena má aktuálně 15 let. Dcera jí leze do misek i do pelechu a fena to respektuje, protože ví, že mladší dcera první vidí, že ji dochází granule nebo pití a řeší to. Tím chci říct, že pes si na dítě může zvyknout i později, dokonce i ten z útulku a pokud tento pes vypadá jako průšvih. Tak bych se zaměřila na jiné plemeno. Tohle nevidím jako vhodné.
Hele on nemá ani tak problémy tvůj syn, jako ty se základní komunikací.
Přiber si prosím individiduální psychoetrapii pro sebe a nauč se řeišt věci jako dospělá žena a matka od rodiny.
Tedy nezamlouvej si natajňačku štěně, ale normálně se o tom bavte v rodině.
To co řešíš fakt nemá nic společného s tvým synem.
Jo a teda poruchy pozornosti jsou dědičné, jen u holek se projeuvjí jinak a jsou většinou nerozpoznané.
To že imulzivně někde zamluvíš štěně, bojíš se o tom se domluvit a ještě zapomeneš že jako celá rodina jedete na hory je takové… klasické.
Takže to štěně zruš. Pobav se s psychologem, jeslti si čirou náhodou nemyslí, že i ty by si mohla mít poruchu pozornosti.
Na hory si sebou vezmi nějaké čtení o poruchách pozornosti v dospělosti.
Někam se objednej.
No a s manželem se domluv že by možná bylo fajn mít psa a naplánujte to.