Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blorchi
To Honzík je prostě jedlík, a taky to má asi po tátovi. S otcem dětí se akorát rozvádím, nějak to prostě manžel neustál, a začal být na malého hrozně agresivní
nezbývalo mi než odejít. Jak jste na tom holky vy? Co polovičky? Jak to snášejí všechno? Pomáhají vám? Jinak já jsem z Prahy ![]()
@Sarael
No já už to pozoruju delší dobu, že se na podzim malej vždy zhorší. Nejvíc je to v chování. To si říkám, že je typický autista. Rozhodí ho maličkosti, hned je řev. přitom přes léto je to zlatíčko. že by to bylo tím sluncem?? ![]()
@Jeny Ja ziju sama uz od narozeni druheho syna.Ex mi rekl, ze za to ze je nemocny muzu ja
na to jsem mu rekla, ze ma genetickou poruchu, prenasecem je otec. kreten. jinak se nestykame.
@blorchi
vážně? no to je teda borec
Jsou to srabi. Můj ex se začal o děti zajímat jakmile jsem s dětmi odešla, to je teď jak med. Bere si je jednou za 14 dní, ale mezi tím o něm nevíme, nezavolá, nemá zájem. Je to prostě víkendovej tatínek. Tak mu to vyhovuje. Je to děsný, jak chlapy vezmou roha, když dojde na trable. Já mám na štěstí přítele, který je v jádru skoro jako psycholog a s malým to umí, i s dcerou. A pomáhá mi. Jinak nevím co bych dělala…
@Jeny To je moc dobre, ze mas pritele
Ona i samotna matka se zdravym deckem, to ma tezke, natoz kdyz je nejak postizene
Je problem najit partnera, ktery pochopi to, ze proste nemas zadny cas, ze musis byt neustale u ditete, ne kazdy to pochopi ![]()
@blorchi
měla jsem štěstí. přítel sám když byl malý tak byl prostě jiné dítě, mamka s ním lítala po doktorech, neuměl si hrát s dětmi apod. Tak pro Honzíkův svět má pochopení. Právě si říkám, jak těžké to mají ženský co zůstanou s dětmi sami a což teprve s postiženým. Dítku dává všechen svůj čas, jinak to ani nejde. Ale pořád věřím, že takový chlapy po světě chodí, co mají pochopení
já sama jsem žila v nefunkčním manželství 2 roky a skoro jsem přišla o nervy, ale jinam jsem neměla kam jít.
@blorchi já myslim že nás pošle sama
, je hrozný že vidim už ted rozdíl mezi nim a malou, ta tak krásně vnímá a poslouchá, uvidíme co zjistí
, on měl problémy od mala tak kdo ví.
@blorchi
tak to nevím
ale věřím
asi se někde schovávají či co ![]()
@Markéta80
kluci jsou docela individualisti
jsou pomalejší a méně mluví, ale dej na sebe. Jako máma máš největší vnímání na své děti. Pokud cítíš, že něco není v pořádku, tak nejspíš to tak bude. Já to měla od porodu synka, divný pocit že „něco“ není v pořádku a to do roka byl zlatíčko, ale prostě moc hodný, až moc… problémy se ukázali až později. Jen se netrap
i když malému něco zjistí, nejdůležitější je aby byl šťastný. To je podstata života ![]()
Ahoj, tak já mám dcerku s DMO, má kombinované postižení, tedy mentální i pohybové. Za dva měsíce jí budou čtyři a je také na plenkách. Ale nejvíce mě trápí, že stále nemluví a neví se jestli někdy bude.
@Jeny já prostě nevim jak s nim pracovat, ničim ho nemůžu zaujmout, když mu ukazuju v knížce tak s eusmívá a to je tak všechno, nočník stále nechápe a samo že když mu něco nejde tak ječí a bez svýho kroužku ani spát nebude, na tom je teda závislej až moc jinak je právě až moc hodnej a nejvíc si vyhraje sám ![]()
@Markéta80 jak přesně s malým pracovat ti může poradit dětský psycholog nebo v pedagog. psych. poradně. Nejdříve se musí přijít na to kde je zádrhel. Honzíka jako malého knížky bavili, ale musel si je zásadně prohlížet sám, jak jsem mu do ní ukázala prstem tak s ní utekl. Byl doslova naštvanej, že mu do toho mluvím. Nikdy neukazoval v knížce na zvířátka, ani ho to nezajímalo. Posunul se až teď v 7 letech, to už si nechá ukázat a dokonce se snaží i sám. Chce to jen zjistit, kde je problém, ale hlavně nevěš hlavu
všechno se může ještě 100× změnit ![]()
@Jamagape píše:
Ahoj, tak já mám dcerku s DMO, má kombinované postižení, tedy mentální i pohybové. Za dva měsíce jí budou čtyři a je také na plenkách. Ale nejvíce mě trápí, že stále nemluví a neví se jestli někdy bude.
Muzu se zeptat, co mate za pohybove postizeni? Muj malej mluvi, spatne, ale zase porad i v noci furt
![]()
@Markéta80 Marky,ja te taky chapu
Urcite se pri prohlidce mudr zmin, ze mas podezreni, ze neni neco v poradku, chtej zadanku k psycholozce.Tam uz ti pomuzoulepe, eventulne do SPCDrzim pesti at je vse o. k.