Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera prodělala dětskou mozkovou obrnu, nejspíš v těhotenství, nikdo přesně neví, jak k tomu došlo. Pohybově je na tom tak, že zatím nechodí, postaví se, ale stojí špatně, stáčí levou nohu. Pohybuje se lezením, taky umí sedět. Pořád s ní musíme cvičit, v budoucnu by prý měla chodit.To je dobře, že tvůj syn mluví i když špatně, ale musí to být také dost únavné, když mluví i v noci.
@Jamagape To je mi lito. A preju at se dcerka brzy rozchodi
Ma sousedka ma dceru s DMO, ted uz asi desetiletou nechodila do tri let. Nakonec se rozchodila a ted uz lita po vesnici spolecne s detma. Jednu nohu ma taky mirne stocenou, ale nejde to skoropoznat. Dokonce uz ani nenosi ortope.obuv ![]()
No on mluvi, ale opravdu porad, pokud teda zrovna nekrici, nerve nebo nejí. ![]()
Tak my máme pleny Bambo junior a jsem s nima moc spokojená. Opruzená malá nebývá. Nechávám si je posílat přes Medipos, zašlu jim poukaz a do tří dnů máme pleny doma.
@Jamagape píše:
Tak my máme pleny Bambo junior a jsem s nima moc spokojená. Opruzená malá nebývá. Nechávám si je posílat přes Medipos, zašlu jim poukaz a do tří dnů máme pleny doma.
Bamba jsem taky mela, ty jsou supeeer
Ale syn uz je mel male, tak jsme uz navetsich.Taky je mame od Medipos, doprava az do domu, to je skvele ![]()
Tak jsem si četla co obnáší vaše diagnóza a taky teda mazec, nemáš to vůbec lehké. Jinak taky máme středně těžkou mentální retardaci. A jak je na tom tvůj syn s pohybem, chodí?
@Jamagape píše:
Tak jsem si četla co obnáší vaše diagnóza a taky teda mazec, nemáš to vůbec lehké. Jinak taky máme středně těžkou mentální retardaci. A jak je na tom tvůj syn s pohybem, chodí?
On chodi, ale delaji mu problem, delsi prochazky, no delsi asi2OOm, pak zacne padat a plakat ze ho boli nozicky.Mame DKK(dyspl. kycelnich kloubu a hypotonii).jenze prave je to zacarovany kruh, diky jehonemoci, by mel mit conejvic pohybu, aby tak rychle nepribiral, zaroven vsak diky DKK, ma mit pohybu co nejmin
mame zdravotni kocarek, ted uz je to mnohem jednodussi, driv jsem ho musela vsudenosit a pri jeho vaze(36kg)to byl zahul.Muzu se zeptat, jak se u vas projevuje retardace? Jinak svicime dvakrat tdne bobatha, driv vojtovku, ale tu jsem vypustila.co v?
@Jeny no jsem zvědavá kam nás pošlou, on spolupracovat nebude tak to bude zážitek. mě stačilo těd jít s nim k zubařce
ale pohybově je na tom až moc dobře
![]()
Chtela jsem se zeptat, co by maminkam jako Vy pomohlo? Par hodin tydne pohlidat? Asistent doma? Nejaka forma terapie?
@Resterk píše:
Chtela jsem se zeptat, co by maminkam jako Vy pomohlo? Par hodin tydne pohlidat? Asistent doma? Nejaka forma terapie?
No prave, hlidani neni, asistent se plati atoz jednohoplatu prostenelze utahnout.
Aleluja tady jsem se nasla. Mam holcicku 7 let Andulinka. Ma detsky autismus, adhd, vyvojovou dysfazii, je to mesic co nam diagnostikovali epilepsii, zaroven nas chvilku predtim opustil pritel, se kterym cekam miminko, chlapecka. Pro malou mel toooolik pochopeni, taky si hral sam, kdyz byl malej-nakonec jsem se od nej dockala toho, ze male nic neni, ze je ok, ze jsem to z ni udelal svou vychovou a presvedcuje o tom i okoli, jen aby si nemusel priznat, ze zklamal na cele care a potopil uz tak zenskou co ma tezkej zivot. Jinak mala je zlata, ale mame uz jeden odklad, ceka nas druhy nebot je mentalne tak na 3 roky. Holky pojdme do te uzavrene skupiny, nerada takhle verejne pisu o svem soukromi co?
a s tim podzimem a zmenou chovani, to jsem si uvedomila, ze by to mohlo mit spojitost, to je pravda, mala je ted taky silena
pisu z telefonu tak je tezke najit co jsem chtela, ale zakladatelko-ty s tim peenickem, coze znamena ta vase diagnoza? Jinak vsichni se drzte, je fajn vedet, ze nejsem jedina, kdo ma takove problemy ![]()
@Resterk píše:
Vsechny tyhle veci by pomohli a hlavne, kdyby stat bral autismus a vubec mentalni postizeni jako fakt zavazne, protoze mit prvni stupen, nemit prukaz ztp a jezdit takhle s malou po autobusech, to bych jim prala zazit.
@aňulinek ahoj, mas ode me odpoved v diskuzi o lecich na adhd…a mazejte do uzavrene skupiny „nemocnych deticek“
rady vas uvidime… ![]()
Ten odkaz na uzavřenou skupinu mi nejde otevřít.
Holky, kdyby někdo z vás měl nějaké tipy, jak zdokonalovat dítko právě v tom sociálnu, tak sem s ním, budu moc ráda za jakékoli rady. My teda taky něco zkoušíme, ale zatím jsme dosáhli jen úspěchů doma, na veřejnosti a mezi vrstevníky to jaksi není vůbec znát. Právě naopak, je to mnohem horší než před rokem.
A nám teda psycholog kromě diagnosy nepomohl vůbec v ničem. My jezdíme pravidelně do Havířova (RADU) a to je snad naše jediná pomoc a podpora.
@Sarael my jsme z havirova
ale nikam nechodime, neznam, je to dobry? Vase dg? Omlouvam se jestli jsi to psala, ale ten chytrej telefon… ![]()
@Jamagape Jeste jsem se chtela zeptat, jake pouzivate plinky, my mame ted Tena L. Zdaji se mi hrozne, malej je porad opruzeny.