Dítě s mentálním postižením, rady?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aňulinek
31.12.12 11:51

@Zuziky ahoj, fakt? Ja az budu na normalnim pocitaci, tak kouknu a zazadam o skupinu diky :)

• Citovat
  • Upravit
17878
31.12.12 11:52

Jee, my jsme z Tesina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
31.12.12 12:04

Jéé holky, tak jsme se tady hezky sešly: Třinec, Těšín, Havířov :D.

RAD je poradenské středisko pro rodinu a dítě. Já na nich strašně oceňuju, že si na nás najdou čas vždycky hned, i když mají plno, tak nás vždycky někde vtlačí. A vlastně veškerou práci s Elenkou mám jen od nich+ ještě od logopedky. Taky nás i hodně psychicky podporují, takže oni tam fungují vlastně pro všechno. :D

Jinak já sem to asi nepsala, naše 5-litá holčina těch diagnos má teda víc a čert ví, která je ta pravá. V dubnu jsem nás objednala ke Krejčířové, tak uvidíme, jaký bude mít názor ona. Ona má teda Dětský autismus, s tím, že v budoucnu spíše AS. Pak má Atypický autismus+ADHD a ještě má Receptivní dysfázie+ADHD. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
31.12.12 12:14

Holky tak to nekdozalozteee :lol:
No ja kdyz jsem byla s prckem uprvniho psychologa, tak jehoverdikt byl, ze si mame najit tatinka, ze malemu nic neni :roll: Nakonec jsem teda presla a tam nam diagnozu potvrdila.,Dochazime i k psychiatricce.

• Citovat
  • Upravit
becky87
31.12.12 12:15

Holky, vy se mate, ze jste takkousek od sebe, mne se nikdy nedari nekoho potkat :?

• Citovat
  • Upravit
becky87
31.12.12 12:16

A mmch, moc me mrzi, ze byl zrusen server postizene deti, tam byly skvele holky a hodne rad :?

• Citovat
  • Upravit
421
31.12.12 12:19

@blorchi Počkej, oni ho zrušili?? Jak to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
31.12.12 12:25
@Sarael píše:
@blorchi Počkej, oni ho zrušili?? Jak to??
Žlababa se rozhodla, ze uz nema naserver čas. Ale me vadi, ze proste nikomu se nicnereklo anajednou server neexistuje. Vsechny ty denicky, rady atd, je v prdelce :roll:
  • Citovat
  • Upravit
17878
31.12.12 12:25

@blorchi uz funguje diskuze deti s adhd )ale tam to moc nezije), pak PAS diskuze kapku lepsi a je tam Michal, co ma neuveritelny prehled- pracuje jako terapeut s temahle detma) a pak diskuze „ne uplne zdravych deti“- tam je „mix“ maminek s detickamam s ruznymi zdrav. obtizemi…

o postizenychdetech jsem taky cetla, nevim ale, co se tam stalo…

@Sarael jej, tak to RAD bude neco podbne jako…aha, a ted jak se to jmenuje :oops: kde jsem byla s detma v Karvine, taky mi moc pomohli- zvlast v dobe, kdy to bylo fakt tezke…(vic radsi pak az do „zamcena“ :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
31.12.12 13:06

Holky ja to zalozila, ceka se na schvaleni administratorem, jen jsem zvedava kdy tobude, jestli se administruuje i na silvestra :) a potom sem dam link at se se vice otevrene pobavit ;) do toho rad se musis objednat? My tam jesnou byly pokud je to to co si myslim, bylo by fajn vas z blizsiho okoli tam potkat a poznat lidi s podobnym osudem a hlavne deti by nasli partaky, kteri by jim rozumeli, ze?

• Citovat
  • Upravit
aňulinek
31.12.12 13:11
@blorchi píše:
Holky tak to nekdozalozteee :lol:
No ja kdyz jsem byla s prckem uprvniho psychologa, tak jehoverdikt byl, ze si mame najit tatinka, ze malemu nic neni :roll: Nakonec jsem teda presla a tam nam diagnozu potvrdila.,Dochazime i k psychiatricce.

ten psycholog jeekny hov..do je videt, ze lidska hloupost a omezenost nezna mezi, bohuzel pro maminky, kteri psychologa nezmeni je bude vest spatnym smerem. Psycholog nastesti neni doktor, ale i tak..to jepodpora a navic jako by to bylo tak snadne to je proste vul na entou :cert:

• Citovat
  • Upravit
421
31.12.12 13:57

Holky super, tak se těším na naši uzavřenou skupinu. Jsem ráda, že jsem taky konečně našla někoho, kdo nemá „úplně zdravé děti“, protože tady z mého okolí z toho jde fakt někdy depka, jak si všichni vychovávají „normální“ děti a na tu mou se často dívají jak na smrada, který se absolutně neumí chovat a to jen proto, že její omezení není navenek vidět..Kéž by tak šlo vidět do hlavy, že.. :?

@blorchi Víš co, to je někdy ošemetné. Já třeba znám tady odsud jednu maminku, která má taky autistu, ale absolutně nemá zájem se mnou cokoli zdílet. Když jí napíšu email, tak mi ani neodpoví. Takže já nemám nikoho, s kým bych si mohla někdy popovídat o tom zatraceném atuismu nebo jen tak, i o běžných starostech. Mám teda ale naštěstí manžela, který se o tu situaci moc nezajímá, ale mně strašně pomáhá už jen to, když do něho můžu hodinu hustit, jak mě třeba zas naštvala učitelka ve školce :D, takže jsem každopádně šťastná za to, že ho mám. A vás holky obdivuju, že to tak skvěle zvládáte bez manželů, já bych tak statečná asi nebyla. @aňulinek My se tam vždycky objednáváme, tak pak někdy písni, třeba se tam potkáme! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
31.12.12 17:16

@blorchi nevím jestli se tak dá jednoduše popsat, jak se to u nás projevuje, zkusím to. Máme prostě doma holčičku, která je na úrovni deseti měsíců. Takže jí krmím, přebaluji, umývám, nosím, jak jsem psala nemluví. A bohužel nemá taky moc zájem o nějaké hraní, je strašně těžké jí nějak zabavit, je taky hyperaktivní. Někdy působí jak kdyby nás nevnímala, většinou se na nás nedívá. Co tvůj syn pohraje si trošku, jde něčím zabavit?
Jinak taky jsme cvičily Vojtovku, ale neuroložka nám doporučila přejít na Bobatha, protože to malá špatně snášela a cvičení jí už nikam neposouvalo. Teď cvičíme čtyřikrát denně Bobatha. Já mám teda to štěstí, že mi pomáhá s dcerou manžel, tak s ní taky cvičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
31.12.12 17:19
@Resterk píše:
Chtela jsem se zeptat, co by maminkam jako Vy pomohlo? Par hodin tydne pohlidat? Asistent doma? Nejaka forma terapie?

Tak já bych taky nejvíc ocenila, kdyby nám měl dceru kdo pohlídat. Postižené dítě vám nikdo nepohlídá. A někdy si potřebují rodiče trošku oddychnout, načerpat síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
31.12.12 17:27
@blorchi píše:
A mmch, moc me mrzi, ze byl zrusen server postizene deti, tam byly skvele holky a hodne rad :?

To mě taky mrzí, že byly tyto stránky zrušeny, sice jsme tam nijak nepřispívala, ale uměly tam být skvělé rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová