Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak já v poslední době uvažuju někdy úplně stejně.. Mám doma holku autíka, má sice jen lehčí formu, ale i tak to je někdy dost záhul.
Tento rok se jí k diagnose ještě přidala hyperaktivita, takže musím hlídat na každém kroku a ve splečnosti se někdy třesu: " co se zas stane"..
A u vás se o co konkrétně jedná, jestli se teda můžu zeptat?
Ahojky…no já postižené dítě nemám, ale mám dvě sestřenice s postižením a dcera pracuje ve speciální školce, kde má jen postižené děti - nejvíce mají autistů. Nějak nás to opatrování o děti přitahuje. Já mám ted doma skoro dvouletou vničku, která má marfanův syndrom a já pořád říkám, že je i mírně mentálně postižená. Občas je to s ní težký, ale je naše.
Posílám košík plný energie, at je ti líp ![]()
Doporučují: http://www. emimino. cz/…ni-si-74366/.
jsme tam maminky s různymi dítky a navzájem si pomáhame ![]()
@Sarael My mame PWS Syndrom a stredne tezkou mentalni retardaci, kombinovane postizeni, pohybove, mentalni.
Malej se mi zacal ted hroznezhorsovat
Navic ma inkontinenci, plinkyvectyrech letech, tak si dovedes predstavit ten denni maraton ![]()
@MaMiNkA72 ted jsem si precetla neco o tom M. syndromu, to je taky na pest ![]()
Aha, tak to mi fakt líto..Tak koukám, že podle toho co píšeš, já to mám s ní doma ještě hodně dobré.
Mně to každý říká, buď ráda za to, že není třeba ještě na vozíčku. No je to pravda, to každopádně, ale přece jen, když s ní člověk přijde mezi lidi a hlavně úplně zdravý děti, tak se těm negativním myšlenkám někdy neubráním. Prostě je mi to trochu líto.
Ahoj holky, já mám doma tedy 7 letého klučíka s dg. dětský autismus, k tomu nemluví má vývojovou dysfázii a i ADHD a trochu bojujeme s tloušťkou
musím říct, že teď na podzim je to katastrofa, vždycky na podzim se mírně zhorší, stagnuje, ale malé posuny tam jsou. Má mírnou MR, ale někdy mi přijde až moc chytrý
Tak se ráda přidám, nemám okolo sebe žádnou s takto postiženým dítkem, ale malej chodí do speciální školy, tam vidím i horší případy než je Honzík… mám to denně na očích, žiju s tím… a někdy se to nakupí a bulela bych hodiny ![]()
@Jeny TO JE Mi lito
taky bojujeme s tloustkou, ale mi to mame v ramci diagnozi, obezitu. Odkud jste?
Jenny: my máme každý rok taky na podzim zhoršení a letos teda hlavně v chování. Nemohla před Vánocema vůbec vystupovat v divadle, protože by to byla katastrofa. A u nás je jídlo teda pravý opak: jí jen pár svých oblíbených jídel.
@Sarael holky,mate pravdu, mozna to zhorseni souvisi se zmenou pocasi, obdobi
to me nenapdalo, uz at je jaro ![]()
Jo, jo, je to zvláštní, ale prý to tak opravdu je. A často né jen u dětí s nějakým postižením, ale i zdravé děti jsou více „zlobivější“
. Jen teda ty učitelky ve školce by pro ně tím pádem mohly mít větší pochopení. ![]()
@blorchi no je to těžký, ale dá se to, jsou na tom některý děti hůř
…ale co, když už je tu máme, tak se jim trošku pomůžeme ten život usnadnit a pomáhat jak to jde.
![]()
Já se bojim 3 letý prohlídky u Tomíka. prostě někde je problém a fakt se bojim
, už mě napadnul i autismus
on má vše dýl, chodit začal až v 18m ale malá bude mít 8m a nakecá toho víc než on. Nic ho nezajímá kromě kroužkou, vlastně jemu se točí i kostky
a nejhorší je že envim jak mu pomoct ![]()
Ahoj Markéto, docela tě chápu, nevědět, co je s mým dítětem je někdy strašná beznaděj. Když budeš chtít, pediatr ti pak na synově prohlídce napíše doporučení k nějakému dobrému dětskému psychologovi a pak už alespoň budete vědět, na čem jste.
Přeju vám hodně štěstí, ať všechno dobře dopadne, třeba to nebude nic vážného a uleví se ti. Hodně štěstí ![]()
Holky zdravim
Najde se tu nejaka mamina ci tatinek, ktery ma doma dite s mentalnim postizenim, ci jinou poruchou? Rada bych zalozila uzavrenou skupinu, kde si muzeme vymenovat rady a zkusit se podporit. Dochazi mi síly a potrebuju nabrat trosku energie