Dítě téměř nepřibírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
21.3.18 08:39

Ok díky, uzavírám to a neřeším :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
21.3.18 08:59

@ayra.5 uplne v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24448
21.3.18 09:06

@ayra.5 váhu má myslím dobrou, dcera při odchodu z nemocnice měla 3 kg, v 6ti týdnech měla 3 860 g, ve 3 měsících 5070 g a v 6ti měsících měla 6820 g. Také záleží jak je velká. ;)

Pokud ti baští, čůrá a kaká a jinak je spokojená, tak to opravdu neřeš. Pokud by se lékaři cokoliv nezdálo, bude to řešit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.18 09:38

@ayra.5 začíná se víc pohybovat, už nebude nabírat tak rychle.. váhu do půl roka zdvojnásobila, takže bych vůbec nestresovala.. je to v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.3.18 10:05

Ahoj holky taky teď řeším váhu. Malý se narodil 36+4 s váhou 2860g(47 cm) po propuštění 2760, 9 den po porodu 2790g, tři týdny 3380 g (50 cm), v 7 týdnech 4720g(55,5 cm), v 11 týdnech 5400g (58 cm), ve třech a půl měsících 5950g (62 cm), ve 4 měsících a jednom tydnu- tedy tři týdny od předchozí kontroly 6400g (62,5 cm) to bylo 7.3. dne zvážen doma na váze a má jen 6625g ( a cca 64 cm). Od včera zkoušim vážit před a po kojení a vysosne v průměru 50 g :( z obou prs. Sosa cca 5 min. Jsem nešťastná, nechci ještě příkrmy. Prvního jsem kojila 22 měsíců, přibíral cca kilo měsíčně a to byl plně kojen do 6 měsíce, pak začal s příkrmy. Nyní piju cva 1 litr melty, kojící čaje cca 3 litry denně. Kojim 2* v noci a stejně nic. Kojim cca 12-16× denně. Poraďte, jak zvýšit laktaci? Ještě uvažuji o homeo. Myslíte že je to stářím? Prvního jsem měla skoro ve 33 a druhýho skoro ve 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.3.18 10:18

@eviknufik Uklidni se. Je dítě spokojené, nebo pláče? To je první ukazatel.

Druhý: zkus odstříkat, abys zjistila, jestli máš málo mléka, nebo jestli malý prostě nechce a bylo by ho dost.

Pokud dost, zvaž krmení lahvičkou.

Ale já bych asi prostě hodila nějaký příkrm. Aspoň využiješ okno pro zvykání na potraviny… A těch 50ml k tomu taky službu udělá.

Každé dítě je různé, a třeba moje dcera cca v 8M ze dne na den totálně odmítla kojení ve dne (v noci si ještě dala). Prostě konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.3.18 10:44
@Slečna Ferka píše:
@eviknufik Uklidni se. Je dítě spokojené, nebo pláče? To je první ukazatel.

Druhý: zkus odstříkat, abys zjistila, jestli máš málo mléka, nebo jestli malý prostě nechce a bylo by ho dost.

Pokud dost, zvaž krmení lahvičkou.

Ale já bych asi prostě hodila nějaký příkrm. Aspoň využiješ okno pro zvykání na potraviny… A těch 50ml k tomu taky službu udělá.

Každé dítě je různé, a třeba moje dcera cca v 8M ze dne na den totálně odmítla kojení ve dne (v noci si ještě dala). Prostě konec.

Jestli myslíš zda pláče při kojení nebo po, tak ne, až když dostane hlad, někdy za půl hodiny, někdy za hoďku, za hoďku a půl, max 2. Když jsme venku vydrží i 4 hodiny. Odstříknout jsem zkoušela jednou a bylo toho cca 20 ml, ale mackala jsem rukou, odsávačka by možná byla efektivnější. Bylo to ihned po kojení.
Mě spíš přijde že si rád sídla a leží u mě
Ještě pryslim jestli to neni intim. Že jsem cca před měsícem a půl začala cvičit jilian michaels ( ale zas je to 15 min denně), před týdnem začala pít mladý ječmen a citronu vodu, zda to taky neovlivňuje množství mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.3.18 09:40

Děvčata, moc prosím o rady.

Mám chlapečka 10.měsíců, který týdně přibere průměrně 20 gramů. Má 67 cm, 6650 gramů a obvod hlavičky 45 cm. Za poslední 2 měsíce porostl jen o 0,5 cm, obvod hlavičky se nezvětšil a váha je těch + 80 g za měsíc.

Malý má 5-6 pevných jídel denně, přes den 3× kojení, v noci 5× kojení.
Snídaně: 120 g ovesné kaše s ovocem + kojení
Svačina: jablko + jogurt + kojení
Oběd: masozeleninový domácí příkrm (300-350 g - sní ho mnohem víc než má 2,5 letá dcera)
Svačina: hruška + banán s piškoty
Svačina II: 6× kukuřičné křupky nebo 3× sušenky pro první zoubky Sunárka + kojení
Večeře: Kaše (100 g - jáhlová, pohanková, amarantová, rýžová, kuskusová apod.) s ovocem nebo přesnídávkou (90 g) nebo masozeleninový příkrm (180 g).
Večeře II: Kojení

Problémy jsou s přibíráním už čtvrt roku, takže nám teď už Dr. udělala krevní testy - výsledky v pořádku, jen jeden ukazatel je špatný a tím je nedostatek jídla. Tomu jsem se opravdu zasmála, protože si myslím, že jíme až moc (sní toho víc než 2,5 letá dcera). To ale nic nemění na tom, že máme jít za týden na převážení a případně na příjem do nemocnice na pozorování. Dr. doporučila UM, ale malý to nechce pít.

Má otázka zní: Co v té nemocnici s ním budou dělat? Kromě toho, že bude napíchaný na kapačkách apod.? A myslíte, že opravdu jí málo? Jak přibraly děti vám?

Je celkem živý, nepatří mezi děti, které leží pod hrazdičkou a jsou tiše. Pořád někam leze, šmátrá, staví se kolem nábytku…

Děkuji moc za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.3.18 10:07

@Popelka12 Jo, moje dcera UM taky nepila.

Zeptám se: Když malý jí jak jí - je spokojený, nebo se dožaduje víc jídla? A máš pocit, že se při kojení opravdu „nabaští“, nebo je možné, že si spíš cucne pro pocit?

Nemyslím si, že je možné posuzovat množství jídla: některé děti jedí jak vrabci a rostou, jiné jsou jak kyselina a zůstávají jako vyžle. Pokud se začal hýbat, tak se nedá vyloučit, že potřebuje energie víc.

POROVNÁNÍ S JINÝMI DĚTMI BUDE K NIČEMU, NEDĚLEJ TO.

Pokud dr. myslí, že dítě jí málo, tak holt zkus nahradit kojení něčím výživnějším (moje dcera se sama odstavila v 9. měsíci)… a uvidíš. Mně to přijde jako nic proti ničemu.

Kamarádka měla podměrečnou holčičku (už od narození, měla donošená pod dvě kila), a taky byli v nemocnici a byl to jen stres, protože ona tam jíst nechtěla vůbec :( Byli tam na celkovém sledování stravovacích návyků, jak to dítě funguje atd., aby se zjistilo, jestli jde o nějaký „vnější“ problém, nebo je prostě holčička taková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.3.18 10:31

@Slečna Ferka Děkuji :-) Někdy má dost, někdy chce ještě - v tom případě mu dám víc. Dva měsíce zpátky si přes den u kojení spíš cucnul, teď bych ale řekla, že se toho nají - je schopný pít i 7-8 minut (a pije pořád).

Co máš namysli tím „výživnějším“? UM nechce a nevím, co bych do něj měla místo toho dát. Konečně začal pít i čaje, ale to ho nezasytí…

Malý byl při porodu jemně drobnější - 2800g a 50cm. Ale do percentilových grafů i tak spadáme k nižším průměrům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.3.18 12:49

@Popelka12 No myslela jsem třeba kaši nebo tak.

Moje dcera taky nikdy nepila UM, jednou si dala lahvičku banánového Sunaru - tak jsem zajásala, no a bylo to naposledy, co se toho dotkla :mrgreen: Čili chápu, že to Tvůj nechce.

No asi bych to zkusila, místo kojení kaši - třeba to pomůže. Být s pediatrem na nože nebo se nechat honit po špitálech, to bych teda nechtěla.

Ale já bych se na to teda asi vykvákla, krmila jak krmím, a uvidím. (Btw. jak jste vysocí Ty a muž, a příbuzní?) S tou porodní hmotností bych považovala za adekvátní, aby měl v roce lehce přes osm kilo… a to ještě klidně může stihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.3.18 13:16

@Slečna Ferka Aha. On kupované kaše nechce a domácí má 2× denně. Já mu zkoušela dávat jen obyčejný Nutrilon bez příchutě, tak můžu zkusit ještě ochucené UM…

Já mám 165 cm, muž 179 cm. Otcové a dědečkové - všichni přes 180 - 185 cm. Mamky a babičky 165 cm.

Dcera při porodu měla 46 cm a 2640 g a v roce měla přesně 8 kg. Ale ta dost přibírala. Kdž to srovnám s druhým synem, tak v jeho věku, co je on teď, měla o 0,75 kg více a + 3,5 cm na výšku. A řekla bych, že byla ještě více aktivnější než on. Už v 7,5 měsících chodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
1.6.18 11:21
@ayra.5 píše:
Ahojte, poradíte mi, zda je to ještě ok, nebo si zaděláváme na malér? Dr. to před měsícem moc neřešil, znovu jdeme až 10.4. na 6ti měsíční…malá má 29.3 šest měsíců.

Porodní váha: 3570g
Propouštěcí váha: 3320g
5 dní: 3330g
14 dní: 3640g
6 týdnů: 4460g
3 měsíce: 6070g
4 měsíce: 6860g
5 měsíců: 6890g
necelých 6. měsíců: 7400g (váženo jen doma na velké váze, nejdřív já sama a pak s ní)

Je kojená, od ukončeného 5. měsíce má na oběd zeleninku + dokrm mlíkem, na večeři kaši + mlíko… Do jídla ji nenutím, momentálně si před den říká do 3-4 hodiny, v noci 1-2×. Kolik toho vypije teda netuším, ale odříhne a víc nechce. Zkoušela jsem dokrmit odstříkaným z lahve a nic. Po. 3. měsící přestala jíst skoro úplně (MM, UM, prso, lahev…), byli jsme na odběrech krve a to je vše ok. Zeleninku docela baští, kadí a čůrá normálně :think:

Ahojte holky, opět obnovuju diskuzi… včera jsme byli na 8. měsíční a podle me hrůza. Podle Mudr ok… tak nevím.
Na 6. měsíční tenkrát neměla 7400g, jak jsem si myslela, ale jen 7090g, teď na 8. měsíční 7290 g. Je pravda, že je hodně akční a už měsíc si stoupá a pomalu obchází nábytek. Ale stejně, zdá se mi to málo 8o

EDIT: výška 71 cm,
Strava: 5denní MM + 1 noční MM + příkrmy 3× denně. Jí málo, ale docela často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5195
1.6.18 11:27

@ayra.5 a co na to doktorka? Mě se to nezdá špatný, vždyť přibývá, sice ne moc, ale důležité je, že přibývá. Je klidná, spokojená, papá pěkně?
Moje neteř měla 7,5 kg v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
1.6.18 11:50

@berua13 mudr je flegmoš na N, zatím prý vpohodě pokudpřibere aspoň něco, ale když všude čtu, že by to mělo být 200-500g za měsíc, a malá nabrala 430g za 4 měsíce(a to ještě byla včera čerstvě po jídle) tak mi to přijde málo. Spokojená je, relativně - poslal nás na neuro kvůli takovým divným plačtivým záškubům, ale jinak je to usměvavé společenské mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí