Dítě téměř nepřibírá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
1.6.18 11:50

@ayra.5 A co s tím chceš dělat? Doktorka to neřeší celkem z rozumného důvodu, ono se s tím totiž nic dělat nedá. Maximálně tak hysterčit, hnát vás na vyšetření a do dítěte něco násilím cpát. S velkou pravděpodobností to celé bude k ničemu.
Já jsem se narodila s 3600g a v roce jsem měla 8000g. Jsem a vždycky jsem byla zdravá, a přesto, že v dospělosti docela dost jím, tak jsem pořád štíhlá a jsem za to hrozně ráda. Mí synové měli o chlup víc, než tvoje holčička, ale fakt jen o chlup, jsou taky menší a štíhlí a jsou zdraví a hrozně šikovní. Kámošky syn měl v roce 7,5 kila, honili ho po vyšetřeních, byl i na týden na pozorování v nemocnici a nepřišli na nic. Trápili se s tím dlouho, ale nikdo, ani doktoři, nepřišli na způsob, jak ho vykrmit. Zbytečný a dlouhodobý stres pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
1.6.18 11:53

@Hoa Mai to je pravda, spíš bych nerada podcenila nějakou případnou alergii nebo jiný důvod, ale doufám, že to by si snad mudr všiml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
1.6.18 11:53

Náš malý má v 7 měsících 8 kg, presne odpovídá jeho věku. takže bych řekla, že tvoje malá je ok.. holčičky jsou všeobecně drobnější. Když se začnou pohybovat, tak přestanou tak rychle přibývat. Pokud dobře jí a Dr. je spokojená, tak bych to neřešila. Zbytečně se stresuješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
1.6.18 12:05

Uklidnim tě, naše má v 19 měsících 8300g a 76cm :lol: Je drobná, ale roste a pomaličku přibírá, neřeším to já ani doktorka :) P. S. Je to nejedlík a navíc jak motorová myš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.6.18 12:09

@ayra.5 tak alergie se nebude projevovat jen nepřibíráním. To by musela mít více příznaků - třeba střevní, kožní nebo dýchací problémy. Navíc píšeš, že je dcerka akční. Tak se prostě u ní spojila větší fyzická aktivita (a tudíž spotřeba energie) s geny. Ty váhové přírůstky, co máš načtené, jsou jen orientační. Pokud není dítě váhově mimo tabulky (což není), tak se tím nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
1.6.18 12:12
@Mistee píše:
Uklidnim tě, naše má v 19 měsících 8300g a 76cm :lol: Je drobná, ale roste a pomaličku přibírá, neřeším to já ani doktorka :) P. S. Je to nejedlík a navíc jak motorová myš

diky tohle pomohlo :lol:
tak super, malá taky nejedlík a motormyš tak to bude určitě jen tím :kytka: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.6.18 12:22

Malá má 19.měsíců a od roku přibrala 400 g..dr. říká že mám být ráda, že není obézní. Nejí skoro nic, porad mě to trápí, ale nic s tím neudělám…A navíc chvíli neposedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
1.6.18 12:27

@ayra.5 Jak už psaly holky výše, stejně se s tím nedá nic dělat. Jídlo do ní násilím nenarveš. Kamarádky holčička měla v roce 7,9 kg, akorát ji trápili odběrem krve a holka byla úplně zdravá. Nyní je to tříletá sice drobnější ale šikovná holka.
Jinak s tou alergií - všímej si, zda nemá často hlen ve stolici. Pokud ne a malá je jinak spokojená, tak buď ráda…
Syn měl v osmi měsících o kilo více než tvoje, nyní má rok - je drobnější, má skoro 10 kg, ale zato se mu vůbec nechce do lezení… Je to ale nesmírný pohodář. Prostě každé dítě má něco:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
2.6.18 08:23

@ayra.5 Na Tvem miste bych byla v pohode. Muj syn ma rok a neco, ma 7,3 kg a 69 cm. Ano, jsme sice ti, kteri litaji po krevnich odberech a na nic se neprichazi. Jen ja se zbytecne stresuji. U nas sice v rodine vsichni velici, ale muj syn ji dvakrat vic nez jeho dvou a pul leta sestra. Ma 5 pevnych jidel denne, z toho obed 400 g, to jsou dve skleničky prikrmu. Pres noc 2× kojeni nebo mleko a pres den take 2× mleko. Plus samozrejme voda, čaj… A proste ta vaha a cm se nehne, ale kdyz to srovnám s tvou holcickou, nemas se ceho bat a na tvem miste bych to neresila. Ve dvou letech muzete mit treba uplne opacny problem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí